Djurgården - Thoresenin johdolla nousuun

SHL / Artikkeli
Djurgården pelasi CHL-kiekkoa Tampereella.
Kuva © Jarno Hietanen
Djurgården jäi viime kaudella kahdeksan parhaan joukkueen ulkopuolelle. Nyt joukkue yrittää saavuttaa parempaa sijoitusta norjalaistähti Patrick Thoresenin johdolla.

Djurgården teki kenties kovimman hankinnan koko SHL:ssä, kun norjalainen Patrick Thoresen tuli seuraan kaksivuotisella sopimuksella. 31-vuotias hyökkääjä on ollut kahdesti KHL:n tehokkain ulkomaalaispelaaja ja voittanut kertaalleen sarjan mestaruuden. Thoresen pelasi Djurgårdenissa jo 2000-luvun alkupuolella kolmella kaudella. Hän on hyvin todennäköisesti yksi SHL:n tehokkaimpia pelaajia alkavalla kaudella.

Hyökkäystä on vahvistettu myös kokeneella ja monipuolisella Matt Andersonilla, joka tulee KHL:n Neftekhimikistä sekä Leksandissa 36 pistettä tehneellä Tomi Sallisella. Myös seuran viime kauden pistekärki Marcus Sörensen on joukkueen kärkihyökkääjiä.

23-vuotias Sörensen pelasi mainion kauden ja pääsi Ruotsin A-maajoukkueeseen, jossa syntyi myös tehoja. Laitahyökkääjän vahvuuksia ovat kiekonkäsittely ja hyvät ratkaisut hyökkäysalueella. Hyökkäyksessä on myös kovia työntekijöitä, kuten kapteeni Henrik Eriksson, Alexander Fällström ja Markus Ljungh.

Press ja Hulström avainpuolustajat

Puolustuksessa on kaksi mielenkiintoista hankintaa, joita kannattaa seurata. 20-vuotias Robin Press teki viime kaudella 13 maalia Allsvenskanissa ja oli selvästi Södertäljen paras puolustaja. Linus Hulström saapuu Tomi Sallisen tapaan Leksandista. 22-vuotias Hulström on mainiosti kiekkoa liikuttava pakki, jolle on tiedossa paljon peliaikaa. Myös isokokoinen kahden suunnan Marcus Högström on tärkeä.

Viime kauden maalivahdit Mikael Tellqvist ja liettualainen Mantas Armalis jatkavat. 35-vuotias Tellqvist liikkuu hyvin ja hänellä on vahvat reaktiot. Hyökkäyksen lisäksi myös maalivahtipeli on kunnossa, jos Tellqvist jatkaa vankalla tasolla.

Seurassa on lisäksi monia NHL-varauksia, kuten puolustajat Andreas Englund (Ottawa) ja Adam Ollas Mattsson (Calgary) sekä hyökkääjät Lukas Vejdemo (Montreal) ja Daniel Bernhardt (NY Rangers). Näistä jokainen pelasi kautta edeltävissä CHL:n peleissä. Joukkueen tulevaisuus näyttää siis hyvältä, sillä useat nuoret pelaajat ovat jo taistelemassa peliajasta.

Mikael Håkansson mukaan valmennukseen

Djurgårdenin päävalmentaja on entinen pelaaja Hans Särkijärvi, joka on valmentanut 2000-luvun alusta lähtien muun muassa SHL:ssä ja Allsvenskanissa. Lisäksi joukkueessa on uusi apuvalmentaja, pitkän linjan SHL-hyökkääjä Mikael Håkansson. Håkansson voitti juuri Djurgårdenissa SHL-mestaruuden vuonna 2000 ja pelasi pääsarjassa yhteensä 19 kautta.

- Toivon, että pelaamme vauhdikasta ja menestyksekästä jääkiekkoa, joka tuottaa paljon pisteitä, sanoo Håkansson SHL:n kotisivuilla.

Jatkoaika arvioi Djurgårdenin runkosarjan sijalle kymmenen.

» Lähetä palautetta toimitukselle