Debytantti selvisi puhtain paperein

LIIGA / Artikkeli
Hämeenlinnan jäähallilla liikkuvat ovat jo pidemmän aikaa puhuneet A-nuorten Sm-liigassa lupaavia otteita esittäneestä Joona Karevaarasta. Tiistain liigakierroksella Karevaara tekikin liigadebyyttinsä Pelicansia vastaan tuore sopimuspaperi takataskussa.

Viimeiset päivät ovat olleet nuorelle lupaukselle varmasti ikimuistoiset, sillä HPK kiinnitti miehen maanantaina kolmeksi vuodeksi organisaatioonsa ja saman päivän aamuna selvisi, että debyytti tapahtuu heti seuraavan päivän kotiottelussa. Viime viikolla joukkueen harjoitusvahvuuteen liittynyt isokokoinen hyökkääjä ei kuitenkaan kuvia kumarrellut, vaan hoiti tonttinsa ottelussa varsin mallikkaasti.

- Hiukan oli perhosia vatsassa, mutta hienoahan se on päästä kokeilemaan äijien mukaan, illan seuratuin ritari huokaili ottelun jälkeen.

Vaikka ensimmäinen liigaottelu ei pistetiliä avannutkaan, on tahti nuorten Sm-liigassa ollut erittäin tehokasta. Runkosarjassa joukkueensa parhaimman pistemiehen tittelin Matti Huillan kanssa jakanut Karevaara on kantanut 32 pisteellään joukkuettaan läpi runkosarjan. Pudotuspeleissä Kärpät oli odotetusti liian kova pala purtavaksi, mutta kahdella pudotuspeliosumallaan mies oli joukkueen tehokkain.

- Kyllä suurimmat erot nuorten peleihin oli juuri fyysisyydessä ja siinä, ettei ole niin paljon aikaa, kun saa kiekon. Siinä täytyy pään pelata heti, 7-vuotiaana Hämeenlinnan Pallokerhossa jääkiekkoilun aloittanut nuorimies analysoi.

Avausotteluunsa miesten peleihin Karevaara sai vierelleen kosolti kokemusta. Keskushyökkääjänä hääri ottelun alussa 500. liigaottelun kunniaksi kukitettu Jani Keinänen ja toisessa laidassa niin ikään kokenut Jyrki Louhi. Kolmikon yhteispeli jäi odotetusti melko vaisuksi ja varsinkin ketjun keltanokan pelaamisesta paistoi riskitön pelaaminen.

Kerhon käskyttäjä Jukka Jalonen oli tyytyväinen ensimmäisen liigaottelunsa pelanneen nuorukaisen otteisiin, mutta muistutti samalla, ettei kukaan ole valmiiksi liigatason pelimies.

- Ihan OK debyytti. Onhan siellä työmaata vielä, mutta on siellä aihioitakin. Hänellä on hyviä ominaisuuksia, mutta on sellaisiakin, joita pitää parantaa, jos aikoo liigassa pärjätä. Nöyrän tuntuinen poika, joka on meidän mukanamme loppukauden ja pari seuraavaakin kautta. Uskon, että hänestä tulee vielä hyvä liigapelaaja, Jalonen kehui uutta suojattiaan.

Jos viimeiset viikot ovat olleet vauhdikkaita, voi samaa sanoa myös tulevaisuudesta. Runkosarjan viimeinen ottelu jää väliin ylioppilaskirjoituksien takia ja vuoden päästä käy käsky armeijan harmaisiin. Ylioppilaskirjoituksien ja armeijan jälkeen Karevaara aikoo jääkiekon ohella jatkaa opiskelua, vaikka elämä jääkiekon ehdoilla tuleekin etenemään. Jääkiekkouransa suhteen sävelet tuntuvat nyt kuitenkin selviltä.

- Ensi kesänä tehdään kovaa duunia ja sitä kautta yritetään vakiinnuttaa paikka pelaavassa kokoonpanossa, Karevaara lopetti.

» Lähetä palautetta toimitukselle