Dave Taylor ja vapaiden agenttien arvoitus

NHL / Artikkeli
Los Angeles Kingsin vapaista agenteista kovin moni on edelleen ilman sopimusta, sillä vain Mathieu Schneider (UFA) ja Jaroslav Modry ovat tehneet jatkosopimukset.

Senttereistä vailla sopimusta ovat Bryan Smolinski ja Eric Belanger. Puolustajien osalta homma on vielä pahemmin kesken sillä Aaron Miller, Philippe Boucher, Lubomir Visnovsky ja Andreas Lilja ovat vailla sopimusta. Maalivahtitilanne lyö sekaisuudessaan silti senkin laudalta, sillä Potvin, Storr ja Cousineau ovat kaikki vailla sopimuksia.

All star -hyökkääjä Luc Robitaille päästettiin jokseenkin sovinnolla Detroitiin – Kingsin väitetään tarjonneen tähdelleen miljoonan dollarin palkanalennusta. Robitaille on ollut Kingsin tukipilari vuosikausia, eikä ole koskaan onnistunut muualla. Vuosina 1994-97 Robitaille pelasi Pittsburghissa ja NY Rangersissa kolme uransa huonointa kautta, mutta palasi huipulle samaa tietä kuin Los Angelesiin. Robitaillen arvoa Kingsille ei pidä aliarvioida muutenkaan, sillä kiekon lisäksi mies osaa mediapelin, sopii kansikuviin ja on sitä Maailmassa harvalukuista kiekkoilijasarjaa joiden nimet eivät nosta kysymysmerkkejä ihmisten päiden ylle Hollywood Boulevardilla.

Los Angelesin riveistä UFA:na ovat poistuneet myös Stu Grimson, joka siirtyi Anaheimiin ja Marko Tuomainen Islandersiin.

Los Angelesin UFA:t tänä kesänä, suluissa pelipaikka, viime kauden palkka ja mahdollinen uusi seura: Rich Brennan (D, NA), Stu Grimson (F, $250 000, ANA), David Hymovitz (F, NA), Peter Leboutier (F, NA, OTT), Luc Robitaille (F, $3 500 000, DET), Mathieu Schneider (D, $2 000 000, LA), Marko Tuomainen (F, NA, NYI)

RFA: Eric Belanger (C, $357 500), Philippe Boucher (D, $425 000), Marcel Cousineau (G, NA), Andreas Lilja, (D, NA), Aaron Miller (D, $900 000), Nate Miller (F, NA, jatkosopimus tehty), Jaroslav Modry, (D, $525 000, jatkosopimus tehty), Greg Phillips (F, NA), Felix Potvin (G, $2 700 000), Bryan Smolinski (C, $1 700 000), Jamie Storr (G, $1 450 000), Lubomir Visnovsky (D, $500 000)

Tulopuolella ovat tässä vaiheessa vasen laituri ja kovanaama Ken Belanger, Bostonista ja RW Steve Heinze, Buffalosta. Puolustaja Brett Hauer Oilersista, sekä sentteri Randy Robitaille Nashvillestä. Kaikki edelliset siirtyivät Kingsiin rajoittamattomina vapaina agentteina (UFA).

» Lähetä palautetta toimitukselle