Continental Cup kuvina, Day 2

Muut Sarjat / Artikkeli
Toisen päivän näyttävin torjunta, David Gyenes, Miskolci Polar Bears.

Päivä-peli käytiin Liepajas Metalurgsin ja Miskolci Polar Bearsin välillä. Hieman yllättäen unkarilaisryhmä karkasi nopeaan tahtiin 2-0 johtoon. Metalurgs kuroi kahden maalin johdon umpeen, mutta joutui toistamiseen tappioasemaan kun mentiin kolmanteen erään. Kolmannessa erässä, liekö syynä tottuminen hitaampaan tempoon kotimaan sarjassa Polar Bears alkoi väsyä ja koki mustan hetken, jona aikana Metalurgs latoi kolme maalia Edgars Branicsin (1+2) heiluttaessa tahtipuikkoa upottaen Polar Bearsin lopputuloksella 7-4. Muita pelipäällä olleita olivat Metalurgsin Arturs Mickevics kolmella syötöllä ja Polar Bearsin ainoa enemmän kuin yhden pisteen tehnyt Martin Saluga kahdella syötöllä. Ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa oli yksi ei-niin-pettynyt ja yksi pettynyt valmentaja.

- Olimme hyvin mukana pelissä, mutta kun selvää maalia (4-4 tasoitus) tarkistettiin pitkään jotain tapahtui penkillä. Halvaannuimme, heräsimme kun oli myöhäistä. Mielestäni pelasimme tuohon asti hyvin, Tim Kehler kommentoi.

- Hyökkäyksemme oli tänään hyvä, mutta puolustuksemme.. ei se huono ollut, mutta ei hyväkään. Voitto tyydyttää, kertoi Metalurgsin käskijä Valeri Voronin.

Ilta-peliin odotettiin enemmän väkeä kuin perjantaina, paikalle saapuikin hieman enemmän yleisöä. Odotuksissa oli tasainen ottelu, jollainen oli tuloksena vain maalien valossa. Maalihanat aukesivat kun Aturaun Tomas Horna lensi suihkuun taklattuaan Juuso Mörskyä avojäällä suoraan päähän. Mörsky vietiin paareilla pois kentältä ja Sport aloitti ylivoimansa, jonka aikana se takoi kaksi maalia, muutenkin ensimmäisen erän perusteella Sport näytti vievän ottelun. Torjuntojen valossa toinen erä tasoitti peliä, vaikka Aturau jatkoi jäähyilyä jota Sport ei onnistunut hyödyntämään täysin. Petri Meri joutui jättämään toisen erän kesken Aleksei Repkinin taklauksen jäljiltä. Kolmannessa erässä Sport ei enää ollut kahden ensimmäisen erän tasolla ja Aturau teki kolme maalia vieden ottelun 4-5, voittomaalin teki Repkin yhden miehen alivoimalla onnekkaan purkukiekon seurauksena; Repkin pääsi boksista neljänneksi mieheksi jäälle ja kiekko suoraan hänelle. Jonathan Iilahden saldo viimeisessä erässä murheellinen kolme torjuntaa, kolme päästettyä maalia Sportin maalilla.

Aturaun valmentaja Alexander Istomin pyysi pelissä sattuneita taklauksia anteeksi ja selitteli "ei pelaajat niitä tahallaan tehneet". Muuten pelistä hän sanoi, ettei peli kestä 20 minuuttia jossa vaiheessa tilanne oli 3-0, vaan täydet 60 minuuttia.

- Miten rehdissä kansainvälisessä turnauksessa voi tapahtua tälläistä (päähän kohdistuneet taklaukset), Mörsky ja Meri sivussa eikä tiedetä kuinka kauan, Sportin Pasi Räsänen kommentoi. Kolmannen erän romahduksesta hän ei eritellyt sen suuremmin syitä, aprikoi olisiko Aturaun pelityyli saanut pelaajat varovaiseksi ja paras terä kadonnut siinä.