Colorado-katsaus

NHL / Artikkeli
Organisaation pistetili karttuu NHL:ssä, mutta farmissa menee heikosti.

Coloradon vakuuttava peli jatkuu, sillä viimeisestä seitsemästä pelistä tuloksena on kuusi voittoa ja yksi tasapeli. Menoa on tunnu hidastavan Owen Nolanin taklaamaksi joutuneen Adam Footen ja Todd Bertuzzin taklauksessa loukkaantuneen Adam Deadmarshin poissaolo.

Peter Forsbergin normaalia vaisumpi peli huolestuttaa joitakin, mutta tällä hetkellä ykkösketju on niin kovassa vireessä ettei joukkue tunnu edes kaipaavan Peteriltä pisteitä. ”Vaisuudestaan” huolimatta Forsberg on tehnyt yli pisteen per peli ja on pistepörsissä samoissa pisteissä kuin enemmän pelejä pelanneet Mike Modano ja Patrick Elias ja takana ovat mm. Mats Sundin ja Teemu Selänne. Avalanchen vastustajat tietenkin toivovat, että kakkosketju ei pääse ykkösketjun kaltaiseen vireeseen, sillä nyt vastustajallakin on mahdollisuus voittoon. Kakkosketjussa on Deadmarshin paikalla pelannut Dan Hinote.

Kaikki ykkösketjun miehet ovat tällä hetkellä pistepörssissä viidentoista parhaan joukossa. Sakic johtaa, Hejduk 14. ja NHL:n viikon pelaajaksi valittu Tanguay 15. Hejduk on tehnyt jokaisessa viidestä viimeisestä pelistä maalin kaksi parhaassa. Yllättäen ESPN:n Rob Parent nostaa jälleen kerran esiin mahdollisuuden kapteeni Joe Sakicin kaupaamisesta muualle. Määränpääksi hän ehdottaa Ottawaa ja Denveriin matkaisi Aleksei Yashin / Daniel Alfredsson. Parentkin uskonee GM Lacroixin pitävän Sakicin ensi kesään asti, mutta epäilee Lacroixin olevan valmis kauppaan jos tilalle tarjotaan lahjakasta, nuorta sentteriä. Viime kesänä Lacroix ei suostunut sopimusneuvotteluissa antamaan Sakicille no-trade-ehtoa ja siksi Joe ei suostunut allekirjoittamaan muuten hyväksyttävänä pitämäänsä sopimusta.

Farmista kutsuttu puolustaja Rick Berry sai ensimmäisen NHL-pisteensä (syöttö) Islanders-pelissä ja ensimmäisen tappelunsa Vancouver-ottelussa (vs. Jarkko Ruutu, tasapeli). Berryn peli on tyydyttänyt valmentajia ja kesällä Ozolinsh kaupassa saatu Nolan Pratt onkin saanut seurata pelejä katsomosta. Ilahduttavaa oli että Chris Dingman sai maalitilinsä auki Anaheim-pelissä ja nyt tehnyt kaudella yhden maalin, kuten Scott Parkerkin. Stephane Yelle palaisi sairastuvalta peliin Vancouver-ottelussa ja tuplasi kauden maalisaldonsa Anaheimia vastaan.

Lacroix hankki Tampasta isokoisen puolustajan Bryan Muirin, joka lähetettiin suoraan farmiin AHL:ään. Hershey Bearsin valmentaja Mike Foligno on valitellut joukkueen puolustuksen hyökkäyspelin puutetta, mutta tuskin Muir sitä aukkoa pystyy paikkaamaan. Hersheyssä on ollut myös puutetta kovuudesta, koska Bearsin isoista pelaajista sekä K.C. Timmons että Nick Bootland ovat olleet loukkaantuneina. Myös Rick Berryn kutsuminen ylös NHL:n pehmensi Bearsia. Hersheyhyn onkin kutsuttu kokeelle UHL:stä pari tappelijaa tuomaan joukkueseen kovuutta.
Ex-Tappara Ville Nieminen palautettin takaisin farmiin 19.1. Ville ehtikin jo pelata kaikissa neljässä Bearsin viiden päivän aikana pelaamassa ottelussa. Voitto-ottelussa Syracusea vastaan Nieminen teki maalin, samoin kuin tappio-ottelussa Norfolkia vastaan. Tappio Norfolkille oli Hersheyn 12 perättäinen vierastappio, mikä on seuran uusi ennätys.

Kokoonpanot 21.1. vs. Anaheim

Alex Tanguay - Joe Sakic - Milan Hejduk

Ray Bourque - Greg DeVries

Chris Drury - Peter Forsberg - Dan Hinote

Martin Skoula - Jon Klemm

Eric Messier - Stephane Yelle - Shjon Podein

Rick Berry - Aaron Miller

Chris Dingman - Dave Reid - Scott Parker

David Aebischer

(Patrick Roy)

» Lähetä palautetta toimitukselle