Canucks kaatoi Oilersin Horvatin osumilla − “Tämä oli hieno esitys koko joukkueelta"

NHL / Artikkeli
Bo Horvat osui Canucksin avausottelussa kahdesti.
Kuva © Getty Images
Vancouver on jääkiekkohullu kaupunki. Vaikka oma joukkue olikin viime kaudella liigan huonoimpia, Canucks-fanit täyttivät lojaalisesti Rogers Arenan penkit kotiavauksessa Edmonton Oilersia vastaan. Itse ottelusta kehkeytyi vaiherikas vääntö, joka päättyi lopulta kotijoukkueen 3−2-voittoon.

Avausmaalia ei tarvinnut odottaa kauaa. Puolustaja Kris Russell vei Oilersin johtoon vajaan minuutin jälkeen, mutta Canucks nousi tasoihin pikaisesti Bo Horvatin ylivoimaosumalla. Russell oli jälleen kolmannessa maalissa mukana, kun kokeneen puolustajan harhasyöttö päätyi Brandon Sutterille, joka sijoitti kiekon upeasti riman alle.

Canucks onnistui pitämään avauserässä Connor McDavidin kurissa. Hattutempun avausottelussa iskenyt McDavid pidettiin tylysti pois kiekosta ja Oilers-tähti kirjautti ensimmäisessä erässä vain yhden laukauksen.

Oilers-maalivahti Cam Talbot kirjautti itselleen keskiviikon avausottelussa kauden ensimmäisen nollapelin, mutta lauantaina onnistumiset, paremmin sanottuna ehkä torjunnat, jäivät vähäisiksi. Horvatin illan toinen maali heti toisen erän avausminuutilla oli naula Talbotin arkkuun, miehelle kertyi vajaassa erässä vain neljä torjuntaa. Loppuillan Oilers-maalia vartioi 24-vuotias Laurent Brossoit.

Horvatin kaksi maalia olivat hyvä näyttö siitä, miksi Canucks solmi nuoren hyökkääjän kanssa kuukausi sitten kuuden vuoden ja yhteensä 33 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen. 22-vuotias Horvat iski viime kaudella 81 runkosarjaottelussa 20 maalia ja tällä kaudella on lupa odottaa enemmän. Horvatille oli tärkeä saada onnistuminen heti ensimmäisessä ottelussa. 

− Pelasin viime kauden viimeiset 17 ottelua ilman maalia, joten oli erittäin mukavaa onnistua nyt heti kahdesti. Tiedostimme joukkueena, että vastassa on yksi liigan kovimmista nipuista, mikä näkyi minusta tulostaululla. Derek Dorsett ja Markus Granlund pelasivat todella vahvat ottelut. Olen sitä mieltä, että Markus on yksi liigan aliarvostetuimmista hyökkääjistä. 

Toisessa erässä ei enempää maaleja nähty. Oilersin Ryan Strome ja Canucksin Troy Stecher ottivat toisistaan mittaa erän lopulla nyrkein. Ei voida varsinaisesti puhua raskaansarjan yhteenotosta, mutta kotiyleisö syttyi iskujen vaihdosta.

Canucks-maalivahdit ovat olleet edellisinä kausina varsin epätasaisia, eikä joukkueella ole tälläkään hetkellä selvää ykkösmaalivahtia.

Ruotsalainen Jakob Markström antoi kuitenkin lauantaina näytön siitä, että hän on valmis taistelemaan aloittavan maalivahdin paikasta. Omaa näyttöpaikkaansa penkillä odottaa toinen ruotsalaismaalivahti Anders Nilsson. Markström kirjautti itsellaan lauantain kauden ensimmäisen voiton, torjuntoja kertyi 33.

Markström kiitteli ottelun jälkeen omiaan ja kertoi nauttineensa kotiyleisön tuesta.

− Ensimmäinen maali oli liian helppo, minun olisi pitänyt saada se kiinni. Fanit luottivat kuitenkin meihin ja jatkoivat kannustusta. Horvat toi meidät mukaan peliin, ja koko joukkue pelasi vahvasti ottelun alusta loppuun. 

Canucks pelasi, ainakin vielä, uuden valmentajansa Travis Greenin johdolla erittäin nopeatempoista jääkiekkoa. Joukkueen karvaus toimi tehokkaasti, ja irtokiekot jäivät omalle joukkueelle. Jää nähtäväksi, kuinka pitkään Canucks pystyy ylläpitämään näin kovaa pelitempoa.

Vancouverilaisjoukkueen kausi käynnistyi voitolla ja joukkueen ykkössentteri onnistui maalinteossa kahdesti − fanit eivät tulleet hallille turhaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle