Bryan Allenin suuri tilaisuus

NHL / Artikkeli
Canucksin farmijoukkue Kansas City oli juuri hävinnyt kaksi ottelua putkeen kun Allen kuuli, että Canucksin valmentajalla Marc Crawfordilla on hänelle jotain asiaa. Allenia odotti positiivinen yllätys. Allen sai eilen kuulla sanat, joita hän on odottanut 32 kuukautta: Pakkaa laukkusi, pelaat Minnesotaa vastaan maanantaina!

Bryan Allenin suuri tilaisuus

Allenin suuri mahdollisuus koitti, kun Canucksin Jason Strudwick loukkaantui ottelussa Ottawaa vastaan. Strudwickin pitäisi olla poissa ainakin kaksi viikkoa, joten Allenilla on tämän verran aikaa todistaa Marc Crawfordille olevansa NHL paikan arvoinen puolustaja.
Allen tulee pelaamaan yhdessä Mattias Öhlundin kanssa tai ainakin he harjoittelivat yhdessä vielä sunnuntaina.

Bryan Allen on lupaava 21-vuotias puolustaja. Allen oli Canucksien ykkösvaraus ja koko NHL:n nelosvaraus vuonna 1998. Allen pelasi juniorivuotensa Oshawa Generalsien riveissä OHL:ssä, jossa hänet valittiin joukkueensa kapteeniksi. Hänet valittiin OHL:n ykkös all-starsiin vuonna 1999, vaikka hän ei pelannut kuin 37 ottelua (7+15=22, 77min, +14). Allen pelasi Oshawan riveissä lukuisista loukkaantumisista johtuen vain 148 ottelua, neljän kauden aikana, joissa hän teki pisteet 15+34=49 ja saaden 291 jäähyminuuttia.

Hänen odotettiin ottavan pelipaikan Canucksien puolustuksesta kaudella 1999-2000, mutta hän loukkaantui jälleen vakavasti vuoden 1999 Canucksien harjoitusleirillä ja joutui olemaan melkein koko kauden sivussa. Hän ei pelannut tuolla kaudella kuin 12 ottelua, joista yhdeksän Syracuse Crunchin (Canucksien entinen farmijoukkue) riveissä AHL:ssä.
Hän palasi kuitenkin peliin "täysremontin" saaneena tälle kaudelle ja pelasi viime syksynä hyvän harjoitusleirin Canuckseissa. Canuckseilla on kuitenkin niin hyvin syvyyttä puolustuksessa, että valmentajat katsoivat parhaaksi laittaa Allen farmiin, jossa hän saisi pelata huomattavasti enemmän kuin NHL:ssä. Allen onkin ollut Canucksin farmijoukkueen Kansas City Bladesin parhaita puolustajia, pelaten yli 20 minuuttia ottelussa. Hän on tehnyt tällä kaudella pisteet 5+20=25 ja saaden 74 jäähyminuuttia, 58:ssa ottelussa.

Allen on erittäin kookas (194cm, 103kg), puolustava puolustaja. Allen on hyvä taklaamaan, hänellä on hyvät johtajaominaisuudet ja hän pelaa erittäin varmasti. Allen on myös kokoisekseen hyvä liikkumaan ja omaa kohtalaisen hyvät kädet ja hyvän laukauksen. Allen on pelannut tällä kaudella yleensä vastustajan ykköskenttää vastaan, mikä kertoo Bladesin valmentajan Stan Smyllin luotosta tätä nuorta puolustajaa kohtaan.

Marc Crawford Allenista: "Bryan on pelannut erittäin hyvin tänä vuonna ja tämä on hänelle suuri mahdollisuus todistaa olevansa NHL tason puolustaja. Pitkällä tähtäimellä, me tiedämme, että hän tulee olemaan suuri osa Canucksin tulevaisuutta. Olemme saaneet erittäin hyviä raportteja hänestä ja kun nyt katson häntä harjoituksissa, huomaan, että hän on ottanut suuren askeleen eteenpäin."

Canucks lähetti samalla puolustaja Bryan Helmerin ja hyökkääjä Jarkko Ruudun takaisin farmiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle