Bluesin välitodistukset: Nuorille pelaajille näytönpaikkoja

LIIGA / Artikkeli
Bluesin ilon aiheet ovat olleet vähissä, mutta jokainen voitokas hetki on ollut ikimuistoinen.
Kuva © Petteri Äikäs
Taloudellisista ongelmista kärsinyt Blues lähti joulutauolle kahden ottelun voittoputkessa. Kokeneiden pelaajien vaihdettua maisemaa, on nuorille tulokkaille siunaantunut paikkoja täyttää isoja saappaita.

 

Maalivahdit

4
Kaapo Kähkönen

Viime kaudella vielä Mestiksessä torjunut Kähkönen on ottanut kauden mittaan itselleen ykkösmaalivahdin viitan. Lupaavasti alkanut syksy palkittiin myös nuorten maajoukkuekutsulla. Bluesin puolustus voi tällä hetkellä täysin luottaa Kähköseen ja keskittyä omiin tehtäviin.

3,5
Christian Engstrand

Bluesin loistavan maalivahtikaksikon täyttä ruotsalainen Engstrand on pelannut odotuksiin nähden hyvän alkukauden. Alkukaudesta ykköstorjujan roolissa ollut Engstrandilla on loistava tilaisuus pelata loistava kausi, sillä Bluesin maalivahtiosastolla on kova kilpailu peliajasta, joka varmasti saa molemmat maalivahdit esittämään parastaan joka ilta.

Puolustajat

4,5
Otso Rantakari

Tällä hetkellä joukkueensa parhaan pistemiehen viittaa kantava Rantakari on jatkanut siitä mihin viime kausi päättyi. Varsinkin kapteeni Kim Hirschovitsin poistuttua joukkueesta on Rantakarille auennut paikka ottaa kapellimestarin rooli itselleen. Loistavan pelisilmänsä ansiosta sekä tulisen laukauksen myötä Rantakari tulee olemaan Bluesille kauden tärkein pelaaja.

3
Kalle Kaijomaa

Jyrki Ahon luottopuolustajaksi sekä joukkueen kapteeniksi noussut Kaijomaa on tällä hetkellä joukkueen sielu. Ei esitä huippuotteita, mutta pelaa varmaa ja tasapaksua peliä illasta toiseen. On kuitenkin säästynyt pahemmilta aivopieruilta sekä pisteitäkin on ropissut omaan pussiin mukava määrä.

2
Mikko Kukkonen

Tälle kaudelle Espooseen siirtynyt Kukkonen on ollut pienoinen pettymys Bluesin puolustuksessa. Moni varmasti odotti hänestä ykkösketjun toista puolustajaa, mutta rooli on kuitenkin jäänyt selkeästi pienemmäksi. Puolustuspäässä aika-ajoin todella pahasti pulassa, joista on auennut vastustajille lukuisia vaarallisia maalintekopaikkoja.

3,5
Juuso Vainio

Alkukauden yksi pirteimmistä tulokkaista Blues paidassa. Loukkaantuminen kuitenkin sotki Vainion syyskauden, mutta mieheltä voidaan odottaa paljon keväällä mikäli mies vain tervehtyy.

2,5
Jere Seppälä

Vähäiselle peliajalle jäänyt Seppälä on ollut aikalailla mitäänsanomaton tällä kaudella. Ei ole ollut juurikaan pahassa muttei hyvässäkään esillä. Miehen selkeä vahvuus on ollut puolustuspäässä, sekä avauspelaamiseen on tullut parannusta viime kauteen. Hyökkäys pelaamiseen Seppälä kaipaisi lisää rohkeutta laukoa enemmän.

3
Urho Vaakanainen

Loukkaantumisten ja Olli Malmivaaran lähdön takia paikan liigajoukkueesta saanut 16-vuotias Vaakanainen on pelannut kokemukseen ja ikäänsä nähden hyvin. Oli suurissa vaikeuksissa Kärppiä vastaan viime kotipelissä, eikä nuorimies ole sen jälkeen kotiyleisön edessä esiintynyt. Hyvät esitykset toivat myös espoolaisjuniorille kutsun nuorten maajoukkueen leiritykselle.

2
Mikko Kuukka

Vaikea syksy on ollut Mikko Kuukalla, sillä oma pelaaminen ei lähtenyt missään vaiheessa toimimaan kunnolla. Lopulta mies loukkaantui lokakuussa, eikä miestä odoteta takaisin kaukaloihin kauden aikana.

3
Veeti Vainio

Nuorempi Vainioista on alkukauden katsomokomennuksien jälkeen saanut enemmän vastuuta, kun loukkaantumiset ovat sotkeneet Bluesin pelaajistoa. Mestiksessäkin lainalla käynyt Vainion pelityyli on todella aggressiivista sekä vauhdikasta. Varsinkin syyskauden viimeisessä ottelussa HPK:ta vastaan mies oli yksi illan parhaimpia Blues-puolustajia.

2,5
Victor Westermarck

Viimeinen Blues-puolustaja on Victor Westermarck, jolle vastuuta on jaettu lähes jokaisessa syyskauden ottelussa. Miehen rooli on pitkälti kolmosketjussa sekä alivoimaketjuissa. Rauhallisesta pelityylistään tunnettu Westermarck on ollut kuitenkin todella suurissa vaikeuksissa omalla alueellaan. Tilanteisiin mennään välillä todella verkkaisesti, jonka seurauksena oma mies jää hyvin usein vapaaksi.

Hyökkääjät

4
Peter Tiivola

Nuoria Blues-pelaajia on noussut loistavasti esiin kokeneiden kärkipelaajien siirryttyä muihin seuroihin. Yksi heistä on Peter Tiivola, joka on tällä hetkellä joukkueensa paras hyökkääjä pisteiden valossa. Varsinkin joulutaukoa edeltävällä viikolla Tiivola iski kahdessa ottelussa kolme täysosumaa.

3
Samson Mahbod

Kesken kauden Espooseen hankittu Mahbod on kankean alun jälkeen alkanut löytämään virettään. Erittäin nopeaksi ja taitavaksi kiekonkäsittelijäksi osoittautunut Mahbodin otteet vaihtelevat kuitenkin liikaa. Selkeästi näkyy ettei miehen vahvuuksiin kuulu tuplapelien hallitsiminen, sillä toisen illan ottelussa jalat väsyvät usein jo avauserässä.

3,5
Antti Suomela

Yksi Bluesin lupaavista kärkisenttereistä on Antti Suomela, joka on ihastuttanut otteillaan jokaista espoolaista. On alkanut ottamaan sitä roolia, mitä häneltä ja monilta muilta nuorilta pelaajilta nyt vaaditaan. Vahvan laukauksen omaava Espoolaisen kiekkokoulun kasvatti on myös kasvattanut pistepottiaan mukavan oloisesti.

3
Jari Sailio

Kolmosketjussa läpi kauden pelannut Jari Sailion rooli joukkueessa on selvä - joukkueen sytyttäjä. Taklauksia ja kovia sekä puhtaita sellaisia nähdään illasta toiseen. Miehen hermokontrolli kuitenkin pettää liian usein, jonka seurauksena nähdään todella turhia ja hölmöjä rangaistuksia. On kuitenkin joukkueelleen todella tärkeä palanen.

2,5
Markus Poukkula

Täksi kaudeksi Jyväskylästä Espooseen siirtynyt Poukkula on saanut päävalmentaja Aholta todella paljon vastuuta tällä kaudella. Osasyynä on varmasti kärkihyökkääjien siirtyminen muihin maisemiin, mutta luottoa löytyy päävalmentajalta ihan taitojenkin perusteella. Pelaa suhteellisen fiksua kiekkoa, mutta maaleja mieheltä odotellaan keväällä paljon enemmän.

2,5
Ilmari Pitkänen

Mestiksestäkin vauhtia hakenut Pitkänen on saanut tilaisuuden monien muiden ohella liigapelaajistossa kärkimiesten poistuttua riveistä. Parannusta viime kauteen on jo havaittavissa, mutta lisää kaivataan. Kuuluu joukkueensa alempien ketjujen vakiokalustoon.

2,5
Jussi Makkonen

On espoolaisten kokenein hyökkääjä tällä hetkellä. Vauhti ei riitä vastustajien kärkimiesten kyytiin, mutta tämän Makkonen on korvannut loistavalla pelisilmällä. Pyörittää loistavasti joukkueensa ylivoimaa, sekä laukoo hanakasti. Pisteiden valoissa kausi ollut vaikea, mutta paikkoja on ollut tehdä runsaasti täysosumia. Odotukset ovat valmennusjohtoa myöten kovat Makkosta kohtaan.

3
Iikka Kangasniemi

Viime kaudella pelkästään Mestiksen puolella hurjia tehoja tahkonnut Kangasniemi on saanut syksyn mittaan osoittaa pärjäävänsä myös liigatasolla. Mies haki kuitenkin tuntumaa tälläkin kaudella Mestiksestä ja TUTOn riveistä. Mestis-visiitin jälkeen mies on ihastuttanut nopeudellaan espoolaista kiekkoyleisöä. Taskuraketiksi ja taitavaksi mailankäsittelijäksi havaittu Kangasniemen läpimurtoa liigan kärkipelaajiin voidaan odottaa lähiaikoina.

2,5
Timi Lahtinen

Myös Kangasniemen ohella Timi Lahtinen on viime ja tälläkin kaudella taistellut paikasta Liigan ja Mestiksen välillä. Miehen liigauran avausmaali nähtiin tällä kaudella, mutta muuten miestä ei ole pisteillä nähty. Omaa potentiaalia nousta Bluesin tulevaisuuden kärkiketjujen laituriksi, mutta sitä tuskin tapahtuu ainakaan tämän kauden aikana. Työteliäs nuori mies jaksaa painaa vaihdosta toiseen kovalla tempolla, joten hänen pelipaikkansa on vakiintunut Bluesin alempiin ketjuihin.

1
Micke Saari

Sai alkukaudesta näyttää taitonsa liigajoukkueessa. Ikävä loukkaantuminen CHL-matkalla harjoituksissa pilasi kuitenkin kauden. Sivussa lähes varmasti koko loppukauden.

1
Janne Puhakka

Suomeen takaisin palannut Puhakka ei ole pystynyt vakiinnuttamaan rooliaan liigassa. Tällä hetkellä fyysisyys ei riitä liigaan, joten miehelle on annettu mahdollisuus kehittyä Mestiksessä ja TUTOssa. Mahdollisuudet nousta liigajoukkueeseen voi tapahtua jo ensi kaudella, mikäli fyysisyyttä ja nopeutta saadaan parannettua.

1,5
Robert Rooba

Ollut tasapaksuin suorittaja tällä kaudella. Ei ole vielä päässyt avaamaan pistetiliään, mutta yrityksen puutteesta ei kuitenkaan ole kyse. Kaipaisi lisää röyhkeyttä ajaa maalille, sekä laukauksia pitäisi sadella paljon useammin. Liika kikkailu on kostautunut Rooballe, jonka seurauksena hyökkäykset ovat pysähtyneet viimeistään B-pisteiden kaarelle.

4
Ville Korhonen

Oli joukkueensa paras maalintekijä ja tärkeä palanen Bluesin ylivoimassa, kunnes siirtyi Ruotsiin Allsvenskaniin pelaamaan. Olisi ollut Bluesin hyökkäysosaston ehdottomasti yksi tärkeimmistä palasista.

1,5
Eero Somervuori

Ei vastannut valmennusjohdon huutoon, eikä saanut konettaan käyntiin missään vaiheessa. Odotuksiin nähden yksi suurimmista pettymyksistä tällä kaudella. Siirtyi kuitenkin Hämeenlinnaan vaihtokaupan yhteydessä, jossa Blues sai itselleen Eetu-Ville Arkiomaan.

2,5
Roope Talaja

Viime kauden loukkaantuminen tuntui näkyvän myös tälläkin kaudella Roopen tekemisissä. Pelasi lähes koko syyskauden kolmosketjussa Siim Liivikin ja Jari Sailion kanssa. Ketju kuitenkin hajosi Liivikin lähdettyä HIFKiin ja vain viikkoja myöhemmin Talaja itse päätti siirtyä Helsingin Jokereihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle