BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Bluesin pelaaja-arvostelut 2008-2009

LIIGA / Artikkeli
Espoolaisten SM-liigakausi päättyi pettymykseen. Moni pelaaja jäi ilman selkeää roolia ja loukkaantumisilla oli valitettava osa monen kaudessa. Näin ollen arvosanat ovat hieman alhaisemmat kuin edelliskaudella. Onnistujiakin toki löytyi. Heistä parhaimmat olivat hyökkääjät Ben Eaves, Ryan Keller ja Toni Kähkönen.

Maalivahdit

Mikko Koskinen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Runkosarja 17-7-9, 1.91, 93.18%

Pudotuspelit 6-0-8 2.59 91.23%

Yksi SM-liigan suurimmista yllättäjistä kuluneella kaudella. Nousi täysin puskista Bluesin tolppien väliin ja torjui niin mallikkaasti, ettei Brückler saanut juuri enää mahdollisuutta, mikä tuhosi itävaltalaisen. Koskinen torjui läpi talven suurella itseluottamuksella ja antoi Bluesille joka ilta mahdollisuueden voittaa. Pudotuspeleissä taso putosi hieman, ja taakse upposi muutama helppo kiekko. Debyyttikausi oli silti kiitettävä. Jatkosopimus myös ensi kaudesta.

Bernd Brückler src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Runkosarja 11-5-9, 2.39, 91.23%

Pudotuspelit -

Neljäs ja viimeinen kausi oli selvästi Brücklerin mollivoittoisin Espoossa. Aloitti kauden odotetun hyvin ja torjui voittoja eurokentillä. Kun varavahti Koskinen pääsi pelaamaan ja voitti hyvillä otteillaan Matikaisen luottamuksen, ei Brückler saanut juuri enää todellista mahdollisuutta. Ilmoitti jo viime vuoden lopulla, ettei jatka Espoossa enää ensi kaudella. Julkisen salaisuuden sanominen ääneen suututti Bluesin johdon, ja itävaltalainen istui liigakauden viimeiset kuukaudet kaukalon ulkopuolella.

Puolustajat

Santeri Heiskanen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 18. 1+1=2 -1 10min
Pudotuspelit 14. 1+2=3 1 9min

Jälleen kerran sinisten takalinjojen kylmäpäinen johtaja. Mursi säärensä lokakuisessa Lukko-ottelussa. Kivunhuudot kaikuivat Tapiolan Areenan pukukoppikäytävällä, ja moni luuli jo kauden - jopa uran - olevan ohi, mutta Heiskanen kääri hihat ja palasi tositoimiin helmikuussa. Siitä eteenpäin tuttua, vankkaa pelaamista ja puolustuksen johtamista korkealla itseluottamuksella. Sopimusta jäljellä kaksi vuotta.

Miika Huczkowski src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 38. 1+7=8 +3 48min
Pudotuspelit 8. 0+1=1 +1 2min

Uhrautuva peruspuolustaja koki epäonnea kauden aikana: aivotärähdyksiä osui kohdalle monta ja Huczkowski loukkasi myös kätensä ruman taklauksen seurauksena. Muutoin jyväskyläläiseltä nähtiin jälleen luotettavaa omaa pään pelaamista. Virheitä ei juurikaan nähty, tosin ei väläytyksiään, mutta ne eivät Huczkowskin rooliin kuulukaan. Sopimusta jäljellä yksi vuosi.

Mikael Kurki src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 55. 2+5=7 +5 32min
Pudotuspelit 11. 0+1=1 -1 6min

Mukiinmenevä kausi, tosin suuremmat kehitysaskeleet jäivät 22 vuotta täyttäneeltä puolustajalta ottamatta. On kuitenkin ottamassa paikkansa Bluesin puolustuksessa. Tarvitsee silti vielä lisää voimaa ja kiekollista varmuutta. Ensi kaudella olisi tilaisuus nousta Ismo Kuoppalan saappaisiin, kun espoolaisveteraani lopettaa. Kurjella on sopimus Bluesiin ensi kaudesta.

Joonas Rönnberg src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 43. 1+3=4 +3 45min
Pudotuspelit 1. 0+0=0 0 0min

Puolustukseen hankittu kovanaama ei täyttänyt aivan odotuksia. Kiekollista osaamista ei odotettukaan, mutta myös erikoisalueeksi arvioitu voimakas oman puolustuspään varjeleminen oli ennakoitua pehmeämpää ja heikompaa. Ei ollut täysi epäonnistuja, mutta jotain jäi puuttumaan. Mahtui pudotuspeleissä kokoonpanoon vain kerran. Sopimusta jäljellä yksi vuosi.

Dale Clarke src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 43. 7+12=19 +6 30min
Pudotuspelit 4. 1+1=2 0 4min

Löytyykö sanakirjasta sanaa palkkasoturi? Mikäli vastaus on myönteinen, löytyy edellämainitun sanan ohesta Dale Clarken kuva. Ilmeetön kanadalainen pelasi kauden parhaat pelinsä Mestarien liigassa, ilmeisesti toiveenaan, että hänet löydettäisiin rahakkaampiin liigoihin. Esitti muutoin mukiinmenevää kiekkoa, mutta viimeinen silaus jäi kovin usein puuttumaan. Kausi päättyi nivusvaivoihin. Pesti Bluesissa oli lievä pettymys. Ei jatka Espoossa.

Jarno Kultanen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 13. 0+3=3 -2 10min

Pudotuspelit 14 1+3=4 +2 16min

KooKoosta siirtotakarajan kynnyksellä saapunut veteraanipuolustaja oli kenties paras kesken kauden tehty pelaajahankinta. Toi kaivattua kokemusta ja varmuutta Bluesin takalinjoille, eikä ollut lainkaan heikko kiekollisenakaan. Päätä ei palellut kovassakaan paikassa, mikä auttoi Bluesia suuresti. Jatko auki.

Rami Alanko src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 46. 2+6=8 -2 26min

Pudotuspelit 14 0+2=2 -6 10min

Samankaltainen kausi kuin edellinenkin. Kapteeni Alanko, jonka C-kirjain siirtyi loppukaudesta Rajamäelle, ei ollut kovinkaan näkyvä pelaaja kauden aikana: tyypillistä alankomaista nöyrää puurtamista, johon sisältyi uhrautuvat heittäytymiset laukausten eteen ja muutoin varsin harmaa liike ja kiekollinen peli. Loukkaantumiset vaivasivat läpi kauden. Ei liene enää pirteimmimmillään, mutta on silti tärkeä osa Blues-puolustusta. Sopimusta jäljellä kaksi vuotta.

Ville Lajunen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Runkosarja 45. 8+11=19 0 20min

Pudotuspelit 10. 0+2=2=2 +2 0min

Ylivoimapelin erikoismies joutui kauden aikana koirankoppiin, josta oli vaikea päästä pois. Heikosti luisteleva Lajunen tykitti tyylilleen uskollisena komeat tehot, joista suurin osa tuli ylivoimapelissä. Espoolaiskasvatin lämäri on tappava ja myös syötöt napsuvat lapoihin. Puolustuspelissä on kuitenkin suuria puutteita, minkä johdosta ei kuulunut puolustuksen kärkikuusikkoon vakituisesti. Mikäli aikoo nousta Blues-puolustuksen liideriksi, puolustuspelin on parannuttava. Potentiaalia olisi. Sopimusta vuosi jäljellä.

Ismo Kuoppala src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 48. 1+7=8 -2 38min
Pudotuspelit 11. 2+5=7 -1 8min

Talvella näytti jo siltä, ettei kokeneelle Kuoppalalle löydy paikkaa kokoonpanossa: heikosti puolustanut veteraani istui pimeimpään vuodenaikaan katsomossa. Keväällä hän palasi kaukaloon ensin hyökkääjänä, jona hän oli varsin pirteä, ja ratkaisupeleissä taas puolustajana kärkikuusikossa. Pudotuspelit olivat Kuoppalalta erinomaiset: itseluottamusta löytyi, luistin liikkui vinhasti ja kiekot löysivät osoitteensa. Kiekko-Espoon kasvatin ura sai henkilökohtaisella tasolla hienon päätöksen.

Petri Kokko src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 39. 2+14=16 -13 26min
Pudotuspelit 14. 3+6=9 0 10min

Vielä harjoitusotteluissa kaikki näytti hyvältä, mutta ensimmäisessä liigaottelussa sattunut loukkaantuminen piti Kokon pitkään sivussa. Paluun jälkeen otteet olivat todella epävarmoja, ja runkosarjan teholukema oli karmea: kolmetoista astetta pakkasella. Petrasi pudotuspeleissä, mutta kaudesta jäi silti nihkeä maku. Selvä pettymys, etenkin runkosarjassa. Sopimusta jäljellä kaksi vuotta.

Hyökkääjät

Sami Sandell src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 27. 2+3=5 0 28min
Pudotuspelit 4. 0+0=0 0 0min

Lokakuussa vaihtokaupan myötä Bluesiin hankittu Sandell ei missään vaiheessa täyttänyt siirron odotuksia. Tosin oliko syy miehessä itsessään? Sandell on taitava, hyökkäävä pelaaja, jonka tulisi päästä kahteen ensimmäiseen ketjuun. Kun hän sinne pääsi, olivat suoritukset lupaavia, mutta alempiin ketjuihin jämähtänyt laitahyökkääjä ei päässyt pienellä peliajalla ja puolustavassa roolissa oikeuksiinsa. Oli lopulta turha hankinta, jolle ei ollut pudotuspeleissä enää käyttöä. Ei sopimusta ensi kaudesta.

Teemu Nurmi src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 12. 2+2=4 0 4min
Pudotuspelit 14. 1+2=3 +1 4min

Tammikuussa taitava keskushyökkääjä Sami Ryhänen passitettiin Tapparaan ja vaihdossa Espooseen matkasi työjuhta Teemu Nurmi. Kulmissa ansiokkaasti vääntävä Nurmi ei säväyttänyt, mutta täytti oman paikkansa, eikä missään nimessä epäonnistunut. Hyvä alempien ketjujen työmyyrä, joka onnistui ratkaisemaan yhden välieräottelun jatkoaikamaalillaan. Jatko auki.

Toni Häppölä src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 23. 5+5=10 -6 34min
Pudotuspelit 14. 1+2=3 -4 8min

Kesken kauden KalPasta hankittu keskushyökkääjä herätti paljon keskustelua. Häppölän palkkaaminen oli kuitenkin ymmärrettävä ratkaisu, sillä Öhmanin ja Eavesin loukkaantumisherkkyys oli otettava huomioon. Häppölä pelasi parhaimmillaan taidokasta kiekollista peliä ja napsi aloitusvoittoja itselleen, mutta pahimmillaan, ja ennen kaikkea pudotuspeleissä, Häppölä vaipui yöhön ja miehen johtamasta kolmosketjusta tuli Bluesin heikko lenkki. Häppölän kaksivuotinen sopimus kattaa myös ensi kauden.

Petri Lammassaari src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 50. 20+10=30 +5 18min
Pudotuspelit 14. 7+3=10 +2 26min

Täytti odotukset kiitettävästi: liigakauden aikana yhteensä 27 maalia ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi, ja Lammassaaresta odotettiin nimenomaan maalintekijää espoolaisseuraan. Etenkin kauden alku ja loppu sujuivat hienosti raumalaiselta, joka intoutui kurittamaan kasvattajaseuraansa. Taitava, rohkea kiekonkäsittelijä, jonka vahvuus ja heikkous oli yrittää viedä tilanteet itse alusta loppuun asti. Jatkosopimus ensi kaudesta.

Patrik Lostedt src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 29. 2+0=2 -4 109min
Pudotuspelit -

Uran toistaiseksi paras liigakausi, joka päättyi valitettavaan polvivammaan tammikuussa. Vakiinnutti paikkansa pelaavassa kokoonpanossa ja osui tolppien väliin kolmesti. Nousi kuitenkin otsikoihin viidestä tappelustaan, joista viimeisin, HIFK:n Ilkka Pikkaraista vastaan, oli liigahistorian nopein. Joka tapauksessa vahva vuosi, jonka aikana Lostedt kehitti kiekollisia taitojaan. Sopimus Bluesiin päättyy, mutta molemmat osapuolet lienevät kiinnostuneita jatkosta.

Juuso Puustinen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 53. 13+20=33 +2 14min
Pudotuspelit 14. 1+1=2 -3 4min

Kanadasta palannut suurlupaus keräsi suurta huomiota kauden kynnyksellä. Nuori kuopiolainen vastasi paineisiin tyylikkäästi ja tykitti maaleja ja pisteitä hyvään tahtiin läpi syyskauden. Talvella Puustinen sairastui keuhkokuumeeseen, josta toivuttuaan ei palannut enää entiselle tasolleen: pudotuspelit olivat pettymys. Puustinen on joka tapauksessa erittäin potentiaalinen taitohyökkääjä, jonka räväkkään taitokiekkoon perustuva pelityyli ei tosin näytä sopivan Bluesin nöyrään työntekoon pohjautuvaan pelityyliin. Jatkosopimus ensi kaudesta.

Erkki Rajamäki src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 31. 11+3=14 +2 126min
Pudotuspelit 14. 1+0=1 -6 18min

Erinomaisen viime kauden jälkeen Rajamäen kausi oli pettymys, osittain pahojen loukkaantumisten vuoksi, mikä sotki muun muassa pudotuspelit. Kapteeniksi loppukaudesta noussut Rajamäki jaksoi jälleen vääntää täydellä voimalla joukkueen eteen, itseään säästämättä, mutta liekö juuri johtunut loukkaantumisesta, että viime kevään kaltainen tehokkuus ja tilanteiden voittaminen jäi uupumaan. Joka tapauksessa todella tärkeä pelaaja Bluesille. Jatko auki.

Jani Lajunen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 25. 1+1=2 -4 4min
Pudotuspelit 2. 0+0=0 0 0min

Lajusten veljessarjan nuorempi painos on vasta 18-vuotias, joten vielä ei tarvitsekaan olla liigatason pelaaja. Nuorella keskushyökkääjällä on potentiaalia ja Lajunen toteutti nöyrästi oman roolinsa nelosketjun keskushyökkääjänä, kunnes putosi loppukaudesta pois liigamiehistöstä. Fysiikka ei vielä riitä liigaan, mutta kyseessä on ehdottomasti kehityskelpoinen pelaaja. Blues-sopimusta jäljellä kaksi vuotta.

Ryan Keller src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 54. 21+34=55 -1 38min
Pudotuspelit 14. 9+7=16 +4 4min

Kellerin kehityskäyrä on mainio. Vielä vuosi sitten varsin yksipuolinen maalipyssy on kehittynyt monipuoliseksi pelimieheksi, joka ei ole riippuvainen ketjutovereistaan. Kykenee kuljettamaan kiekon vahvasti läpi kaukalon ja rakentamaan itselleen sekä muille maalipaikkoja. Alati vaarallinen hyökkäyspäässä, ja oli Eavesin poissaollessa Bluesin hyökkäyspelille kaikki kaikessa. Kiitettävä runkosarja, kiitettävät pudotuspelit. Kauden paras maalintekijä ja pistemies Bluesissa. Sopimusta jäljellä yksi vuosi, mutta onko jo liian hyvä SM-liigaan?

Jari Tolsa src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 30. 1+5=6 -2 22min
Pudotuspelit 13. 2+4=6 +4 35min

Bluesiin paluun tehnyt työjuhta suoriutui pitkälti kuten edellisvierailullaankin: runkosarja oli kohtalainen, pudotuspelit paremmat. Ero ei tosin ollut niin vahva kuin toissa kaudella, mutta Tolsa on edelleen kevään pelimies, joka ei pitkässä runkosarjassa juurikaan loista. Tärkeä työmies, joka luistelee kulmikkaasti, mutta osaa kuitenkin lukea peliä yllättävän hyvän. Sopimus myös ensi kaudesta.

Tomi Ståhlhammar src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 28. 1+3=4 -0 12min
Pudotuspelit 10. 1+0=0 0 0min

Laitahyökkääjän tulokaskausi oli lupauksia herättävä. Bluesin A-nuorissa loistanut ja Amerikan junioriliigassa tuskaillut Ståhlhammar ansaitsi lähes vakituisen pelipaikan kevätkaudella, ja nuorukainen pelasikin ennakkoluulottomasti. Jokaisella osa-alueella vielä kehitettävää, mutta ainekset hyväksi liigatason pelaajaksi. Seuraavaan kauteen on hyvät lähtökohdat, kun maalitilikin liigassa on jo avattu.

Jaakko Uhlbäck src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 42. 7+7=14 -1 10min
Pudotuspelit -

Vaikea kausi. Loukkaantumisista kärsinyt Uhlbäck jaksoi raataa tunnollisesti, mutta tehottomuus vaivasi kokenutta laitahyökkääjää. Ei päässyt missään vaiheessa kautta pelin päälle hyvästä taisteluasenteesta huolimatta, ja pelit päättyivät lopulta jalkavammaan helmikuussa. Sopimus Bluesiin päättyy. Jatko auki.

Stefan Öhman src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 43. 7+24=31 +10 30min
Pudotuspelit 13. 2+4=6 0 4min

Öhmanin kausi oli hyvin öhmanmainen: hyvä runkosarja, heikot pudotuspelit ja ripaus selkävaivoja. Kuten ennenkin, taitava pelinrakentaja, ruotsalaisveri suonissaan, takoi tehopisteitä läpi runkosarjan, mutta intensiivisissä kevään tosipeleissä pehmeän keskushyökkääjän intensiteetti ei yksinkertaisesti enää riittänyt. Ei epäonnistunut pahasti, mutta ei kuitenkaan riitä kultajahtiin osallistuvan miehistön vetonaulaksi. Sopimusta jäljellä kaksi vuotta.

Ben Eaves src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 22. 3+15=18 -4 18min
Pudotuspelit 14. 4+20=24 +2 6min

Tuhkimotarina sai jatkoa. Aloitti kauden hyvin, kunnes ura katkesi polvivammaan. Palasi Pohjois-Amerikkaan, jossa kuntoutti itseään kaksi kuukautta, ja teki sen jälkeen komean paluun kiekkokaukaloihin ja Bluesiin. Runkosarjan loppu oli hieman vaisu, mutta pudotuspeleissä roihahti täysiin liekkeihin. Rikkoi koko SM-liigan yhden kauden syöttö- ja piste-ennätyksen pudotuspeleissä. Fantastinen pelimies. Sopimus päättyi ja jatkaminen Espoossa on epävarmaa.

Camilo Miettinen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 32. 4+8=12 -4 4min
Pudotuspelit -

Aloitti kauden odotettua vaisummin, mutta talven lähestyessä petrasi otteitaan, ja loisti erityisesti Mestarien liigan otteluissa ja paikallistaistoissa Helsingin IFK:ta vastaan. Kauden kohokohtana voittomaali HV71:ta vastaan Espoossa, mikä vei Bluesia kohti euroliigan välieriä. Nousujohteinen kausi päättyi valitettavaan käsivammaan, aivan liian aikaisin. Sopimus myös ensi kaudesta.

Tomi Sallinen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 51. 4+9=13 -5 8min
Pudotuspelit 11. 0+2=2 0 0min

Viime kausi oli vakuuttava tulokasvuosi, mutta kulunut kausi oli sitä vastoin tasapaksumpi. Sallinen pelasi hyvin alivoimalla, tosin virheitäkin syntyi. Kiekollisena rahkeet eivät vielä riitä, sillä terävyys ja voima puuttuu, eikä luistelukaan ole vielä parasta mahdollista tasoa. Joka tapauksessa kehityskelpoinen keskushyökkääjä, joka on ansainnut paikkansa Bluesin kokoonpanossa. Sopimusta jäljellä yksi vuosi.

Toni Kähkönen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 57. 16+10=26 0 26min
Pudotuspelit 14. 9+7=16 +1 8min

Hurja nousukiito jatkuu. Teki viime kaudella uransa ensimmäisen liigamaalin ja nyt niitä syntyi kotimaisilla kiekkokentillä yhteensä 25. Kuka olisi uskonut? Vahva hyökkääjä, joka pelaa taidokkaasti kentän molemmissa päissä. Voimaa riittää ja näemmä myös kylmäpäisyyttä: yhdeksän maalia pudotuspeleissä on kova suoritus 22-vuotiaalle. Noussut Bluesin lupaavimmaksi tulevaisuuden tähdeksi, joka on jo nyt luottopelaaja liigajäillä. Sopimusta jäljellä yksi vuosi.

Jussi Saarinen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">
Runkosarja 22. 1+1=2 -1 18min
Pudotuspelit 14. 0+0=0 -2 8min

Tammikuussa kaukaloihin hypännyt hankinta Pelicansista ei täyttänyt häneen kohdistettuja odotuksia. Takana oli pitkä huili vaikean polvivamman vuoksi, mikä selittänee hieman kankeat suoritukset. Matikaisen Lahden vuosilta tuntema peluri, jolla olisi potentiaalia aktiiviseksi pikakiituriksi ja taklaajaksi, mutta parhaat suoritukset jäivät odottamaan itseään. Pelasi kuitenkin tyydyttävää 0-0-peliä nelosketjun laidalla. Jatko auki.

Bluesin paidassa viilettivät kuluneella kaudella myös puolustajat Ari Gröndahl, Juha Gustafsson, Tero Konttinen ja Kristian Näkyvä sekä hyökkääjät Johannes Alanen, Sami Blomqvist, Timo Kuuluvainen, Markku Flinck, Joonas Nättinen, Sami Ryhänen, Matti Uusivirta ja Joni Töykkälä. Osaa ei arvioida vähäisten pelimäärien vuoksi, osa vaihtoi kesken kauden joukkuetta ja heidät on arvioitu näiden joukkueiden päätösarvosteluissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle