Blues uudelle tuhatluvulle

LIIGA / Artikkeli
Kuusela etualalla kentällisen lähtiessä onniteltavaksi.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Ennen Kärpät-ottelua Blues oli kahden maalin päässä kolmentuhannen liigamaalin rajapyykistä seurahistoriassa. Ottelussa pystyi siis jännittämään, meneekö rajapyykki rikki.

Juhlamaali syntyi lopulta toisessa erässä. Atte Ohtamaan rangaistuksen jälkeen aloitus oli maalivahti Johan Backlundista katsottuna vasemmalla. Tomi Sallinen väänsi aloituksen, ja Miro Aaltonen jatkoi kiekon siniviivalle, josta Kristian Kuusela pyssytti kiekon matalana ohi Backlundin.

Vaikka Kuusela ei olekaan espoolaislähtöinen pelaaja, häntä voi kuitenkin pitää erimerkkinä Bluesin järkevöityneestä pelaajahankintapolitiikasta. Häneltä löytyy tehoja, mutta yhtä lailla hän on hyvä joukkuepelaaja. Ikää Kuuselalla on 29, joten hän on joukkueen kokenutta osastoa nuoressa Blues-ryhmässä. Siinä mielessä ei siis pelaaja, joka tulisi ensimmäisenä mieleen, kun mietitään sellaista pelaajaa, joka henkilöityisi Bluesiin parhaiten. Tuossa asteikossa Kuusela sijoittuisi kenties Blues-kokoonpanon keskivaiheille. Yllättävänä maalintekijää ei voi kuitenkaan pitää. Kuusela teki nykyisestä Blues-miehistöstä eniten osumia miesten tasolla viime kaudella.

Tuhannes maali syntyi syyskuussa 1999 Aki Korhosen tekemänä ja toinen tuhat täyttyi tammikuussa 2006 maalintekijänään Esa Pirnes. Kuusela liittyi siis tähän joukkoon. Samalla tahdilla voidaan arvioida, että neljäs tuhat täyttyisi kaudella 2018-19, jonne on tietysti pitkä matka.

Vastaavanlaiset seurahistorialliset merkkipaalut saavat yleensäkin liian vähän huomiota. Etukäteishehkutusta lähestymisestä ei tarvita, mutta ainakin sen tapahtuessa. Toki osuma saattaa osua myös vieraskaukaloihin, jolloin sen voisi huomioida seuraavassa kotiottelussa. Bluesin aikaisemmista juhlamaaleista Pirneksen osuma syntyi Tampereella.

Seuraavana uudelle tuhannelle siirtynee Ilves, jonka mittariin odotetaan jo yhdeksättätuhatta osumaa. Myös Tappara voi yltää saman rajapyykin tämän kauden, mutta se edellyttää lähes nykyisen maalitahdin säilyttämistä koko kauden ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle