Blues-pelaajien arvostelut 2005-06

LIIGA / Artikkeli
Bluesin paidassa esiintyi tällä kaudella 35 pelaajaa. Seuraavassa heidän arvionsa menneestä kaudesta. Parhaat arvosanat irtosivat Arto Laatikaiselle ja Joakim Erikssonille.

Arvioinnissa on otettu huomioon ennakko-odotukset, mutta pelkästään sen varassa arvostelu ei ole ollut. Arviointiin ovat osallistuneet Jatkoajan Blues-toimituksen jäsenet.

Maalivahdit

Bernd Brückler src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Melko tuntematon itävaltalaisvahti onnistui erinomaisesti. Kyseessä oli selvä riskihankinta, mutta se onnistui, eikä Blues hänen takiaan juurikaan hävinnyt.

Jatkosuunnitelmat vielä epävarmoja. Saattaa suunnata takaisin Pohjois-Amerikkaan.

Matti Kaltiainen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Oli lähtötilanteessa kakkosvahti, ja sai odottaa ensimmäistä täyttä liigaottelua marraskuulle asti. Siitä lähtien otteet paranivat koko ajan, ja vastaavasti Littlen hyytyessä oli ottamassa ykkösvahdin asemaa, kun kanadalainen sai kenkää. Loppukaudella hyvistä esityksistä huolimatta Brücklerin varjossa.

Ei ole vielä tehnyt jatkosopimusta.

Puolustajat

Juha Gustafsson src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Kausi sujui pitkälti oman tason mukaisesti. Tällä kertaa tosin maali jäi syntymättä, toisin kuin aikaisemmilla täysillä liigakausilla. Aiheutti pudotuspeleissä useita kahden miehen alivoimia, mutta hänen onnekseen ne eivät koituneet Bluesin kohtaloksi.

Teki joulukuussa jatkosopimuksen Bluesiin.

Thomas Heinrichs src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Onnistui nousemaan kokoonpanoon, eikä tehnyt alkukaudella merkittäviä virheitä. Kausi päättyi ensimmäisellä maaottelutauolla polven eturistisidevammaan.

Sopimus päättyi tähän. Polvivamma haittaa tulevia sopimusneuvotteluja.

Mikael Kurki src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

A-juniori-ikäinen kiekollinen puolustaja selvisi yllättävän hyvin miesten joukossa. Nousi kokoonpanoon Heinrichsin loukkaannuttua ja täytti paikkansa ennen leuan murtumista.

Jatko riippuu siitä, kuinka paljon Blues hankkii uusia puolustajia. Ei välttämättä tyydy pelkkiin junioripeleihin ensi kaudella, jolloin tavoitteena on ikäluokan MM-kisat.

Matti Tevanen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Joulutauolla Salamoista siirtynyt puolustaja aloitti kohtuullisesti, mutta taantui loppujen lopuksi seitsemänneksi puolustajaksi. Onnistui kuitenkin avaamaan maalitilinsä.

Tevaselle ei ole käyttöä jatkossa.

Tuomas Eskelinen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Ei ollut lähellekään niin hyvä kuin kuviteltiin. Oli yllättävän epävarma, eikä taklauksiakaan nähty odotettuun tapaan. Myös tehot jäivät odotettua pienemmäksi, ja harvat maalitkin olivat suurimmaksi osaksi varsin merkityksettömiä.

Jatkosopimus on olemassa, vaikka huhut ovatkin vieneet miestä pois Bluesista.

Tero Määttä src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Aloitti kauden hyvin, mutta otteet kääntyivät koko ajan huonompaan suuntaan, mutta piti paikkansa kokoonpanossa loukkaantumisten takia. Positiivisena mainintana kuitenkin oma henkilökohtainen yhden kauden maaliennätys.

Siirtyy ensi kaudeksi Ruotsiin Moran joukkueeseen.

Jussi Halme src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Tapparasta siirtynyt puolustaja oli kohtuullisen varma otteissaan, ja erityisesti pudotuspelit sujuivat hyvin. Esitti ajoittain myös hienoja vanhanaikaisia taklauksia.

Jatko epävarma.

Ismo Kuoppala src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Kiekko-Vantaasta tullut puolustaja näytti pärjäävänsä edelleen liigatasolla. Toi kiekollista osaamista, eikä varmuudessakaan ollut suuresti valittamista.

Ei ole vielä tehnyt sopimusta ensi kaudeksi.

Arto Laatikainen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Jälleen kerran Bluesin kauden paras puolustaja, vaikkei ollutkaan kauden alussa nimekkäin. Tuttuun tapaansa paransi peliä kauden edetessä ja oli parhaimmillaan pudotuspeleissä.

Jatkaa Bluesin riveissä kaksi seuraavaakin kautta.

Kimmo Peltonen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Hieman hankalan alkukauden jälkeen otteet paranivat koko ajan, ennen kuin viimeisessä pelissä ennen joulutaukoa tullut polvivamma päätti kauden. Se jätti joukkueelle myös sen ongelman, että riveissä ei ollut yhtään rightin puolustajaa.

On ensi kaudella tärkeä pelaaja, kun pääsee taas pelaamaan terveenä.

Jari Korhonen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Joulutauon nimekäs hankinta ei onnistunut odotusten mukaisesti niissä vähäisissä peleissä, mitä hän ehti pelata. Kärsi aivotärähdyksistä ennen kuin käsi murtui taklaustilanteessa. Maalitili jäi avaamatta.

Sopimusta jäljellä vielä kaksi kautta. Bluesin kannalta olisi toivottavaa, että loukkaantumiset olisivat taakse jäänyttä aikaa.

Hyökkääjät

Joakim Eriksson src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Ruotsalaissentteri löysi vaisuhkojen harjoitusotteluiden jälkeen vireen heti liigan alkaessa. Hyvä aloittaja, ja otteet pysyivät hyvällä tasolla ottelusta toiseen, toisin kuin monilla muilla joukkueen parhaimmistosta. Taisteli tiukasti joukkueen sisäisen pistepörssin voitosta Kariyan kanssa, vaikka he pelasivat suurimmaksi osaksi eri ketjuissa.

Jatkaa Bluesissa ensi kaudellakin.

Esa Pirnes src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Pirnes kuului myös niihin pelaajiin, jotka nostivat tasoaan pudotuspeleihin, joissa hän oli joukkueen paras pelaaja. Runkosarja ei aivan mennyt odotusten mukaan, johtuen osin loukkaantumisesta alkukaudella.

Ensi kaudella Pirneksen seura on ruotsalainen Färjestad.

Markku Hurme src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Kokenut hyökkääjä jatkoi tutuilla linjoilla. Teki ajoittain tärkeitä maaleja ja toimi erinomaisena maskimiehenä. Sai liikaa vastuuta rangaistuslaukauksissa alkukauden yhden onnistumisen jälkeen.

Sopimusta jäljellä vielä yksi vuosi.

Olli Ahonen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Kaiken kaikkiaan vaisu kausi. Vajosi alempiin kenttiin ja tehot pysyivät piilossa. Puolustuspäässä kuitenkin kohtuullinen.

Sopimus on olemassa, mutta on myös mahdollista, että ura päättyy tähän.

Ladislav Kohn src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Löysi hyvän vireen vasta loppukaudesta, pian pahan aivotärähdyksen jälkeen. Alkukausi meni hieman sopivaa ketjua hakiessa. Iski pudotuspeleissä tärkeitä maaleja.

Kohnilla on sopimus myös ensi kaudeksi.

Erkki Rajamäki src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Bluesin yllättävä hankinta joulutauolla. Otti liikaa jäähyjä, eikä tehojakaan syntynyt odotettuun tapaan. Selkeä pettymys, mutta olisi kaivannut myös hieman parempia ketjukavereita.

Rajamäellä on sopimus kevääseen 2008 saakka.

Mikko Lehtonen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Aloitti kauden mainiosti ja teki muutaman maalin. Ei kuitenkaan ollut sopiva pelaaja nelosketjuun, koska puolustuspelissä on suuria puutteita. Ylemmäs taso ei aivan vielä riitä.

Ensi kaudella on toivottavasti parantanut heikkouksiaan, ja voi olla vieläkin vaarallisempi.

Pentti Nöyränen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Suuria odotuksia häneen ei varmastikaan kohdistunut, mutta täytti paikkansa joukkueessa. Ei juurikaan rahkeita tämänhetkistä paikkaa ylemmäs.

Omistaa sopimuksen myös ensi kaudelle, jatkanee samassa roolissa kuin tähänkin asti.

Steve Kariya src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Joukkueen paras pistemies oli parhaimmillaan erittäin hyvä, mutta tason ajoittainen ailahtelu syö hieman arvosanaa. Kärsi ajoittain heikoista ketjukavereista, erityisesti Pirneksen ollessa loukkaantuneena.

Ei jatkosopimusta. Yrittänee vielä NHL:ään, mutta voi matkata myös muualle Eurooppaan.

Joni Finell src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Tuttuun tapaan junioreista nostetut pelaajat ovat varsin yritteliäitä, niin myös Finell. Hoiti roolinsa, muttei ylittänyt odotuksia.

Semir Ben-Amor src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Hyvä pelaaja rikkovaan rooliin, ja näytti välillä myös hyvää pelisilmää. Maalitili jäi kuitenkin avaamatta.
Ei jatkosopimusta, ja jatko epäselvä.

Timo Hirvonen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Alkukausi kului liikojen jäähyjen parissa. Luovuttuaan kapteenin vastuusta turhat jäähyt vähenivät, mutta tehot eivät juurikaan nouseet. Odotuksiin nähden pettymys.

Sopimusta jäljellä vielä yksi kausi.

Jaakko Uhlbäck src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Loistava runkosarja, jonka aikana hän teki henkilökohtaisen maali- ja piste-ennätyksensä. Oli myös suoritustasoltaan erittäin tasainen. Pudotuspeleissä ruuti kastui täydellisesti, eikä ollut muutenkaan näkyvässä roolissa.

Jatkaa Bluesissa myös ensi kaudella.

Kari Kalto src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Hoiti oman roolinsa puolustavana hyökkääjänä hyvin, mutta varsinaisia säväyttäviä hetkiä oli varsin vähän. Pysyi parin vuoden tauon jälkeen terveenä koko sarjan ajan, mikä oli hyvä asia.

Ei ole vielä tehnyt jatkosopimusta Bluesin kanssa. Tulevaisuus vielä hämärän peitossa.

Niko Nieminen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/blues.gif">

Paransi tasoaan edellisvuosista, erityisesti kevätkaudella. Lopullinen läpimurto jäi kuitenkin tekemättä, mutta ei aina saanutkaan kunnon vastuuta.

Toistaiseksi hänellä ei ole sopimusta.

Joukkueen kesken kauden jättäneet ja liian vähän pelanneet

Neil Little

Alku oli vakuuttava, mutta lokakuun lopulla vire kääntyi äkillisesti heikompaan suuntaan, eikä palannut vanhalle tasolle kuin ajoittain. Tammikuussa esityksen heikentyivät entisestään ja hänet korvattiin Brücklerillä.

Janne Jalasvaara

Epäonnistui pahasti. Putosi jo harjoitusottelukaudella hierarkiassa Heinrichsin taakse, ja sen jälkeen ohi menivät myös Kurki, sekä kaikki muualta tulleet puolustajat. Ei sopeutunut Kari Heikkilän valmennukseen missään vaiheessa. Ensi kaudella Kuopiossa hänellä on paljon parannettavaa.

Kari Haakana

Alkukausi oli kovan harjoitusrääkin takia hänelle vaikea ja marraskuun maaottelutauon jälkeen peliaika jäi todella vähiin. Siirtyi Saksaan kauden puolivälissä.

Joni Töykkälä

Otteet olivat hyvin samalla tasolla kuin aikaisemmillakin kausilla. Kohokohdaksi jäi kauden avausottelussa tehty maali. Siirtyi Tapparaan ennen siirtorajan päättymistä.

Teemu Riihijärvi

Loukkaantui harjoituskaudella, eikä päässyt täyteen kuntoon missään vaiheessa.

Tomas Sinisalo

Siirtyi SaiPasta lokakuussa, mutta suurin osa ajasta kului joko A-junioreissa tai Mestiksessä. Ensimmäinen toisen polven Blues-kiekkoilija SM-liigassa.

Antti Härmä

Toimi muutamaan otteeseen porttivahtina.

» Lähetä palautetta toimitukselle