Bell Centren työntekijät mielellään töissä – "Kaikki ovat rentoutuneita"

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Nuorten MM-kisoissa on töissä Bell Centren vakiokasvoja ja vapaaehtoisia.
Kanadan MM-joukkueen saapuminen Montrealiin toi kiireen myös hallin työntekijöille. Nuorten MM-kisojen aikana on silti mukavaa olla töissä.

Nuorten MM-kisoissa virvokkeita ja fanituotteita tarjoaa useat palvelupisteet. Fanituotteita myyvissä kaupoissa ja ruokapisteillä työskentelee samat henkilöt kuin Bell Centren muissakin tapahtumissa, kuten Montreal Canadiensin peleissä.

Kisat työllistävät kuitenkin myös suuren määrän vapaaehtoisia, jotka ovat työskennelleet muun muassa sosiaalisen median parissa.

Hallin vakituiset työntekijät ovat nauttineet nuorten MM-kisojen tunnelmasta, vaikka alkusarjan aikana yleisöä oli niukasti hallin koon huomioon ottaen.

− Tämä on hauskaa, kun näkee ihmisiä monista eri maista, pohtii Kanadan fanituotteita myyvä Kathleen D'aguanno.

Halvimmat liput alkusarjan otteluihin maksoivat 30 dollaria. Sen vuoksi myös yleisö on ollut hyvin erilaista kuin Canadiensin peleissä.

− Fanit nauttivat tästä. Tämä on perheturnaus. Monet asiakkaat tulevat koko perheen joukolla, olutpisteellä töissä oleva Luc kertoo ja jatkaa:

− Kun Montreal Canadiens pelaa täällä, katsomossa on paljon enemmän bisnesmiehiä. Nyt täällä on enemmän lapsia, koska liput ovat halvempia.

Turnauksen ajoittuminen suurten juhlapyhien, joulun ja uuden vuoden, tienoilla on työntekijöiden mielestä parasta.

− Monet ovat täällä lomalla tai Montrealin ulkopuolelta, joten he ovat rentoutuneita, Luc sanoo.

Ei aikaa pelien katsomiseen

Jo alkusarjan aikana työntekijät paiskivat siinä määrin hommia, ettei pelejä ehtinyt katsoa. Kanadan saavuttua Montrealiin hallin palvelupisteille on lisätty työntekijämäärää.

− Olemme todella kiireisiä, emme ehdi katsoa pelejä, mutta tämä on hienoa aikaa, Luc kertoo.

Kanadan fanit ovat paikallisten mielestä tietysti omassa luokassaan, mutta muutoin eurooppalaisfanit jyräävät.

− Ruotsalaisten ja sveitsiläisten fanit ovat kaikista hulluimpia. He ovat aina pukeutuneet fanikamoihin ja monet ovat maalanneet kasvojaan. He ovat hauskoja ja täynnä energiaa, D'aguanno pohtii.

Kanadan ja Ruotsin välinen semifinaali keräsi hieman vajaat 13 500 katsojaa. D'aguanno odottaa, että Kanadan edettyä finaaliin viimeisestä pelipäivästä tulee kaikista kiireisin.

− Tästä tulee vielä hullumpaa kuin Canadiensien peleistä, koska kaikki tulevat katsomaan, kun Kanada pelaa finaalissa.

Luc työskenteli Montrealissa järjestetyissä nuorten MM-kisoissa jo kaksi vuotta sitten. Hän haluaa kokea tunnelman jatkossakin.

− Toivottavasti näemme tällaista menoa vielä uudelleen Montrealissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle