Arviot Pacific-divisioonan kaupoista

NHL / Artikkeli
Miten joukkueet pärjäsivät kauppojen teossa Kaliforniassa ja Texasin ja Arizonan helteessä.

Phoenix Coyotes

Phoenix oli erittäin aktiivinen kauppajoukkue. Paljon huhuja liikkui
hyökkääjien Keith Tkachukin sekä Jeremy Roenickin ympärillä. Toinen sai kaupan
Bluesiin, Keith Tkachuk. Vaihdossa Phoenix sai Michal Handzusin, Ladislav Nagyn, Jeff Taffen
sekä varauksen, joka todennäköisesti käytetään ensi kesänä.

Handzus on kookas sentteri, joka
oli ehdolla Selke-trophyyn mutta omaa hyvät hyökkäyspään taidotkin; Nagy on tulevaisuuden lupaus, joka
on pelannut sekä farmissa että "ylhäällä"; Taffe on erittäin potentiaalinen nuori hyökkääjä. Tällä hetkellä
näyttää Blues saaneen parhaan kaupan ajatellen kevään pudotuspelejä, ehkä jo ensi kaudella mutta viimeistään kahden kauden päästä tästä kaupasta
on Phoenixille todella paljon iloa.

Toinen kauppa oli Todd Simpsonin hankinta Floridasta. Simpson on johtajatyyppinen ja erittäin
fyysinen puolustaja. Vaihdossa Florida otti kakkoskierroksen varauksen. Simpson tuo lisää syvyyttä ja kovuutta puolustukseen. Tämä saattaa tarkoittaa Ossi Väänäselle farmikeikkaa, ja ainakin peliajan vähenemistä, sillä pelaajat taistelevat samasta pelipaikasta.

Yleisarvio: Hyvä.

San Jose

Sharks teki kauppansa jo hyvissä ajoin ennen tiistaita. Suurin oli tietysti Selänteen hankkiminen. Tällä kaupalla Sharks teki itsestään todellisen mestariehdokkaan, edellyttäen että maalivahtipeli sujuu playoffseissa. Joukkueen molemmat maalivahdit ovat ilman playoffs kokemusta.

Bill Lindsay tuli Sharkseihin 8. kierroksen varausta vastaan. Lindsay pelaa aggressiivista kiekkoa ja sopii siksi hyvin Sharksien joukkueen kemiaan. Pienen roolin pelaaja mutta tästä huolimatta hyvä joukkuepelaaja.

Jeff Norton tuli Sharkseihin kolmannen kerran urallaan. Norton tuo enemmän hyökkäysvoimaa puolustukseen ja
tuntee entuudestaan joukkueen pelitavan. Vaihdossa meni oman pään luutija Bobby Dollas ja farmiveskari Johan Hedberg. Tässä kaupassa Sharks menetti hieman kovuutta omasta päästä mutta lisäsi hyökkäys- ja ylivoimatehoaan.

Yleisarvio: Hyvä +

Dallas Stars

Ainoa kauppa pois oli Blake Sloanin siirtyminen Columbukseen waiver-listalta. Hyvä luistelija ja
karvaaja lähti mutta loukkaantumisten hellitettyä ei Dallas kokenut suurta menetystä.

Ainoa tulija oli veteraanipakki Grant Ledyard Tampasta. Ledyard tuo kokemusta omaan päähän mutta saattaa
passittaa Heleniuksen farmiin tai vaihtopenkin vasempaan laitaan. Joukkueella on kuitenkin pelaajia joka
rooliin, joten kauppoihin ei ollut suurta tarvetta. Sinänsä hyvä olla muuttamatta hyvää joukkuetta mihinkään suuntaan.

Yleisarvio: Hyvä -

Anaheim Mighty Ducks

Sai Selänne-kaupassa potentiaalisen ykkösveskarin sekä hyvän monikäyttöisen hyökkääjän, Steve Shieldsin ja Jeff Friesenin. Hebert lähti Rangersiin ja molemmissa kaupoissa leikattiin palkkakustannuksia paljon. Kauppapäivänä kokenut Jason Marshall siirtyi Washingtoniin vaihdossa 4. varaukseen sekä Alexei Tezikoviin. Jälleen säästöä.

Anaheim on kauppojen myötä lähes varmuudella heittänyt pyyhkeen kehään ajatellen playoffseja mutta palkansäästö saattaa olla merkki ensi kesän vapaiden agenttien metsästykseen. Anaheimilla saattaa kauppojen jälkeen
olla NHL:n venäläisin puolustus. Pitkällä tähtäimellä mukavia kauppoja mutta pariin vuoteen ei aurinko paista The Pondille.

Yleisarvio: Tyydyttävä

Los Angeles

Rob Blaken siirtyminen Coloradoon oli ainoa suuri kauppa. Vaikka Blake onkin ensi kesänä vapaa agentti, Losi onnistui
lypsämään hyvät pelaajat vaihdossa.

Adam Deadmarsh on hyvä monikäyttöinen powerhyökkääjä joka osaa pelata kaikkia hyökkääjän paikkoja ja on nuoresta iästään huolimatta voittanut paljon, Cup Coloradossa ja World Cup USA:n paidassa. "Deader" pelaa liigassa vielä kauan. Adam on muuten ainoa pelaaja NHL:ssä joka on tehnyt ns. Happy Gilmore-hattutempun. Samana päivänä maali ja tappelu ottelussa sekä hole-in-one golfkentällä. Toinen kauppatavara oli Aaron Miller, luotettava oman pään pakki josta on paljon hyötyä Losille. Tulokas Steven Reinprechtin menetys ei lyhyellä tähtäimellä haittaa.

Aki Berg kaupattiin Torontoon, vaihdossa tuli lupaava hyökkääjä Adam Mair sekä 2. kierroksen varaus. Tässä kaupassa Losi voitti selkeästi. Berg on ollut odotuksiin nähden selkeä alisuorittaja ja nyt kaupassa saatiin Mair sekä kakkosvaraus. Puolustuskalustoa Losissa on paljon joten Bergin menetys ei haittaa, Mairin tulo on hyvä satsaus tulevaisuuteen. Ykkössentterin hankinta jäi haaveeksi mutta kesällä saattaa Losi hankkia nimekkään pelaajan.

Yleisarvio: Hyvä +

» Lähetä palautetta toimitukselle