Arviot Northwest-divisioonan joukkueiden kaupoista

NHL / Artikkeli
Northwest-divisioonan ykkönen Colorado hankki helmikuussa all-star pakki Rob Blaken. Tästä siirrosta voidaan käytännössä siirtorumban alkaneen koko NHL:ssä...

Colorado Avalanche:

Northwest divisioonan kauden suurin treidi tapahtui helmikuussa kun tähtipakki Rob Blake siirtyi Coloradoon Los Angeles Kingsistä yhdessä nuoren ja lupaavan Steve Reinprechtin kanssa. Toiseen suuntaan matkasivat voimahyökkääjä Adam Deadmarsh, hyvä peruspuolustaja Aaron Miller, Coloradon ykköskierroksen varaus 2001, myöhemmin päätettävä prospecti ja future considerations, joka tarkoittaa ykköskierrosta myös kesältä 2002, mikäli Blake allekirjoittaa jatkosopimuksen Coloradon kanssa ensi kesänä.
Blake tuo Coloradoon lisää kovuutta, taitoa ja kokemusta. Hän on tärkeä lisä Coloradon jo ennestään pelottavaan ylivoimapeliin ja tuo myös alivoimapeliin lisää energiaa. Blaken tulon myötä jo ennestään vahvana mestarisuosikkina pidetty Colorado vain vahvistui entisestään.
Blakesta tulee ensi kesänä UFA, joten ilmeisesti Colorado uskoo pärjäävänsä sopimusneuvotteluissa ja saavansa Blaken nimen paperiin kesällä. Tämä tarkoittaa todennäköisesti sitä, että joku Coloradon vahvasta kolmikosta, Roy, Bourque tai Sakic menetetään.
Blaken siirto oli jo Coloradon kolmas peräkkäinen tähtipelaajan hankinta kolmen viimeisen vuoden aikana trading deadlinen yhteydessä. Viime kaudella Colorado hankki Bostonista pakkilegenda Ray Bourquen ja sitä edellisenä vuotena Calgarystä Theo Fleuryn.

Blaken kanssa Losista siirtynyt Steve Reinprecht on lahjakas, nuori hyökkääjä. Hän pelaa vasta tulokasvuottaan, mutta on jo ehtinyt näyttää hyviä pelimiehen otteita.
Reinprechtilla on yliopistotausta, Wisconsinin yliopistosta, jossa hän voitti viime kaudella WCHA liigan pistepörssin.

Losiin lähtenyt Adam Deadmarsh on fyysinen, nuori voimahyökkääjä, joka viime kautta lukuunottamatta on tehnyt neljällä edellisellä kaudellaan vähintään 20 maalia.
Deadmarshin tämä kausi on ollut vaikea. Deadmarshit menettivät lapsensa synnytyksen yhteydessä viime vuoden lopulla ja Adamin peleissä on näkynyt merkkejä tuosta vakavasta tapahtumasta. Lisäksi Adam tappeli Vancouver Canucksin puolustajan Ed Jovanovskin kanssa sillä seurauksella, että sai aivotärähdyksen ja joutui olemaan pitkään peleistä pois.

Adamin kanssa Losiin lähti fyysinen peruspuolustaja Aaron Miller. Miller on luotettava, hyvä puolustava puolustaja, jonka merkitys joukkueelle on aina suuri. Millerin tasoisia hyviä puolustavia puolutajia on vaikea löytää.

Tulevaisuutta Coloradolla on joukkueessa jo nyt hyvin, joten siinä mielessä joukkue pystyi antamaan ykköskierroksen varausvuoron ensi kesältä ja todennäköisesti vielä kesältä 2002, sekä vielä tulevaisuudessa määritetyn prospectin.

Kumpi voitti:

Mielestäni tämä treidi auttoi molempia joukkueita. Colorado sai yhden NHL:n parhaista puolustajista ja erittäin tärkeän pelaajan play-offeihin.
Los Angeles sensijaan sai tulevaisuutta ja laadukkaita, valmiita pelaajia Deadmarshin ja Millerin muodossa.

Muita treidejä Colorado ei sitten enää tehnytkään tämän jälkeen.

Coloradon rooli trading deadlinessa:

Rooli merkittävä. Blaken siirto aloitti tämän kauden kohdalla kovien nimien siirtymisen ja Blaken siirrosta voidaan käytännössä sanoa trading deadlinen alkaneen. Pian Blaken siirron jälkeen myös San Jose otti Anaheimista Selänteen. Blaken siirron myötä myös läntisen konferenssin toisen mestarisuosikin St.Louisin oli tehtävä jotain merkittävää. St.Louis treidasikin tiistaina all-star laituri Keith Tkachukin Phoenixiltä tulevaisuuttansa vastaan. St.Louisin kohdalla puhuttiin myös mahdollisesta Eric Lindrosin siirtymisestä, mutta se siirto jäi odottamaan.
Lindros on kärsinyt vakavista aivotärähdyksistä, joten Tkachuk on turvallisempi.

Vancouver Canucks:

Kanadan läntisin joukkue Canucks treidasi neljä päivää ennen virallista trading deadlinea Nashvillestä puolustaja Drake Berehowskyn ensi kesän kakkoskierroksen varausta vastaan.
Berehowsky tuo Canuckseille syvyyttä puolustukseen ja erikoisosaamista Canucksien heikkoihin osa-alueisiin; alivoimaan ja ylivoimaan. Berehowsky on kokenut pakki, vaikkei ikää vielä hirveästi olekaan. Hänestä on varmasti suuri hyöty tulevina kausina Canuckseille.
Nashville sai kovasti kaipaamansa korkean varausvuoron ja samalla tilaa joukkueen nuorille pakeille kuten Timonen, Lintner ja Skrbek.

Kumpi voitti:

Mielestäni molemmat saivat mitä halusivat. Nashville sai kovasti kaipaamansa varausvuoron korkealta ja Canucks sai joukkueen puolustajien top5:een sijoittuvan kovaotteisen puolustajan, jolla on käyttöä tasakentällisten lisäksi myös erikoistilanteissa.

Canucks yritti Pecaa ja Lindeniä...

Canucks yritti tiistaina sekä Mike Pecaa, että Trevor Lindeniä. Canucks otti ensin Buffaloon muutaman kerran yhteyttä, mutta Buffalosta kerrottiin, etteivät he treidaa Pecaa.
Lindenistäkin sanottiin ensin samaa, mutta myöhemmin Montreal olisi voinut treidata Canucksin ex-kapteenin takaisinkin. Hinta oli vain liian kova: Bertuzzi.
Burken oikea käsi, Dave Nonis sanoi Bertuzzin olevan suojattu kaikilta Montrealin yrityksiltä.
Näin kumpikin Canucksiin huhuissa liitetty pelaaja jäi tulematta. Linden päätyi lopulta Washingtoniin, mutta Pecalta jäi koko tämä kausi pelaamatta.

Monet joukkueet yrittivät Canuckseilta joukkueen nuoria lupauksia, kuten Drukenia, Schaeferia ja Cookea. Nonis sanoi myös näiden pelaajien kuuluvan tiiviisti Canucksin tulevaisuuden suunnitelmiin, eikä näinollen heitäkään treidattu.
Canucks ei tehnyt yhtään siirtoa virallisen trading deadlinen yhteydessä. Joukkueen kemian kannalta se oli hyvä asia. Kokenut maalivahti Bon Essensa sanoi trading deadlinen jälkeen näin: "Joukkueen johto osoitti meille, että he uskovat meihin. Tämä antoi meillekin lisää uskoa omiin mahdollisuuksiimme. Joukkueessa on mahtava yhteishenki, joten olisi ollut sääli jos joku olisi joutunut lähtemään täältä."

Vancouverin rooli trading deadlinessa:

Viime kaudella Alexander Mogilnyn trading deadlinessa treidannut Canucks oli sivustaseuraaja kun joukkueet, jotka ovat panostaneet paljon tähän kauteen tekivät suuria siirtoja.

Edmonton Oilers:

Edmonton teki yhden pienen siirron trading deadlinessa. Siirto oli trading deadlinen ensimmäinen, muttei tärkein. Oilers sai Pittsburghista puolustaja Sven Butenschonin vaihdossa isokokoiseen hyökkääjään Dan Lacoutureen.
Lacouture, joka on Islandersin kakkoskierroksen varaus vuonna 1996 on ollut Edmontonissa pettymys. Hän tuli Oilersiin Islandersista aikanaan vaihdossa "Puolan Gretzkyyn", Mariusz Czerkawskiin. Viimeiset 17 ottelua Lacouture on istunut katsomossa ("healty scratch").
Lacouture on pelannut Oilersissa tällä kaudella 27 ottelua tehoilla 2+4=6 ja istunut jäähyllä 29 minuuttia.

Butenschon on isokokoinen, puolustava puolustaja. Hän on syntynyt Itzehoessa, entisessä Länsi-Saksassa.
Butenschon on pelannut tällä kaudella Pittsburghissa viisi ottelua tehoilla 0+1 ja istunut kaksi minuuttia.

Kumpi voitti:

Tämä siirto ei ollut merkittävimpiä trading deadlinessa. Joukkueet hankkivat syvyyttä sinne, missä sitä tarvittiin.
Vaikea sanoa kumpi voitti, mutta Lacouturessa saattaa olla enemmän potentiaalia..

Edmontonin rooli trading deadlinessa:

Rooli pieni. Edmonton näyttää varmalta play-off joukkueelta ja on tämän hetken yksi kuumimmista joukkueista, joten suuret, joukkueen kemiaan vaikuttavat siirrot tehdään myöhemmin. Tähtisentteri Doug Weight pysyy joukkueessa myös play-offeissa, mikä on tietysti hyvä asia. Weightin jääminen joukkueeseen todisti sen, että Oilers uskoo pystyvänsä pitämään kapteeninsa myös ensi kesänä, jolloin hänestä tulee UFA.

Calgary Flames:

Flames aloitti oman siirtorulettinsa viikkoa ennen varsinaista trading deadlinea kun joukkueen yksi veteraaneista Bill Lindsay siirtyi San Joseen vaihdossa kahdeksannen kierroksen varausta vastaan.
Lindsay on hyvä roolipelaaja puolustavassa roolissa. Mutta hän joutui Calgaryssä entisen valmentajan Don Hayn epäsuosioon ja oli "healty scratch" viimeisimmissä viidessä Calgaryssä pelaamissaan otteluissa. Lindsay teki Calgaryssä pelaamissan 52:ssa ottelussa pisteet 1+9=10, ja keräsi 97 minuuttia jäähyjä.
Lindsaystä tulee kesällä UFA, joten siirron syyt ovat puhtaasti taloudellisia. Calgary antoi pois pelaajan, jonka kanssa he eivät uskoneet tekevän jatkosopimusta.
San Jose sensijaan tarvitsi hyvää roolipelaajaa neloseen play-offeja varten ja saivat sellaisen halvalla.

Kumpi voitti:

Melko merkityksetön siirto. Calgary sai kahdeksannen kierroksen varauksen, joilla harvoin saa tulevia NHL pelaajia ja San Jose sai play-offeihin vahvistusta. Voi hyvin olla, ettei Lindsay pelaa enää ensi kaudella San Josessa. Tämä siirto oli puhtaasti pelkästään play-offeihin tähtäävä.

Stillman Conroyhin:

Varsinaisessa trading deadlinessa Calgary hankki Lindsayn korvaajan St.Louis Bluesista kun hyvä puolustava hyökkääjä Craig Conroy siirtyi joukkueeseen yhdessä seitsemännen kierroksen varauksen kanssa, vaihdossa Corey Stillmaniin.
Conroyn paras puoli on hänen hyvä puolustuspään pelaamisensa, mutta osaa mies hyökätäkin.
Hän on tehnyt tällä kaudella St.Louisissa 69:ssä ottelussa 11 maalia ja antanut 14 syöttöä, eli yhteensä 25 pistettä. Hänen piste-ennätyksensä on kaudelta 1997-1998, jolloin hän teki pisteet 14+29=43.
Calgaryssä Conroy tullee pelaamaan paljon alivoimaa, sekä hän saattaa viedä ykkös- tai kakkoskentästä sentterin paikan. Voi hyvin olla, että Conroy perii Stillmanin paikan ykkösestä Jarome Iginlan ja Marc Savardin viereltä.

St.Louisiin lähtenyt sentteri Corey Stillman on Calgaryn oma varaus, joka siirtyi nyt ensimmäistä kertaa muuhun joukkueeseen. Hän ehti pelata Calgaryssä 393 ottelua, joissa hän teki pisteet 109+126=235. Hänen paras kautensa oli kausi 1998-1999, jolloin hän teki 76:ssa ottelussa 27 maalia ja antoi 30 syöttöä, eli yhteensä 57 pistettä. Tällä kaudella Stillman pelasi Calgaryssä 66 ottelua, joissa hän teki pisteet 21+24=45, ollen Calgaryn neljänneksi paras pistemies.
Stillman muodosti Calgaryn ykkösen yhdessä nuorten Marc Savardin ja Jarome Iginlan kanssa.
Stillmanin vahvin valtti on hänen kova laukauksensa, jota hän ei säästele.

Kumpi voitti:

St.Louis voitti, jos mittarina käytetään pelaajien keskinäistä vertailua tehopisteillä. Mutta Calgaryssä on Stillmanin kaltaisia taitavia hyökkääjiä hyvin, kun taas Conroyn tapaisista puolustavista taistelijoista on pulaa. Siinä mielessä Calgary onnistui vahvistamaan joukkuetta.

Calgaryn rooli trading deadlinessa:

Yksi melko merkittävä siirto. Sekä Stillman, että Conroy ovat hyviä pelaajia, jotka kelpaisivat moneen joukkueeseen. Molemmat pelaajat ovat kuitenkin NHL:n mittapuun mukaan aliarvostettuja, joten siirto ei aiheuttanut suurempia otsikoita.

Minnesota Wild:

Pellerin Carolinaan...

Minnesota aloitti oman siirtorulettinsa pari viikkoa ennen virallista trading deadlinea vaihtamalla hyvän erikoistilanne pelaajan Scott Pellerinin Carolinaan. Vaihdossa Wild sai nuoren Askhat Rakhmatullinin, 3:nen kierroksen varauksen ensi kesän draftista, sekä tulevaisuudessa määritetyn korvauksen.
Pellerin oli Wildin paras pistemies, mutta Minnesota sai mitä halusivat; tulevaisuutta.

Sean O'Donnell New Jerseyhin...

Reilu viikko ennen trading deadlinea Minnesota treidasi toisen kokeneen pelaajan muualle saaden tilalle tulevaisuutta kun kokenut Sean O'Donnell lähti New Jerseyhin. Vaihdossa Minnesota sai nuoren puolustajan Willie Mitchellin, sekä tulevaisuudessa määritettävän korvauksen.

O'Donnell on isokokoinen, kovaotteinen ja kahteen suuntaan pelaava puolustaja, joka on ehtinyt pelaamaan NHL:ssä jo yli 400 ottelua. Hän siirtyi Minnesotaan viime kesänä Expansion draftissa kuuden Los Angelesissa pelaamansa vuoden jälkeen. O'Donnell pelasi Minnesotassa tällä kaudella 63 ottelua, joissa teki pisteet 4+12=16 ja sai 128 jäähyminuuttia.
O'Donnelista olivat myös monet muut joukkueet kiinnostuneita, mutta New Jerseyn tarjoama paketti oli Wildin mielestä paras.

O'Donnelin treisissä tullut Willie Mitchell on yliopistotaustan omaava nuori British Columbiassa syntynyt puolustaja, joka on pelannut tällä kaudella Jerseyssä 16:sta ottelua, antaen kaksi syöttöä. Mitchell on kahteen suuntaan pelaava, pitkän tähtäimen prospecti, jolla on kaikki mahdollisuudet saada tulevaisuudessa NHL:stä vakipaikka.

Kumpi voitti:

New Jersey. Puolustava mestari sai erittäin tärkeän puolustajan "long shot" prospectia vastaan. Kaupan voittaja saattaa silti vielä vaihtua, sillä Wild sai myös tulevaisuudessa määritettävän korvauksen..

Curtis Leschyshyn Ottawaan...

Ottawa Senators vuokrasi Wildiltä kokeneen puolustavan puolustajan Curtis Leschyshynin trading deadlinessa. Vaihtokaupassa Wild sai kaipaamansa kolmannen kierroksen varausvuoron ja tulevaisuudessa määritettävän korvauksen.
Lescyshynillä on kokemusta kuinka mestaruus voitetaan, sillä hän oli mukana Coloradon mestaruusjoukkueessa vuonna 1996. Ottawa sai Curtisista vahvan oman maalin edessä seisovan puolustajan, josta on varmasti paljon apua play-offeissa.
Leschyshynistä tulee ensi kesänä UFA, joten tämä siirto oli puhtaasti play-offeihin tähtäävä siirto.

Kumpi voitti:

Minnesota sai tulevaisuutta kolmannen kierroksen varauksen muodossa ja Ottawa hyvän puolustavan puolustajan. Tulevaisuudessa tämä siirto kääntynee Minnesotan eduksi, sillä Leschyshynillä on ensi kesänä varmasti vientiä, enkä usko Ottawan pystyvän pitämään miestä.
Tietysti Lescyshynin hankinnalla Ottawa osoitti olevansa tosissaan play-offien suhteen ja hänestä on varmasti suuri apu siellä.

Minnesotan rooli trading deadlinessa:

Rooli melko suuri, sillä Minnesota teki peräti kolme siirtoa trading deadlinen läheisyydessä. Kaikki kolme muualle siirtynyttä pelaajaa olivat kokeneita pelaajia, joista play-off joukkueet tulevat hyötymään.
Minnesota sai kaikissa treideissä tilalle tulevaisuutta, jota he kipeästi tarvitsevat.

Yhteenveto Northwestin joukkueiden trading deadlinesta:

Yksi suuri kauppa, Blaken siirto Coloradoon ja muutama pienempi (Berehowsky, Leschyshyn, Conroy, O'Donnell, Pellerin). Blaken siirrosta huomattava julkisuus, siirtyihän siinä yksi pelin parhaista pakeista ja kokonaisuudessaan täydellisimmistä pelaajista.

» Lähetä palautetta toimitukselle