Arviot Central-divisioonassa tehdyistä kaupoista

NHL / Artikkeli
NHL:ssä tehtiin jälleen paljon kauppoja kun sen siirtoaika umpeutui eilen illalla kello 22.00. Tässä arvio Central-divisioonan muutoksista.

St. Louis Blues

Seura oli odotetun aktiivinen ennen siirtoajan umpeutumista. Koko päivän huhuttiin Eric Lindrosin siirtymisestä joukkueeseen, näin ei kuitenkaan käynyt vaan Manageri Larry Pleau hankki joukkueeseen toisen supertähden Keith Tkachukin Phoenixista. Korvauksena lähtivät Michal Handzus, Ladislav Nagy, Jeff Taffe ja valinnainen ykköskierroksen varausvuoro joko 2001 tai 2002 draftissa.

Kaupasta hyötyivät molemmat. Tkachuk tuo joukueeseen kaivatun voimahyökkääjän ja maalintekijän risteytyksen. Miehelle on käyttöä monenlaisissa tilanteissa ja varsinkin taisteltaessa Stanley Cupista tänä keväänä Tkachuk tulee olemaan hyvä vahvistus. Toisaalta myös korvaus oli kova. Handzus on yksi lupaavimpia puolustavia hyökkääjiä koko liigassa ja oli ennen kauppaa Bluesin kakkossentteri. Nagy on myös lupaava pelaaja ja on pelannut St.Louisissa kakkos- tai kolmoskentissä. Jeff Taffe on Bluesin ykkösvaraus viime kesältä. Mies on tehnyt pisteitä High Schoolissa erittäin kovalla tahdilla ja myös USA:n nuorten maajoukkueissa piste-tahti on ollut kova. Taffe on selkeä tulevaisuuden pelaaja. Ykkösvarauksen Phoenix voi hyödyntää vaikka kuinka hyvin ja veikkaankin että he käyttävät sen tämän vuoden draftista, koska odotettavissa on melko kovatasoinen ikäluokka.

St. Louis teki myös toisen kaupan. Se lähetti hyvän puolustavan hyökkääjän Craig Conroyn sekä seitsemännen kierroksen varausoikeuden 2001-draftissa Calgary Flamesiin josta tilalle tuli sentteri Cory Stillman. Myös tätä kauppaa voisi pitää ainakin lyhyellä tähtäimellä Bluesin voittona. Stillman takaa laadun sentteriosastolla myös Handzusin lähdön jälkeen ja on erittäin monikäyttöinen pelaaja. On mielenkiintoista nähdä miten Stillman onnistuu hieman paremmassa joukkueessa. Miehellä on takanaan olkapääleikkaus ja tuntuma alkaa varmasti vähitellen palata. Conroyssa seura menetti hyvän ja luotettavan puolustavan hyökkääjän. Onneksi Bluesilla on kuitenkin sillä osa-alueella syvyyttä vielä jonkin verran.

Pienemmän muutoksen GM Larry Pleau teki poimiessaan hyökkääjä Sebastien Bordeleaun waiwersista. Bordeleaun rooli on melko pieni, paitsi jos loukkaantumisia sattuu.

Columbus Blue Jackets

Seuran merkittävin kauppa eilen oli kun hyvän kauden pelannut puolustava hyökkääjä Kevyn Adams sekä neljännen kierroksen varausoikeus 2002-draftissa lähtivät Florida Panthersiin, josta vaihdossa tuli hyökkääjä Ray Whitney. Adamsin lähdöstä liikkui huhuja jonkin verran, mahdollisena uutena seurana mainittiin Dallas ja siksi olikin yllättävää että hän meni Floridaan. Kaupasta sai sellaisen käsityksen että Florida aikoo tosissaan karsia palkkakuluja ja siksi Whitney sai lähteä. Hän oli Columbukselle hyvä hankinta. Joukkueen ongelmana on ollut koko kauden kapeat tehot, jotka rajoittuvat melkeinpä vain ykkösketjulle, mutta Whitneyn tulon jälkeen asia voi korjaantua. Tietysti on mahdollista että mies pelaa yhdessä Knutsenin ja Sanderssonin kanssa mutta luulisi että ensisijaisesti tehokasta maalintekijää haettiin lähinnä muihinkin ketjuihin.

Toinen paljon huhuttu kauppa oli Steve Heinzen lähteminen muualle. Eilen illalla saatiin lukea että Heinze ja seura eivät päässeet sopimukseen ensi kaudesta vaan mies aikoo testata arvonsa vapailla markkinoilla. Tämän jälkeen oli loogista treidata hänet pois. Uusi seura on Buffalo Sabres, joka saa Heinzestä taistelijan pudotuspeleihin. Korvauksena Blue Jackets sai kolmannen kierroksen varausoikeuden 2001-draftissa. Kompensaatio oli melko hyvä jos ajatellaan että vaihdossa mennyt pelaaja tulee olemaan UFA-statuksen omaava henkilö ensi kesänä. Varausoikeudella Columbus saa mahdollisuuden varata itselleen vielä ihan hyvän pelaajan korkeatasoisessa draftissa.

Pittsburghin kanssa tehtiin kauppa jossa puolustaja Frantisek Kucera siirtyi Penguinsiin vaihdossa kuudennen kierroksen varausoikeuteen 2001-draftissa. Kucera ei ollut aivan sitä mitä seuran odotettiin hankkivan, mutta pystyy pelaamaan sekä kiekollista että defensiivistä peliä.

Seura poimi vielä kahden kaupan lisäksi hyökkääjä Blake Sloanin Dallas Starsista. Sloan on pienikokoinen, energinen ja nopea hyökkääjä, joka on parhaimmillaan puolustavassa ja karvaavassa roolissa. Nyt mies tulee saamaan enemmän vastuuta kun seura vaihtui Stanley Cup-suosikista laajennusjoukkueeksi. Hyvä hankinta Jacketsilta.

Chicago Blackhawks

Niin kuin oli odotettua Chicago ei tehnyt suurempia muutoksia ennen siirtoajan umpeutumista. Huhuja liikkui, mutta ne osoittautuivat turhiksi.

Ainoa kauppa, jonka GM Mike Smith teki, oli Dean McAmmondin kauppaaminen Philadelphia Flyersiin vaihdossa kolmannen kierroksen varausoikeuteen 2001-draftissa. McAmmond tuli Chicagoon aikanaan Edmonton Oilersista kun Boris Mironov siirtyi Blackhawksiin. Mies on alunperin seuran omia varauksia. Philadelphia saa hänestä nopean - ja toisinaan myös tehokkaan - laiturin, jonka ongelmana on ollut ailahtelevaisuus. "Deanon" kauppaamisesta liikkui huhuja koko kauden. Vaihdossa Hawks sai siis varausoikeuden. Smith hehkutti että tulossa on kovatasoinen draft jossa varausoikeuksien suuri määrä on hyödyksi.

Detroit Red Wings

Oli hieman yllättävää että seura ei tehnyt ollenkaan muutoksia ennen siirtoajan umpeutumista. Näin esimerkiksi uuden maalivahdin hankkimiseen liittyneet huhut jäivät loppujen lopuksi vain huhuiksi. Detroit on perinteisesti ollut melko aktiivinen deadlinella.

Nashville Predators

Detroitin tavoin myös Nashville oli vain sivustaseuraaja tiistaina. Muutamia huhuja liikkui lähinnä maalivahti Mike Dunhamin siirrosta, mutta nekin osoittautuivat vain pelkiksi tarinoiksi ilman todellisuusperää.

» Lähetä palautetta toimitukselle