Arizona Coyotes vahvasti edustettuna nuorten MM-turnauksessa

NHL / Artikkeli
Christian Dvorakin turnaus päättyi pronssijuhliin.
Nuorten MM-kisoissa pelasi yhteensä seitsemän Arizona Coyotesin varaamaa pelaajaa. Muista NHL-joukkueista ainoastaan Philadelphia Flyersilta löytyi yhtä monta, keneltäkään ei enempää.

Kanadan paidassa kiekkoilivat kesän 2015 varaustilaisuuden kolmas varaus Dylan Strome sekä kesän 2014 varaustilaisuuden 12. varaus Brendan Perlini.

Erie Ottersissa seuratasolla kiekkoileva Strome oli yksi maansa harvoista valopilkuista. Hän teki viidessä ottelussa tehot 4+2 huolimatta siitä, että joutui pelaamaan suurimman osan turnauksesta pahasti alisuorittaneen Jake Virtasen sekä Lawson Crousen kanssa, joista ei ollut juuri apua pisteiden tehtailussa. Hänet valittiinkin Kanadan kolmen parhaan pelaajan joukkoon kisojen päätyttyä.

Perlinin turnaus ei mennyt putkeen. 19-vuotias Niagara IceDogsissa kiekkoileva nuorukainen ei saanut kirjattua tililleen yhtään tehopistettä, vaikka sai välillä ykkösketjun minuuttejakin.

Coyotesin toinen ensimmäisen kierroksen varaus viime kesältä, Nick Merkley oli Kanadan joukkueen mukana leirillä, mutta ei selvinnyt lopulliseen joukkueeseen.

Dvorak ja MacInnis kotimatkalle mitalit kaulassa

Pronssijoukkue Yhdysvalloissa pelasivat Christian Dvorak sekä legendaarisen Al MacInnisin poika Ryan. Molemmat heistä varattiin Coyotesin toimesta toisella varauskierroksella vuoden 2014 varaustilaisuudessa.

Dvorak toimi kakkossentterinä laidoillaan Sonny Milano sekä Anders Björk. London Knightsia seuratasolla edustava nuori esitti loistavaa kahden suunnan pelaamista, ja sai pelata niin ylivoima- kuin alivoimaminuuttejakin. Tehopisteitä hän keräsi seitsemässä ottelussa 3+5. 

MacInnis pelasi kolmosketjussa ja saalisti kolme syöttöpistettä, joista kaksi tuli Ruotsia vastaan pronssiottelussa.

Yhdysvaltojen joukkueeseen olisi ollut ehdolla Coyotesin prospekteista myös Christian Fischer sekä QMJHL-liigaa yksin dominoiva Conor Garland, mutta he eivät saaneet leirikutsua.

Ruotsi Coyotes-rikkain joukkue

Ruotsin joukkueeseen kuului kolme Coyotes-nuorukaista – hyökkääjät Jens Lööke ja Anton Karlsson sekä maalivahti Erik Källgren.

Lööke ja Karlsson sijoitettiin molemmat nelosketjun laitahyökkääjiksi, heidän roolinsa joukkueessa oli siis puolustavampi. Lööken ja Karlssonin ketju pelasi muun muassa välierissä Nuorten leijonien ykkösketjua vastaan, ja kuten tiedämme, Ruotsi oli ainoa joukkue, joka sai nollattua tuon kisojen ylivoimaisesti kovimman ketjun. Kaksikko ei jäänyt myöskään ilman tehopisteitä – Lööke kirjasi tililleen tehot 1+3 ja Karlsson 1+0.

Källgren toimi Ruotsin kolmantena maalivahtina eikä näin ollen pelannut yhdessäkään ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle