Aravirta ei sulattanut Levosen linjaa

LIIGA / Artikkeli
HIFK on tunnettu fyysisestä pelistään ja helsinkiläisjoukkueen otteluissa aina sattuu ja tapahtuu. Jopa Kansainvälisen Jääkiekkoliiton tuomarikomitean suomalaisjäsen Jarmo Jalarvo oli saapunut paikalle todistamaan kiekkokierroksen ennakolta kuumatunteisinta ottelua. Helsinkiläiset keräsivätkin 57 jäähyminuuttia.

Ottelun lopputulos kismitti HIFK:n päävalmentajaa Hannu Aravirtaa, mutta eniten pyyhkeitä sai illan päätuomari Jari Levonen.

– Ihan Levonen-show! Jäähyt näytteli tänään suurta roolia.

Yleensä tyynen rauhallisena pysyvä Aravirta ei tänään säästellyt sanojaan, vaan osansa sai koko systeemi.

– Mua rupee kyllästyttään tää, että erotuomaritarkkailijat sanovat joka pelin jälkeen, että tuomarit eivät onnistuneet. Ja silti ne samat jätkät viheltää.

Aravirta nosti esille useita tilanteita, missä Levonen hänen mielestään oli väärässä. Suurta porua aiheutti mm. tilanne jossa IFK:n myllyttäessä kotijoukkue oli saamassa jäähyä ja Stathos tuli pois maaliltaan.

– Meillä oli maalivahti vaihtoalueella, kiekko tulee vaihtoalueella ja siitä vihelletään väärä vaihto! Ei se mikään väärä vaihto ollut! Siinähän kuuluisi viheltää pois vain liian aikainen kenttäpelaaja, eikä tässä nyt siitä ainakaan ollut kyse.

– Tosi ihmeellisiä jäähyjä. Sekin estäminen, minkä aikana Tappara teki kolmannen maalin. Tapparalla oli 10 samanlaista ja jopa törkeämpää ollut aiemminkin! Ensimmäisen erän tuli loppuun tosi kevyitä jäähyjä.

Osansa purkauksesta sai myös Tapparan Marko Mäkinen.

– Siellä joku Mäkinen hakkaa käsille aivan törkeästi, niin Levonen seisoo kolmen metrin päässä ja nauraa! Onhan tämä ihan käsittämätöntä.

HIFK:n pelaajatkin kävivät ottelun aikana ajoittain todella kuumana, eikä kaukana ollut, ettei Jere Karalahti saanut ennenaikaiseen vaatteiden vaihtoon seurakseen Roman Vopatia, joka pitkään käytöskympille passituksen jälkeen huusi ja meuhkasi jäähyaitiossa.

– Vopatin kymmenminuuttinen oli kyllä tämän ottelun tuomaritoiminnan kulminoituma! Kaveri vedetään kumoon yksin läpi tilanteesta, menee sanomaan siitä tuomarille ja pilli soi, Aravirta puhisi.

Entinen maajoukkueen päävalmentaja nostatti myös ilmaan kysymyksen tuomareiden määrästä.

– Odottaisin kyllä, että nää viirupaidatkin pystyisivät pitään jonkinlaisen linjan. Vai eikö yksi tuomari sitten näe tarpeeksi?

– Tää on mun subjektiivinen näkemys ja toivon, että te laitatte sinne omat mielipiteenne siitä. En voi väittää, että olen sataprosenttisesti oikeassa, mutta todella ihmellisiä tuomioita tuli.

Aravirran pyynnöstä toimittajan oma mielipide: Levonen oli huono. Ei siinä ole mitään seliteltävää. Pari todella kummallista jäähyä ja mikä eniten itseäni ärsyttää, seassa oli pari ns. paikkausjäähyä, jossa hyvitetään väärän tuomion kohteeksi joutunutta joukkuetta. Yleensä hyvin linjansa pitävä Levonen sekosi tänään pari kertaa pahasti pasmoissaan, mutta totuuden nimissä on sanottava, että HIFK pelasi kyllä ajoittain aika rumasti. Mm. Jere Karalahti tappeli itsensä todella typerästi suihkuun.

– Täysin omaa hölmöilyä Jereltä, ”Ara” ruoti puolustajansa yksipuolesta tappelua.

Ei Aravirta kuitenkaan täysin tappiota Levosen piikkiin pistänyt, vaan painotti sitä, että joukkueen pitäisi pystyä pelaamaan tilanteessa kuin tilanteessa.

– Pitäähän meidän pystyä pelaan, oli siellä tuomari kuka tahansa ja peli pitää pystyä saamaan toimimaan tilanteessa kuin tilanteessa.

Niinpä.

» Lähetä palautetta toimitukselle