OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Anaheim kovassa vireessä konferenssifinaaleihin

NHL / Artikkeli
Yksi kevään sensaatiojoukkueista on epäilemättä Mighty Ducks of Anaheim. Joukkue on lakaissut tieltään jo Calgary Flamesin, ja toisella kierroksella uhriksi joutui Colorado Avalanche. Konferenssifinaaleissa vastaan asettuu Edmonton Oilers, joka on lähettänyt tänä keväänä laulukuoroon Detroitin ja San Josen.

Calgarya vastaan Anaheim oli tiukilla, sillä se katkaisi sarjan vasta seitsemännessä ottelussa. Coloradoa vastaan olikin helpompaa, ja Avalanche ei pystynyt ottamaan yhtään voittoa. Sarjan kaksi ensimmäistä ottelua Kalifornian ykkösjoukkue vei näytöstyyliin, lukemin 5-0 ja 3-0. Ilja Bryzgalov oli maagisessa vireessä.

Kolmannessa kohtaamisessa esiin astui nuori ankkatähti, Joffrey Lupul, joka tekaisi Anaheimin kaikki neljä maalia. Lupulista tuli ensimmäinen pelaaja, joka on pystynyt NHL:n pudotuspeleissä tekemään yhdessä ottelussa neljä maalia,
joista yhden jatkoajalla. Tästä sillasta Colorado ei enää onnistunut nousemaan, vaan Anaheim sinetöi konferenssifinaalipaikkansa neljännessä ottelussa, kaataen Coloradon selvin lukemin 1-4 Denverin Pepsi Centerissä.

Vakuuttava Bryzgalov

Roloson vs Bryzgalov

Avalanche-sarjassa Anaheimin suurimpia hahmoja olivat maalivahti Ilja Bryzgalov, joka piti kaksi nollapeliä. Bryzgalovin torjuntaprosentti sarjassa oli huikea 96,7. Pisteiden valossa tärkein mies oli Joffrey Lupul, jolle kertyi hurjat tehot 6+1=7. Myös toinen nuoriso-osaston pelaaja, hienoa kevättä pelaava Dustin Penner oli iskussa, keräten tehot 1+5=6. Veteraanihyökkääjä Todd Marchant pääsi myös kuuteen pisteeseen, tehoillaan 2+4=6.

Anaheimin ykkösketju ei päässyt aivan parhaaseen iskuunsa, sillä ketjusta eniten pisteitä kerännyt Teemu Selänne joutui tyytymään pistesaaliseen 2+2=4. Osaltaan tähän vaikutti tosin se, että ykkösketjun jääaika ei ollut totutunlainen, sillä Anaheim peluutti paljon Samuel Påhlssonin johtamaa ketjua Coloradon parhaita pelaajia vastaan. Påhlssonin lisäksi Rob Niedermayer, Todd Marchant ja Joffrey Lupul pelasivat kovia minutteja.

Omilla luvuillaan peliajoissa ovat puolustajat Scott Niedermayer ja Francois Beauchemin, jotka raatavat valtavia minuutteja illasta toiseen. Hyvin epätodennäköinen puolustajapari, ei ihan moni olisi uskonut, että Scott Niedermayer pelaa konferenssifinaaleissa vierellään Francois Beauchemin, mutta näin se vain on. Beauchemin on ehkä kauden suurin yllättäjä. Oilersia vastaan Beaucheminin tehtäväksi lankeaa Ryan Smythin tarkka vartiointi, ja totaalinen turhauttaminen.

Ankoissa ei lintuinfluenssaa, vain Perryn pelikunto arvoitus

Anaheimilla ei ole suuria huolia loukkaantumisten suhteen, monella pelaajalla tosin hieman pientä vaivaa, pitkä ja raskas kausi vaatii veronsa. Corey Perry ei pelannut polvivamman takia yhdessäkään Colorado-ottelussa, mutta saattaa tehdä paluun jäille konferenssifinaaleissa. Perry olisi oiva lisä Anaheimin vikkelästi liikkuvaan hyökkäysosastoon.

Jonathan Hedström pakkasi matkalaukkunsa, ja lähti kotimaahansa. Sinänsä huvittava pieni fakta, että viimeksi kun Anaheim pelasi pudotuspelejä, Patric Kjellberg jätti joukkueen henkilökohtaisten syiden takia. Tuolloin Anaheim meni aina seitsemänteen Stanley Cup-finaaliin saakka. Historia toistaa itseään? Anaheimin kannalta pitäisi toivoa, että pieni vääristymä tulisi tässä, ja Anaheim ottaisikin voiton siitä seitsemännestä finaalista. Viimeksi New Jersey pokkasi pytyn ankkojen nokan edestä.

Seuraa heitä:

#30 Ilja Bryzgalov

Venäläisvahti liekehti Calgary-sarjan lopulla, ja piti Coloradon vahvaa hyökkäysarsenaalia lähes pilkkanaan. Colorado laukoi sarjassa Bryzgalovin maalia kohti 121 kertaa, mutta näistä vain neljä kiekkoa meni sisään. Konferenssifinaaleissakin olisi tärkeää, että Bryzgalov pystyisi pitämään kovan vireensä. Miten vaikuttaa pitkä tauko, joka tuli kun Anaheim teurasti Coloradon puhtaasti 4-0? Koko joukkueelle tällainen tauko voi tehdä hyvääkin, mutta maalivahdin vireen kannalta saattaa olla jopa haitaksi.

#76 Dustin Penner

Farmiseura Portland Piratesissa huimia tehoja lähes huvikseen iskenyt Penner on noussut suureen rooliin tänä keväänä. Viimeistään Colorado-sarjassa kerätyt tehot 1+5 saivat miehen nimen jokaisen kiekkoa seuraavan huulille. Penner on tulevaisuuden voimahyökkääjä, ja tämän kevään kannujahdissa tällä miehellä tulee olemaan sanansa sanottavana. Kevään yllättäjä, jolla on edessään pitkä ja ruusuinen ura NHL-tasolla.

#19 Andy McDonald

Ykkösketjun keskellä pelaava McDonald oli ankkojen paras pistemies runkosarjan Oilers-otteluissa, keräten neljässä pelissä pisteet 2+4=6. McDonaldilta kaivataan nytkin ratkaisuja, sillä Anaheimin ykkösketjun toimiminen on finaaleihin pääsyn kannalta elintärkeää. Colorado-sarjassa pienikokoinen McDonald ei pisteillä herkutellut.

Ennustus:

Edmonton oli Anaheimilla runkosarjassa täysin ylitsepääsemätön este. Oilers vei kaikki neljä kohtaamista. Anaheim on kuitenkin nykyvireessään täysin eri joukkue, kuin runkosarjan kohtaamisissa. Toisaalta myös Oilers on huimassa vireessä. Anaheimilla on puolellaan kotietu, joten sikäli asetelmat ovat Ducksin kannalta herkulliset. Kuten aikaisemmatkin sarjat, tämäkin ratkaistaan pitkälti maalivahtipelillä. Kumpi onnistuu paremmin kahdesta kuumasta maalivahdista, Bryzgalov vai Roloson, siinä on miljoonan dollarin kysymys. Villinä veikkauksena, Edmonton finaaleihin voiton 4-3.

» Lähetä palautetta toimitukselle