Ammattilaisen asenteella kohti kesälomaa - “Jos löydät pelaamiseen oikean intohimon, pelaat oikealla tavalla”

NHL / Artikkeli
Joel Quenneville on NHL-historian toiseksi menestynein valmentaja.
Kuva © Getty Images
Kevät on NHL-pelaajan parasta aikaa, kun liigan parhaat joukkueet mittelevät paremmuudestaan kauan odotetuissa pudotuspeleissä. Monelle pelaajalle pudotuspelien alkaminen merkitsee kuitenkin kesäloman alkua. Pelaajat ja valmentajat suhtautuvat merkityksettömiin otteluihin eri tavoin.

CHICAGO, ILLINOIS - NHL:n pudotuspeleihin selviää 16 joukkuetta, kahdeksan kummastakin konferenssista. Kevään suurin huomio kiinnittyy kyseisten joukkueiden välienselvittelyyn, mutta iso osa liigan pelaajista seuraa pudotuspelejä television välityksellä.

Chicago Blackhawks kuuluu siihen ryhmään joukkueista, jotka tietävät jo nyt kesäloman alkavan huhtikuun ensimmäisellä viikolla. Tähän ryhmään voidaan laskea myös kolme muuta Original Six - joukkuetta: Montreal Canadiens, New York Rangers ja Detroit Red Wings.

Viime keväänä neljän parhaan joukkoon selvinneen Ottawa Senatorsin kausi päättyy myös runkosarjaan. Blackhawksin kohdalla asian tiedostaminen otti aikansa, pelaajasta riippuen.

Kapteeni Jonathan Toews mainitsi jo viime viikolla, että joukkueen kannattaa alkaa kiinnittää huomiota pieniin asioihin, joita voidaan kehittää pelin sisällä. Patrick Kane uskoi vielä alkuviikosta pitkään voittoputkeen, joka siivittäisi Blackhawksin pudotuspeleihin.

13 pisteen ero on vaikea kuroa umpeen 15 jäljellä olevassa ottelussa. Blackhawksin tilannetta vaikeuttaa myös se, että joukkueen ja viimeisen pudotuspelipaikan väliin mahtuu kolme muuta joukkuetta.

"Mitä huonompi sijoitus sarjataulukossa, sitä isommat mahdollisuudet joukkueella on parhaaseen varausvuoroon"

Edellämainittujen joukkueiden kohdalla jäljellä olevien otteluiden voittaminen ei olekaan ehkä se kaikista järkevin vaihtoehto. Mitä huonompi sijoitus sarjataulukossa, sitä isommat mahdollisuudet joukkueella on parhaaseen varausvuoroon.

Seuran johtoportaassa voidaan käydä keskusteluja siitä onko voittaminen enää järkevää, mutta loppujen lopuksi kyse on kuitenkin pelaajien ammattiylpeydestä.

New York Rangers -hyökkääjä Mats Zuccarello kuvaili Rangersin tilannetta tappiollisen Flyers-ottelun jälkeen.

− Tilanteemme on haastava, kaikki tietävät sen. Meidän pitää valmistautua jokaiseen peliin täysillä ja yrittää saada paras mahdollinen tulos joka ilta.

Dallas Stars -puolustaja Esa Lindell oli samassa tilanteessa viime kaudella, kun Stars jäi selvästi pudotuspelien ulkopuolelle. Urheiljan ammattiylpeys ajaa pettymyksen edelle.

− Muutaman huonon pelin jälkeen pidettiin joukkueen sisäinen palaveri ja päätettiin, että ammattiylpeydestä tässä pitää pelata.

Chicago Blackhawks -hyökkääjä Patrick Sharp painotti jäljellä olevien pelien merkitystä, vaikka pudotuspelipaikka olisikin karannut joukkueen käsistä.

− Uskon ja toivon, että jäljellä olevilla peleillä on merkitystä. Yksittäiset pelaajat antavat näyttöjä tulevaisuutta varten ja meillä on edelleen mahdollisuus kehittyä joukkueena.

Detroitista Blackhawksiin kesken viime kauden siirtynyt Tomas Jurco kuvaili Chicagon nykytilannetta epämiellyttäväksi.

− Meidän tämänhetkinen tilanteemme ei ole mukava, kaikki pelaajat haluisivat pelata pudotuspeleissä. Koen itse, että minulla on mahdollisuus näyttää taitoni viimeisen kuukauden aikana.

Blackhawks-valmentaja Joel Quenneville keskittyy yleensä yhteen otteluun kerrallaan, mutta Blackhawksin epätavallinen kausi on muuttanut hiukan veteraanivalmentajan ajattelumaailmaa.

− Olen jutellut Stanin [Bowman] kanssa jonkun verran organisaation tulevaisuudesta. Heillä on selvä visio siitä, mitä joukkueen pitää tehdä toisin. Kuluva kausi on antanut meille jonkin verran vastauksia. Keskityn itse tähän kauteen, en tulevaan.

Kun Quennevilleltä kysyttiin mitä hän odottaa joukkueltaan jäljellä olevista otteluista, mestarivalmentaja tiivisti ajatuksensa muutamaan asiantäyteiseen lauseeseen.

− Tämä on meille uudenlainen tilanne. Jotkut pelaajat pelaavat uusista sopimuksista, toiset eivät. Jos löydät pelaamiseen oikean intohimon, pelaat aina oikealla tavalla − näytti sarjataulukko mitä tahansa.

NHL:n runkosarja päättyy huhtikuun 6. päivä. Tanskassa pelattavat miesten jääkiekon MM-kisat alkavat kuukautta myöhemmin. Terveet, NHL-sopimuksen omistavat, pelaajat voivat mahdollisesti jatkaa kauttansa vielä muutaman pelin verran ja kaiken onnistuessa kohdalleen saada lohdutuspalkinnon heikosti sujuneelle NHL-kaudelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle