NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Alex DeBrincat – maalivahtien uhka

NHL / Artikkeli
DeBrincatin (kesk.) laukaukselle on käyttöä.
Connor McDavidin varjoon jääneen keskushyökkääjän tarkka laukaus voi olla hyödyksi maalinteko-ongelmista kärsiville joukkueille.

Michiganin osavaltiosta on tullut paljon menestyksekkäitä jääkiekkoilijoita, muun muassa Mike Modano, Brian Rafalski ja Ryan Kesler. Nyt saman osavaltion Farmington Hillsin kaupungista ponnistaa keskushyökkääjä Alex DeBrincat, jonka junioriura on jäänyt kanadalaisten huippulupausten varjoon.

Pienikokoinen DeBrincat on käynyt läpi Yhdysvaltain juniorimyllyn huipputehoilla. Parhaimmat vuodet hän pelasi Lake Forest Academyssä, missä hän kaudella 2013–2014 nakutti 50 ottelussa tehot 54+57.

McDavidin varjosta tehomieheksi

DeBrincatia ei koskaan varattu OHL:ään, mutta sarjan parhaimmistoon kuuluva Erie Otters tarjosi hänelle sopimusta kaudeksi 2014–15. Ura OHL:ssä sai loistavan alun, kun hän teki heti debyyttiottelussaan Saginaw Spiritiä vastaan maalin. Kauden aikana tehot kertyivät pitkälti hehkutettujen lupausten Connor McDavidin ja Dylan Stromen ansiosta.

Ensimmäisellä kaudellaan DeBrincat sai kasaan komeat 104 pistettä runkosarjassa. Pistemäärällä irtosi tulokkaiden pistepörssin voitto. Otters sai kuitenkin kokea karvaan tappion OHL:n finaaleissa, kun se hävisi Oshawa Generalsille otteluvoitoin 1-4. DeBrincatin palkintokaappi sai kuitekin täydennystä vuoden tulokas -palkinnoilla sekä OHL:n että Kanadan pääjuniorisarjojen kattojärjestön CHL:n osalta.

Kun McDavid lähti NHL:ään, DeBrincat otti vastuuta Ottersin tehoista yhdessä Stromen kanssa. Molemmat olivat joukkueen tehomiehiä sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. DeBrincat sai runkosarjan aikana kasaan 101 pistettä ja kevään tosipeleissä pisteet 8+11. Otters joutui silti nöyrtymään konferenssifinaaleissa suurseura London Knightsille neljässä ottelussa.

DeBricantin potentiaalia ei vielä huomattu vuodenvaihteen nuorten maailmanmestaruuskisoissa, sillä hän loukkaantui Ruotsi-ottelussa. Yhdysvaltojen pronssimitaliin päättyneessä turnauksessa michiganilainen sai yhden syöttöpisteen viidessä ottelussa.

Nopeus ja peliäly vahvuuksina

Pienikokoisuus ei ole DeBrincat heikkous, sillä hänen painopisteensä on luistelussa matala. Sen avulla hän pystyy tekemään itselleen ja joukkuetovereilleen tilaa jäällä. DeBrincatilta löytyy myös peliälyä, jonka ansiosta amerikkalaishyökkääjä näkee etukäteen ketjukaverinsa sijainnin ja oikea-aikainen syöttö löytää lavan. DeBrincat selviää nopeudellaan tiukoista tilanteista ja maalipaikoissa hän pystyy luovuudellaan monenlaisiin ratkaisuihin.

DeBrincat pystyy laukomaan takaa tulevasta syötöstäkin vaarallisen kudin, eikä pelkää laittaa ruumistaan vastustajan kylkeen. Hänestä ovat kiinnostuneita Carolinan ja Coloradon kaltaiset, maalinteossa heikot joukkueet, joille olisi käyttöä tarkkakutiselle hyökkääjälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle