Yleisö seisoo yhä Ässien takana - "Ei tässä ole mitään hätää!"

LIIGA / Artikkeli
Lähes täysi Isomäki seurasi perjantaina Ässien voittoa Lukosta.
Kuva © Teemu Grönroos
Ässien surullisen kuuluisa viime kausi oli tuoreessa muistissa perjantain avausottelussa Lukkoa vastaan, mutta henki katsomossa oli silti ennen kaikkea toiveikas. Jatkoajan toimittaja jalkautui aistimaan yleisön tuntemuksia uuden kauden kynnyksellä.

Perjantai-ilta, Lukko vastassa, hiljalleen täyttyvä Isomäki ja uusi kausi aluillaan − siinäpä ainekset riemukkaaseen iltaan Porissa. Edeltävä kausi oli kuitenkin Ässien kannalta kaikkea muuta kuin riemujuhlaa, sillä Padan tie kulki epäonnistumisesta ja sekasotkusta toiseen. Painavatko viime kauden muistot edelleen yleisön mielessä kauden avauksen kynnyksellä? Uskovatko kannattajat uuteen nousuun?

− Tietysti uskotaan! Eihän tässä muutakaan voi, vakuuttaa porilaispariskunta Anne ja Harri naurahtaen.

Kiertokävely hallin uusimmissa osissa vakuuttaa myös toimittajan siitä, että halli tullee täyteen, sillä kuhina jo ennen ottelun alkua on käytävillä melkoinen. Toki osansa siinä on myös raumalaisilla, joita tulee vastaan runsaasti.

− Tähän kuuluu vastata, että tietenkin toivotaan tasaista kilpailua läpi kauden porilaisten kanssa. Mutta kyllä Lukko silti murskaavasti nämä keskinäiset hoitaa, velmuilee lukkohuivilla iltaan varustautunut Kari.

Kierros hallilla siirtyy kohti seisomakatsomoa, joka näytti täyttyvän jo ennen pelin alkua kiitettävällä tahdilla. Toimittajan yritys pujahtaa jostain rakosesta syvemmälle legendaarisen katsomonosan uumeniin pysähtyy kerta toisensa jälkeen tiiviiseen riviin ihmisiä, joten tarkkailuasema on syytä jättää suosiolla ylemmäksi.

Tunnelma seisomakatsomossa vaikuttaa ryhdikkäältä: Ässien kannattajakuntaa on levittäytynyt keskelle aluetta, kun taas Lukon fanipaitoja näkyy toiselle reunustalle pakkautuneena. Molemmat ryhmittymät kannustavat tiiviisti omiaan ja Ässien hyvän ottelun alun aikana patakannattajat virittäytyvät parhaimmillaan korviasärkevään meteliin. Kuuloaan arvostava toimittaja katsookin viisaimmaksi siirtyä kohti hallin hiljaisempia alueita.

Sporttibaarissa on tunnelmaa

Isomäen kulmabaari tarjoaa näkyvyyden kentälle anniskelualueen lisäksi, joten se vaikuttaa olevan perjantaina suosittu paikka pelin edetessä. Herrasväki tuoppiensa takaa kuuluu analysoivan peliä tiiviisti ja toimittaja erottaa lauseen "jos noista (ässäpelaajista) joku osaisi laukoa suoraan syötöstä, niin ne johtaisivat jo viidellä maalilla". Vähän soraääniäkin kuuluu siis muuten iloisen tunnelman keskeltä, mutta kriitikon kaveri kommentoi heti:

− Ei tässä ole mitään hätää!

Perjantai-illan paikalliskamppailuksi peli pysyy varsin siistinä ja rauhallisena. Pieni nokkapokka maalinedustalla aiheuttaa kuitenkin heti yleisössä kiihkeän reaktion, ja Ässien Kiikoisista lähtöisin olevan Valtteri Pihlajamäen nujakointi herättää yksittäisessä katsojassa vahvoja tunteita:

− Siellä on heti kiikoislainen tietenkin nyrkit pystyssä!

Lopulta Ässät tuntuu lunastavan voitollaan takaisin osan viime kaudella menettämästään luottamuksesta, mutta toimittajan on pakko silti pysäyttää hallilta poispäin kiiruhtava naisjoukko. Millaisilla ajatuksilla kotiin suunnataan?

− Hyvät fiilikset on! Peli oli rentoa ja mukava sitä oli seurata. Veikkasin oikein, että Ässät voittaa 2−1, pitkäaikaiseksi kannattajaksi ilmoittautuva Maarit iloitsee.

− Patasydän sykkii!huikkaa vielä iltaan katoava ohikulkija.

Porilaisilla vaikuttaa olevan jälleen kaikki hyvin.

» Lähetä palautetta toimitukselle