Yhden miehen show sytytti jukurijoukkueen uuteen eloon

LIIGA / Artikkeli
Vitali Abramov on lunastanut mikkeliläisten suuret odotukset.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Jukureissa ja mikkeliläisyleisössä odotettiin Vitali Abramovista kaivattua ratkaisijaa. Kahden ensimmäisen ottelun perusteella odotukset on täytetty ja jopa ylitetty.

Jukurien alku liigakaudelle oli synkkä. Neljästä ensimmäisestä pelistä ei pisteitä kertynyt, maalinteko oli tuskaista ja omissa soi helppojen virheiden seurauksena turhan usein. Vaikka pelaamisessa oli positiivisia elementtejä nähtävissä, valtasi monien mielen ajatus, että tätäkö tämä on tälläkin kaudella.

Sitten esiin astui Vitali Abramov. Venäläistaituri johdatti kahdella täysosumallaan Jukurit ensin kauden avausvoittoon Ässiä vastaan ja jatkoi samaa ilotulitusta HIFK:n kustannuksella lauantaina.

Ero viikko sitten pelattuun TPS-otteluun oli valtaisa. Tuolloin kohtalaisen hyvästä suorittamisesta ei palkintoa tullut maaleina ja pelaamisessa alkoi näkyä väkisin puskemista. HIFK:ta vastaan joukkueesta huokui aivan erilainen peli-ilo ja Abramovin täysosumien myötä itseluottamus tuntui vain kasvavan.

Yksi pelaaja sytytti käytännössä koko joukkueen uuteen liekkiin.

On kuitenkin selvää, että pelkästään Abramovin onnistumisten varaan mikkeliläisjoukkueessa ei voida tuudittautua. Maaleja on synnyttävä muidenkin lavoista.

Lauantaina maalihanansa aukaisseiden Teemu Pulkkisen ja Jesper Piitulaisen onnistumiset lupaavat hyvää sen suhteen. Seuraavaksi vapauttavia osumia on syytä odottaa pirteitä väläytyksiä esittäneiltä Simon Stranskyltä sekä Joachim Rohdinilta.

Abramovin mahdollinen poistuminen Pohjois-Amerikan sarjojen pyörähtäessä käyntiin jättää ison loven jukurijoukkueeseen. Toisaalta syksyllä kerätyt pisteet pysyvät sarjataulukossa, ja jos venäläistähden sytyttämä liekki jatkaa palamistaan muussa joukkueessa, voi jukurijohto olla vain tyytyväinen hankintaan.

Parhaassa tapauksessa hyökkääjän otteista saadaan nauttia koko kauden ajan ja se olisi mikkeliläisjoukkueelle lottovoitto.

» Lähetä palautetta toimitukselle