Vuoden tauon jälkeen Liigaan palannut Teemu Ramstedt on aloittanut kautensa lupaavasti

LIIGA / Artikkeli
Teemu Ramstedt on SaiPan johtavia pelaajia.
Kuva © Topi Lainio
Teemu Ramstedt on liigajäille palattuaan väläytellyt potentiaaliaan, mutta parannettavaakin konkarin pelaamisessa on.

Taitava sentteri Teemu Ramstedt jätti kauden 2018-19 pelaamatta ja siirtyi täksi kaudeksi SaiPaan. Kertaalleen Liigan syöttöpörssin voittanut Ramstedt on saanut runsaasti vastuuta SaiPan ykkösketjussa − laidoillaan Tomas Zaborsky ja John Persson.

Kuuden pelin jälkeen tehot ovat 1+2, mutta tähän voi odottaa parannusta erityisesti Tuomas Kiiskisen hankinnan ansiosta, kun vastuu jakautuu tasaisemmin. Ramstedt on ketjukavereineen saanut monta minuuttia enemmän ottelukohtaista peliaikaa kakkosketjuun verrattuna.

Pelisilmä ja kiekonkäsittelytaito SaiPan kärkihankinnalla ovat edelleen kohdallaan. Luistelunopeus, puolustusasenne ja aloitukset ovat toistaiseksi herättäneet epäilyksiä.

Ykkösketju on tasaviisikoin luonut eniten laukaisupaikkoja, mutta myös ottanut eniten vastustajan laukauksia vastaan. Peliaikaa Ramstedt on SaiPan hyökkääjistä saanut Zaborskyn jälkeen toiseksi eniten, ylivoimaa ykkössentteri on pelannut joukkueesta eniten.

Myös aloituksissa Ramstedt on SaiPan luottomies, mutta toistaiseksi voittoprosentti on kehno. Alle puolet aloituksista on päättynyt Ramstedtin voittoon. Ahkerimmista aloittajista monet ovat kaapineet voittoja jopa yli 60 prosentin tehokkuudella.

Parin näkemäni pelin perusteella Ramstedt ei ole varsinaisesti ketjunsa puolustuspelin johtaja. Turhan usein ykkössentteri on surffaillut pelin ulkopuolella ja sortunut ratkaisutilanteissa liikaan itsekkyyteen. Toisaalta myös Zaborsky on ottanut ykkösketjussa aktiivisesti kiekollisesti roolia.

Hyviä enteitä

Toistaiseksi ainoan maalinsa Ramstedt laukoi ylivoimalla Tapparaa vastaan. Osuma oli mainio osoitus taiturin henkilökohtaisesta osaamisesta − poikittaissyöttö haltuun ja nopea laukaus hanskakäden puolelle yläkulmaan.

Parhaalla liigakaudellaan 16 maalia tehnyt Ramstedt on kuudessa pelissä laukonut vain seitsemän kertaa. Pelintekijänä paremmin tunnetun sentterin ei suotta tarvitse napakkaa vetoaan säästellä.

SaiPan kausi on kokonaisuutena käynnistynyt nihkeästi, ja joukkue on joutunut paikkaamaan loukkaantumisia uusilla hankinnoilla. Ramstedtin suoriutuminen on koko Liigan tasolla korkeintaan keskinkertaista − toki otoskokokin on vielä pieni.

Ramstedt hankittiin SaiPaan tuloksentekijäksi, toistaiseksi ketjukaverinsa Zaborsky ja Persson ovat olleet tehokkaampia. Taitava sentteri on kuitenkin väläytellyt pelisilmäänsä ja syöttötaitoaan. Vuoden pelaamattomuuden jälkeen ei ole helppo palata kovatasoiseen sarjaan ja uuteen ympäristöön.

Ramstedt ei missään nimessä ole epäonnistunut, potentiaalia on kuitenkin vielä paljon enempäänkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle