Ville Peltonen odottaa jo innolla ensi kautta – "Meidän pitää pystyä kehittämään peruspeliämme vielä paremmaksi"

LIIGA / Artikkeli
Kausi 2023-2024 on Ville Peltoselle kolmas HIFK:n peräsimessä.
Kuva © Timo Savela
HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen on tyytyväinen joukkueensa uusin täsmähankintoihin. Päävalmentajan mukaan HIFK:lla on nyt kasassa hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta.

HIFK julkaisi maanantaina kuusi uutta pelaajasopimusta. Joukkue vahvistui muun muassa Tapparan kanssa SM-kultaa juhlineella hyökkääjä Jori Lehterällä ja kokeneella puolustaja Sami Lepistöllä.

HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen oli silminnähden tyytyväinen joukkueensa uusiin hankintoihin. Helsinkiläisjoukkue hävisi viime kaudella välierissä mestaruuden voittaneelle Tapparalle ja taipui pronssiottelussa Ilvekselle. Nyt HIFK janoaa paluuta finaaleihin, jossa seura on nähty edellisen kerran keväällä 2016.

Peltosen mukaan HIFK oli viime kaudella parhaimmillaan erittäin hyvä, mutta joukkueen heikot hetket koituivat sen kohtaloksi.

– Meidän pitää pystyä kehittämään peruspeliämme vielä paremmaksi, jos haluamme ottaa seuraavan kehitysaskeleen. Uskon, että uudet kokeneet pelaajat auttavat meitä tämän tavoitteen kanssa, Peltonen kertoi seuran järjestämässä tiedotustilaisuudessa.

HIFK:n uusista hankinnoista paistaa läpi täsmällisyys. Urheilutoimenjohtaja Tobias Salmelainen ja Peltonen analysoivat yhdessä viime kauden perusteella joukkueen tärkeimmät tarpeet. 

– Uudet hankinnat on tehty täsmällisesti. Ne parantavat niitä pelin osa-alueita, joihin tarvitsemme parannusta. Saimme puolustukseen pelaavuutta ja kapellimestarin ylivoimalle, Peltonen kommentoi.

Peltonen muistutti, että iso osa HIFK:n kokoonpanosta on pelannut yhdessä jo useamman kauden ajan. Päävalmentajan mukaan joukkueen on onnistuttava jatkamaan viime kauden kehityskäyrää, mikäli se mielii Liigan kärkikastiin.

– Kokoonpanossamme on vahva ydin, joka on pysynyt kasassa jo pari vuotta. He puskevat toisiaan eteenpäin arjessa ja paiskivat kovasti töitä kaukalossa. Meillä on nyt hyvä sekoitus innokkaita nuoria ja kokeneita konkareita, Peltonen kertoi.

Peltonen ja HIFK saivat kovaa kritiikkiä viime syksynä, kun joukkueen peli sakkasi pahemman kerran. Joulutauon jälkeen ääni muuttui kellossa, ja helsinkiläiset selvittivät tiensä suoralle pudotuspelipaikalle. Peltosen mukaan oli tärkeää, että joukkue sai tukea myös kauden vaikeilla hetkillä.

– Syksyllä oli paljon melua, mutta joukkue sai samalla myös vahvaa tukea niin seuran sisä- kuin ulkopuoleltakin. Kritiikin osalta syyskausi oli jäävuoren huippu, mutta pystyimme pitämään maltin omassa tekemisessä. Meillä oli paljon muitakin mittareita pelin analysoimiseksi, vaikka tulostaulu on niistä toki aina tärkein, Peltonen kertoi.

– Joukkue kasvoi ja tiivistyi kauden aikana yhteen. Tiesin jo ennen kauden alkua, että tässä on jengissä on jotain erikoista. Hyvät peliesitykset tulivat viiveellä, kun erikoistilannepelaaminen ja maalivahtipeli lähtivät rullaamaan kunnolla, Peltonen lisäsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle