Vihellyksen jälkeen: Peräpään paha mieli ei lähde pesemälläkään − Pori kaipaa vanhoja hyviä aikoja

LIIGA / Artikkeli
Aleksi Saloselta odotetaan Mikkelissä aivan muunlaisia työsuoritteita kuin kuvassa nähtävä näyte antaa olettaa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Uusi kiekkokausi on jo aivan kulman takana, ja se tarkoittaa tietenkin sitä, että Vihellyksen jälkeen -podcast palaaa eetteriin. Luvassa on rutkasti asiaa jokaisesta joukkueesta ja lähtökohdista Liiga-kaudelle 2018-19.

Tutut nimet Lassi Seppä ja Niko Björksten palaavat kesälaitumilta Vihellyksen jälkeen -podcastin ruoriin. Kauden avaavassa jaksossa kaksikko käy läpi runkosarjan mitä todennäköisimmin heikommalle puoliskolle sijoittuvia joukkueita.

Muutamalle joukkueelle alkava kausi tulee olemaan erityisen hankala − kullekin omasta syystään. Muutoksen kourissa oleva Vaasan Sport tulee olemaan kauden heikoin nippu.

− Jukureista on nostettava esiin Teemu Suhonen ja hänen kiekollisen pelin adjutanttinsa Aleksi Salonen. toteaa Seppä toiseksi viimeiseksi sijoitun joukkueen harvoista ilonaiheista.

Björksten ihmettelee, että Suhonen ylipäänsä jäi Jukureihin, ja että hän saattaa voittaa jopa puolustajien pistepörssin.

Hieman Erik Karlssonia, jonkin verran Ruotsalaistakin

KooKoo on listalla seuraavana, ja kouvolalaisilla on toimittajakaksikon mielestä mielenkiintoinen jengi kasassa. Leveys ei vaan tule riittämään tälläkään kertaa. Ruotsalaiskaksikko Erik Karlsson - Malte Strömvall on todella isossa roolissa.

Emil Larmi on mittaamattoman tärkeä HPK:lle. Hänen on jaksettava tällä kaudella yli 50 peliä, yhtään vähättelemättä kakkosvahti Antti Karjalaista, Björksten lataa hämeenlinnalaisten tilanteesta, joka nojaa hyvin pitkälti ykkösketjun tuloksentekoon.

KalPa lähtee kauteen karmean loukkaantumissuman siivittämänä, eikä tilanne voi olla vaikuttamatta joukkueen valmistautumiseen, väittävät Seppä ja Björksten. 

− Ilveksen ykkösketju on löytänyt kemiansa harjoituspeleissä, ja Arttu Ruotsalaisen ketjulta odotetaankin paljon. Hän on erittäin hyvä, tasapainottava keskushyökkääjä, joka antaa avaimet ketjukavereiden onnistumisille, Björksten mietiskelee.

Joillakin on toivoa − yhdellä Taimi itää

Arttu Lipsanen siirtyi Tapparasta Pelicansin maalivahtivalmentajaksi koulittuaan Dominik Hrachovinasta mestaritason torjujan. Nyt Lipsasella on uusi tšekkiläisveskari koulittavanaan, sillä nuori Jakub Skarek on lahtelaisten potentiaalinen yllättäjä.

− Onko porilainen äijäkulttuuri siirtynyt Lahteen?, aprikoi Björksten käydessään läpi patapaitojen tähtikaartia, jota ei kovuudestaan tunneta.

Matt Nickersonin mahdollinen paluu Poriin olisi ainakin jossain määrin iso asia Liigan kiinnostavuudelle − olettaen, että värikäs puolustaja pysyy kaukalossa ja poissa konnuuksista.

Joukkueanalyysien alkamisajat

Sport 01:10

Jukurit 08:03

KooKoo 13:10

HPK 17:40

KalPa 22:14

Ilves 25:30

Pelicans 32:10

Ässät 39:47

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle