Viaplay Inside: Dokumentissa Laine kuskaa mailateippiä ja Barkov pohtii kapteeniuttaan

NHL / Artikkeli
Aleksander Barkov on toinen Viaplayn uuden alkuperäissarjan päähahmoista.
Kuva © Getty Images
Viaplayn alkuperäisdokumentin ensimmäinen osa tarjoaa katsojalle mielenkiintoista materiaalia kahden suurimman suomalaisen NHL-tähden kulisseista.

Viaplayn uusi alkuperäisdokumenttisarja vie katsojan seuraamaan kahden suomalaisen NHL-tähden, Aleksander Barkovin ja Patrik Laineen valmistautumista käynnissä olevaan kauteen sekä tämän viikon torstaina ja perjantaina Suomessa pelattaviin otteluihin Winnipeg Jetsin ja Florida Panthersin välillä. Sarjan 30-minuuttinen ensimmäinen osa sisältää paljon haastatteluja ja videomateriaalia kulissien takaa ja antaa nopean vilauksen siitä, millaista pelaajien elämä rapakon takana on.

Dokumentti etenee kronologisesti ja alkaa aurinkoiselta Tampereelta, jossa sekä Barkov että Laine viettävät kesälomiaan. Heti alussa pohjustetaan jo Jetsin ja Panthersin välisiä Global Series -otteluita, ja sama teema jatkuu läpi jakson.

Suomalaishyökkääjien kesäharjoittelun sijaan jakson painopiste on selkeästi kaukalon ulkopuolisissa asioissa. Nähdään esimerkiksi Barkov kävelemässä kotikaupunkinsa katuja ja Laine lapsuudestaan tutulla jalkapallokentällä.

Miljöön vaihtuessa Suomesta lämpimään Floridaan ja viileämpään Winnipegiin nähdään sarjan parasta antia olevia pätkiä. Seurataan esimerkiksi Barkovia ja Lainetta pelaamassa yhdessä verkon välityksellä videopelejä ja juttelemassa päivän tapahtumista kuulokkeiden ja mikrofonien kautta.

Vaikka nämä pätkät olivat luultavasti tarkoituksella ohjelmaa varten kuvattuja, on ystävykset helppo kuvitella juttelemassa niitä näitä konsolipelien parissa ilman kameroitakin. Toinen kohokohta nähdään Jetsin pukukopissa, kun Mark Scheifele ja muut pelaajat piikittelevät Lainetta, joka kameroiden käydessä tuo kiltisti joukkuekavereilleen mailateippiä.  

Mielenkiintoisia osuuksia ovat myös esimerkiksi Barkovin tuoretta kapteeniutta käsittelevät klipit sekä Laine hoitamassa NHL-tähdille tuttuja askareita: haastatteluja ja nimmareiden kirjoittamista. Vaikka Laine ajamassa Winnipegin ruuhkassa hallille ja takaisin voi jonkun korvaan kuulostaa yksitoikkoiselta, on NHL-pelaajien jokapäiväinen arki asia, jota ei usein tuoda yhtä konkreettisesti esille Suomessa. Tämä tekee dokumentista on mielenkiintoisen ja katsomisen arvoisen myös NHL:ää enemmän seuraavalle. 

Jakson vauhti on paikoitellen todella hektinen, mikä on toisaalta ymmärrettävää, sillä 30 minuuttiin on mahdutettu kahden ihmisen tapahtumia neljän kuukauden ajalta. Muutamissa kohdissa siirtymät eri tapahtumien välillä ovat hätäisiä ja tilanteet ikään kuin katkeavat kesken. Esimerkiksi Laineen kesäharjoittelusta salilla Tampereella nähdään vain muutama 10 sekunnin pätkä.

Muutamista tuotannollisista ja aikarajoituksiin liittyvistä ongelmista huolimatta dokumenttisarjan ensimmäinen osa sisältää NHL-faneja varmasti kiinnostavaa videomateriaalia, haastatteluja sekä useita hauskoja tilanteita. Jakso on ehdottomasti katsomisen arvoinen niin Barkovista ja Laineesta kiinnostuneille kuin myös yleisesti NHL:ää seuraaville. 

» Lähetä palautetta toimitukselle