Vetovinkit: Ylitehokkaat SaiPa ja Jukurit hyytyvät

LIIGA / Artikkeli
Pelicans-maalilla nollataan SaiPa-yritykset.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net
Perjantai-illan Liiga-kierroksen pitkävetokohteissa luotetaan ylitehokkaiden alkukausien hiipuvan SaiPan ja Jukurien osalta.

Jukurit – Kärpät, Kärpät ja alle 5,5 2,95

Jukurit on pelannut hämmästyttävän hyvän alkukauden. Pahnan pohjalle ennakoitu Jukurit-lauma on onnistunut olemaan äärimmäisen tehokas ensimmäisen kolmen ottelun aikana. Mikkeliläiset eivät ole jääneet kauden aikana kertaakaan pisteittä ja ovat voittaneet JYPin vieraissa varsinaisella peliajalla ja KalPan vieraissa jatkoajalla. Tämän lisäksi mikkeliläiset ottivat pisteen HIFK:lta kotijäällään.

Yksi merkittävä tekijä on ollut ylivoima, joka on jauhanut seitsemällä yrittämällä kolme maalia. Jukureita on rikottu kuitenkin vähinten Liiga-kauden ensimmäisten kierrosten aikana. Syy löytyy viidellä viittä vastaan -pelaamisesta ja samalta saralta löytyy myös todellisuus Jukureiden maalinteosta.

Alkukauden aikana tasakentällisin pelattaessa Jukurit on joutunut ottamaan vastaan 44 laukausta enemmän kuin on itse laukonut. Tasakentällisin Jukurit on toimittanut alkukauden aikana maaliin joka viidennen vetonsa, mikä on mille tahansa joukkueelle pitkällä aikavälillä merkittävästi yläkanttiin. Mikkeliläisjoukkue on siis viihtynyt keskimäärin enemmän omalla puolustusalueella, mutta on varsin erinomaisen viimeistelyn ansioista raapinut pisteitä.

Pitkällä tähtäimellä tilanne on kuitenkin kestämätön, eikä voi olettaa mikkeliläisten viimeistelevän samalla tehokkuudella kovin pitkään. Samalla merkitystä on silläkin, että Jukurit on kauden ensimmäisten ottelujen aikana kohdannut kaksi joukkuetta, jotka ovat kunnostautuneet puolustusvirheissä.

Perjantai-iltana Jukurit saa kotijäällään vastaansa Kärpät. Oululaisvieraiden alkukausi ei ole ollut riemuparaati, mutta ei myöskään mitenkään synkkä. Kärppien materiaalin pitäisi riittää ottamaan rutiinivoiton Mikkelistä.

Jukureiden ääritehokas viimeistely tukehtuu Kärppiä vastaan. Kärpät ei ole maaleilla mässäillyt alkukauden aikana, mutta viimeistelee Mikkelissä tarvittavat osumat. Ottelun maalimäärä jää alkukauden aikana useissa otteluissa nähtyjä maalitalkoita pienemmäksi.

Ilves – Sport, Sport 3,10

Ilveksen hyökkäyspelaaminen on ollut tasakentällisin tehotonta alkukauden aikana. Tamperelaiset ovat viimeistelleet kauden aikana kuusi osumaa, joista neljä on tullut ylivoimalla. Ilves ole silläkään teholla kuin vasta seitsemänneksi tehokkain joukkue ylivoimaisena, sillä ylivoimatilaisuuksia sille on suotu 14 kappaletta.

Ilves saa alivoimansa hyvin railoon saaneen Sportin vastaan perjantaina. Sarjajumboksi povatut kotkapaidat ovat pelanneet kaksi ensimmäistä otteluaan varsin hyvin, ja on pystynyt voittamaan Pelicansin ja haastoi HIFK:n tähtisikermän kotijäällään uskottavasti.

Vaasan kotkapaidat ovat osoittaneet alkukauden aikana, että pystyvät haastamaan isompiaankin. Lähtökohtaisesti Ilveksen ja Sportin kohtaamisesta voidaan odottaa varsin tasaista näytöstä. Näin ollen Sportille tarjottu 3,10 on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Pelicans – SaiPa, SaiPa alle 1,5 3,25

Jos Jukurit on alkukauden aikana kunnostautunut tehojensa kanssa yläkanttiin, on SaiPa tehnyt saman tempun. Tasakentällisin SaiPa on laittanut joka viidennen vedon pussukkaan ja on hyödyntänyt liki puolet ylivoimatilanteistaan.

Pelicans ei ole päästänyt koko kauden aikana tasakentällisin käytännössä yhtäkään osumaa. Vaasassa kauden avauksessa Sport teki kaksi maalia ylivoimalla ja kaksi maalia tyhjiin. Lahtelaisten toisessa ottelussa Lukkoa vastaan raumalaisvieraiden ainut osuma syntyi ylivoimalla.

Pelicansin alivoima on ollut melko heikkoa alkukauden aikana, mutta sillä on ollut miltei viikko aikaa hioa alivoimakuvioihin parempaa terää. SaiPan tehokkuudelle saattaa tulla stoppi Lahden perjantai-illassa ja lappeenrantalaisten jääminen korkeintaan yhteen maaliin on kokeilemisen arvoinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle