Vetovinkit: Tuoreita raumalaisia koipia ja mikkeliläinen kiusankappale

LIIGA / Artikkeli
Lukko aloitti väkevästi viime lauantaina Porissa, mutta hävisi lopulta voittomaalikilpailussa.
Kuva © Teemu Grönroos
Liigaa pelataan keskiviikkona viidellä paikkakunnalla, ja neljä näistä otteluista on päätynyt SuperMoniveto-kupongille. Tällä kertaa isoa pottia haetaan etenkin Helsingin potentiaalisilla maalikarkeloilla.

SuperMoniveto10: TPS - Lukko: HIFK - Pelicans: JYP - KalPa: Jukurit - SaiPa

TPS 1,2 – Lukko 3,4

TPS taistelee runkosarjan kakkospaikasta yhdessä Tapparan kanssa sarjataulukon keulilla. Lukko puolestaan vääntää tällä hetkellä vielä suorasta puolivälieräpaikasta äärimmäisen tasaisessa keskikastissa.

Sekä Lukko että TPS ovat kompuroineet viimeisten ottelujen aikana eriskummallisissa paikoissa. Lauantaina TPS ei onnistunut tekemään maaliakaan vieraissa kirveensä kaivoon heittänyttä KalPaa vastaan, ja toisaalta edellisessä ottelussaan Lukko hävisi Satakunnan derbyn pahnan pohjimmaiselle Ässille. Tasaisuus puuttuu siis kummankin tekemisestä.

Lukko saa otteluun pientä etulyöntiasemaa, sillä se pelasi edellisen ottelunsa lauantaina. TPS puolestaan vieraili eilen Hämeenlinnassa HPK:n vieraana, jossa se hävisi 4-2-lukemin. Raumalaiset pääsevät siis tuoreella jalalla otteluun siinä, missä turkulaiset joutuivat kahlaamaan eilen 60 minuuttia jääkiekkoa Hämeenlinnassa.

Tuoreemmalla jalalla otteluun lähtevät raumalaiset ovat onnistuneet juonimaan kuviot kuntoon keskiviikkoillan koitokseen. Maalimäärän kannalta ottelua on haastava arvioida, mutta tulos tuskin kuitenkaan repsahtaa suuntaan tai toiseen isosti. Lukko ottaa paremmat lähdöt otteluun levon kautta ja nappaa kolme pistettä kotimatkalle.

HIFK 4,5,6 – Pelicans 3,4

Helsingissä kohtaavat sarjataulukossa sijalla neljä majaileva vierasjoukkue Pelicans ja sijalla kuusi majaileva kotijoukkue HIFK. Joukkueet ovat tästä huolimatta tasapisteissä, joten kummallekin voitto tekisi eetvarttia kotiedun varmistamiseksi puolivälierävaiheeseen. On hyvin todennäköistä, että juuri nämä joukkueet kohtaavat myös puolivälierissä.

HIFK on kaatunut kotonaan joulukuun alun jälkeen ainoastaan kolme kertaa, joten helpolla pisteitä ei vieraille Helsingistä irtoa. Tähän kun lisätään se tosiasia, että Pelicansin vierasotteet ovat olleet edellistä TPS-voittoa lukuun ottamatta kaikkea muuta kuin vakuuttavia, kellahtaisi voiton todennäköisyys väkevästi kotijoukkueen suuntaan.

Sekä neljä ottelua putkeen voittanut kotijoukkue HIFK että vierasjoukkue Pelicans ovat kunnostautuneet maalitalkoissa kauden aikana, viime aikoina pääasiassa Pelicans. Pelicansin otteluissa on tehty toiseksi eniten maaleja kauden aikana ja HIFK:n otteluissa viidenneksi eniten. Lahtelaisten viidessä viimeisessä ottelussa jokaisessa on viimeistelty vähintään kuusi pussukkaa.

Näin ollen Helsingissä nähtäneen tasainen maalikarkelo, joka kääntyy lopuksi HIFK:n suuntaan. Kummaltakin joukkueelta löytyy riittävästi hyökkäysvoimaa tehdä ripakopallinen maaleja illan ottelussa.

JYP 3,4 – KalPa 0,1

KalPa on jo pudonnut pudotuspelijunan kyydistä. JYP sen sijaan on tehnyt tasaista nousua kohti keskikastia Risto Dufvan astuttua joukkue peräsimeen tammikuun loppupuolella.

Tällä hetkellä JYPin pudotuspelipaikka näyttää lähes varmalta ja voitto KalPasta käytännössä katsoen sinetöisi sen, ellei Sport voita jokaista peliään loppukauden aikana. Kotonaan JYP on ollut tämän vuoden puolella erittäin vahva, ja se on hävinnyt vain kaksi ottelua Jyväskylässä.
Vaikka JYP on ottanut voittoja, eivät ne ole tulleet keskimäärin kovin suurella erolla. KalPa puolestaan on hävinnyt lähes järjestään kaikki ottelunsa viime aikoina, mutta ottelut ovat päättyneet pienillä eroilla suuntaansa.

Mitään murskajaisia ei ole odotettavissa myöskään Jyväskylän keskiviikkoillassa, mutta JYP onnistuu kairamaan kolme pistettä ja varmistelee näillä pudotuspelipaikkaansa. Jyväskyläläisten edellinen ottelu Pelicansin vieraana päättyi surkeasti 7-2-tappioon, mutta JYPin oman alueen pelaaminen on saanut viime aikoina kokonaisuutena ryhtiä, mikä on ollut yksi avain nousuun. KalPa voi heittää yhden maalin JYPin verkkoon, mutta tuskin tämän enempää.

Jukurit 2,3 – SaiPa 0,1,2 (Ei tasapelejä)

SaiPalla on vielä paljon pelissä, kun se koittaa napsia pisteitä ottaakseen kotiedun "säälipudotuspelikierrokselle". Jukureiden kausi on jo pidemmän aikaa ollut paketissa, ja mikkeliläiset ovatkin pelanneet jo tovin ainoastaan kunniasta.

Kunnia tuntuu kuitenkin olevan hyvä motivaattori Jukurit-nipulle, sillä viimeiseen kuuteen otteluun kukaan ei ole hakenut täyttä pistepottia Mikkelistä. Pistemenetyksiä ovat kokeneet muun muassa TPS, Pelicans, Lukko ja JYP. SaiPa pelasi helmikuun puoliväliin saakka pitkän hyvän jakson, mutta viimeisen viiden ottelun aikana lappeenrantalaisten tekeminen on ollut varsin tukkoista. Voittoja on tullut vain yksi ja se tuli Vaasasta, jossa SaiPa oli melkoisessa pesukoneessa, mutta selvisi silti voittajana.

Vaikka SaiPalle voitto on tärkeämpi, pystyy paineettomasti pelaava Jukurit kiusamaan huomattavasti kovempiakin joukkueita kotijäällään. Jukurit tekeekin kotijäällään hallaa lappeenrantalaisten keskikastin kamppailuille ja ottaa vaihteeksi täyden pistepotin.

Supermoniveto 10
480 riviä, panos 0,05€
24,00€

» Lähetä palautetta toimitukselle