Vetovinkit: Pelicansin ja HIFK:n rakkaustarina saa kuudennen luvun

LIIGA / Artikkeli
Kaveria on muistettu lämpimästi Pelicansin ja HIFK:n välisessä sarjassa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
HIFK ei onnistu vielä tänään Lahdessa sinetöimään paikkaansa välierissä. TPS tilaa puolestaan kärmeskeittoa Turun perjantaisaunaan.

Pelicans ja alle 4,5 maalia, 5,40

Pelicansin ja HIFK:n välinen ensimmäinen puolivälieräottelu oli varsin yksipuolinen näytös. Lahtelaiset leipoivat helsinkiläiset sievään pakettiin 6-0-lukemin. Yksittäisen ottelun perusteella näytti siltä, että Pelicans marssii jatkoon ilman suurempia vaikeuksia.

Toisessa ottelussa pienen onnenkantamoisenkin avustuksella HIFK onnistui tasaamaan otteluvoitot 3-2-voitollaan. Ottelutkin ovat tasoittuneet merkittävästi, ja kolmas ja neljäs ottelu olivat nekin maalin pelejä helsinkiläisten suuntaan.

HIFK:lla on nyt kaikki avaimet käsissään: sillä on kolme ottelupalloa aikaa ottaa viimeinen kiinnitys puolivälieräpaikkaan. Siitäkin huolimatta, että tämä tilanne kuulosti 6-0-pöllytyksen jälkeen melko huvittavalta. Olihan ensimmäisessä ottelussa Pelicans hallinnut kenttätapahtumia suurilta osin, HIFK:n saaden vain ajoin pelin juonesta kiinni.

Ensimmäisen pelin lopputulema oli, luonnollisesti, enemmän HIFK:n suhmurointia kuin Pelicansin erinomaisuutta. HIFK:n kasattua rivinsä, ei Pelicans ole enää päässyt vastaavalla tavalla tekemään tuhojaan hyökkäyspäässä.

Lahtelaisten väkevästä hyökkäyspelaamisesta on kyllä ollut edellisissäkin peleissä viitteitä, mutta HIFK on onnistunut paineistamisellaan sitä sekoittamaan. Toisaalta viimeistelykin lahtelaisleirissä on jättänyt paikoin toivomisen varaa.

Perjantai-iltana Pelicansilla on viimeinen mahdollisuus kääntää kurssinsa. Yleensä vahvasti kotonaan pelanneet lahtelaiset tuskin myyvät nahkaansa ilmaiseksi kotiyleisön edessä ja Pelicansilta löytyy kaikki eväät venyttää ottelusarjaa ainakin yhdellä ottelulla. Helsingissä nähdään siis vielä ottelusarjan kuudes ottelu.

Ottelusarjan tasoittuessa myös maalimäärät ovat laskeneet. Lahtelaisten kotivoitto hieman pienemmällä maalimäärällä on kokeilemisen arvoinen yhdistelmä tässä ottelussa.

TPS -1, 3,70

Jossain vaiheessa kautta TPS oli runkosarjassa selvä kakkonen Kärppien jälkeen, ennen muuta turkulaisten takana laahaavaa porukkaa. Sitten TPS suli huolella ja pyllymäki näyttää jatkuneen aina pudotuspeleihin saakka. Nyt HPK:lla on mahdollisuus tuikata turkulaisnippu kesälomille.

Vaikka turkulaisten hyökkäyssuunnan pelaamisessa on kovasti toivomisen varaa, eikä siinä onnistu oikeastaan kuin ykköskentällinen, ovat suurimmat ongelmat turkulaisten omalla puolustusalueella. Se on osin HPK:n hyvyyttä, joka onnistuu luomaan pitkiä painostusjaksoja turkulaisten päätyyn, mutta myös TPS:n puolustuksessa olisi parantamisen varaa; oikeastaan paljonkin. Huonot lähdöt omista ja luokattomat purut antavat hämeenlinnalaisille mahdollisuuksia jauhaa hyökkäyksiään.

TPS:n joukkueessa on kyllä potentiaalia menestyä, mutta jostain syystä suorittaminen on ollut varsin puolivillaista. Joukkue ei pelaa sillä tasolla, millä se kokoonpanonsa puolesta voisi. Epäonneakin on ollut toisaalta matkassa, kuten edellisessä ottelussa, jossa kiekkojumalatkin pyllistivät rivissä turkulaisille hämeenlinnalaisten maalien syntyessä.

TPS ei ole vielä näyttänyt kaikkea, mitä sillä on varastossa. Ottelusarja venyy vielä Hämeenlinnaan ja TPS ottaa kotonaan voiton vähintään kahdella maalilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle