Vetovinkit: Pelicans ja SaiPa tekevät Sportin olon ahtaaksi

LIIGA / Artikkeli
Pelicans tekee Sportin illasta kiireisen.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net
Tiistain Liiga-kierroksella otteluiden lähtökohdat ovat Matti Nykästä mukaillen "fifty-sixty", sillä selvät ennakkosuosikit puuttuvat usealla paikkakunnalla.

Sport-Pelicans 2 ja alle 5,5 maalia, 4,30

Komeilla nousuillaan ihastuttaneen Sportin kupla on viime aikoina ollut puhkeamaan päin. Vain yksi voitto viimeisestä viidestä ottelusta on tuonut pudotuspeleistä ulosputoamisen paljon lähemmäksi, sillä takana joukkueet ovat näyttäneet pirteämpiä otteita.

Pelicans lähteekin otteluun selvänä ennakkosuosikkina viiden ottelun voittoputkensa johdosta, jonka aikana lahtelaiset eivät ole menettäneet pistettäkään. Voitto-otteluissakin Pelicansin peli on perustunut tiiviiseen puolustuspelaamiseen ja maalinteon hyvään tehokkuuteen.

Sportin kannalta murheellinen tilasto on myös se, että viiteen edelliseen otteluun Pelicans ei ole päästänyt yhtään maalia alivoimalla. Viiden ottelun voittoputkensa aikana Pelicansin voitoista vain yksi on tullut yli 5,5 maalin yhteissummalla. Jos otanta kasvatetaan kymmeneen otteluun, silloinkin tällaisia voittoja on seitsemän yhdeksästä.

Samaan aikaan vaasalaisten edellä Ilveksellä on mahdollisuus kasvattaa kaulaansa ja SaiPalla tulla sarjataulukossa ohi. Tappiolla kaulaa pudotuspelien ulkopuolelle olisi kolme pistettä, kun JYPillä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

SaiPa-Jukurit 1 ja alle 4,5 maalia, 4,80

Jukureillakin on vielä ohuen ohuet mahdollisuudet pudotuspeleihin, mutta nouseminen kymmenen joukkoon on hyvin epätodennäköinen. Viimeinen sauma tuleekin juuri tiistaina, kun vastaan asettuu viimeistä pudotuspelipaikkaa pitävä SaiPa kahdeksan pisteen kaulalla mikkeliläisiin.

Kummankaan joukkueen otteet eivät viime aikoina ole olleet häikäiseviä, sillä saalistus on rajaantunut yksittäisiin pisteisiin sieltä täältä. Siinä missä SaiPan puolustuspeli on vuotanut pahasti, mikkeliläisten maalihanat ovat menneet tukkoon.

Painetilanne Jukurien kopissa ei helpotakaan maalihanojen avautumista. Varsinkin, kun kokeneita ja menestymään tottuneita pelaajia viikinkilauman laivasta ei oikein löydy. Kotiyleisön tuki ja ongelmien käsittelyyn paremmin tottuneet lappeenrantalaiset raapivat tiiviillä trap-pelaamisella tarvittavat pisteet.

» Lähetä palautetta toimitukselle