Vetovinkit: Päätöskierroksen vierasvoitoissa on ihmeen makua

LIIGA / Artikkeli
Roope Talaja on ollut Sportin kantavia pelaajia.
Kuva © VesaPhoto / Vesa Pöppönen
Liigan runkosarjan päätöskierroksella ratkotaan vielä monen pudotuspelipaikan kohtalo.

Sport ML, 2,90

Sportin asetelma iltaan on varsin selvä: millä tahansa voitolla tie käy pudotuspeleihin, ja alle kahden pisteen saaliilla kausi päättyy Lahteen. Siinä on sytykettä joukkueelle.

Illan haaste ei todellakaan ole helpoimmasta päästä, sillä Pelicans kuuluu sarjan kovakuntoisimpiin joukkueisiin, ja varsinkin kotona maali-iloittelut ovat ajoittain äityneet hurjiksi. Sportin puolustus onkin todellisessa testissä.

Pelicansin kohdalla on kuitenkin isoja kysymysmerkkejä, kuten latautuminen illan otteluun. Vaikka isännillä on vielä kolmossija varmistettavana, ei pelin tärkeysaste ole yhtä korkea kuin vierailla. Tämä avaa myös sen mahdollisuuden, että Pelicans säästelee kolhuja saaneita avainpelaajiaan.

Viisikkopelin selvät rakenteet ja taistelutahto tekevät vaasalaisista vaikean kaadettavan, ja huima tarina huipentuu Sportin nousuun kymmenen joukkoon.

Tappara 3,35

Tappara on varmistuneesta kakkossijasta huolimattaan onnistunut esittämään kliinisiä otteita viime kierroksilla. Tiiviin puolustuspelin johdattama viisikkopeli on alkanut tärkeimmillä hetkillä näyttää tutulta Tapparalta, joka kuuluu suuriin finaalisuosikkeihin.

Myös Hämeenlinnassa tullaan näkemään erittäin sitoutunut kirvesrintojen lauma, joka lähtee otteluun puolustus edellä. Vaikka HPK onnistuisi hallitsemaan ottelua näennäisesti, maalipaikkojen luominen tulee olemaan haasteellista.

HPK on kuulunut sarjan heikoimpiin viimeistelijöihin, vaikka viime kierroksilla pientä valoa tunnelin päässä onkin näkynyt. Kliinisyys tähän otteluun ei kuitenkaan riitä.

SaiPa, 4,80

TPS:n viime ajat ovat olleet sysisynkkiä, kun pelin mikään osa-alue ei ole toiminut. Tästä kertoo myös suoraan viiden viimeisimmän ottelun nollan pisteen saalis. SaiPa on puolestaan saanut korjattua pelinsä rytmejä, mikä on parantanut hyökkäyspelin laatua.

SaiPa on myös alkanut saada laajuutta ratkaisijarintamalleen, kun muun muassa Topi Nättinen teki ensimmäisen maalinsa Liigan avausviikonlopun jälkeen. 

Vielä lupaavampi merkki sputnikeille on eheytynyt viisikkopeli puolustussuuntaan, mikä on avittanut Frans Tuohimaata hyvään vireeseen. Vaikka KalPaa vastaan virheitä sattuu, kokonaiskuva on ehdottomasti plussan puolella.

Näistä lähtökohdista lappeenrantalaisten kerroin kuulostaakin räikeästi yliammutulta ja ehdottomasti harkittavalta valinnalta lapulle.

» Lähetä palautetta toimitukselle