Vetovinkit: Maalimäärissä kierroksen salaisuus

LIIGA / Artikkeli
Kärpät ja erityisesti Oskar Osala on ollut hurjassa maalivireessä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Perjantain pitkävetokierroksella katseet kohdistuvat maalimääriin. Viime aikoina Sportin peleissä on tehty hurja määrä maaleja, samaa voi odottaa myös ottelussa Kärppiä vastaan.

Sport - Kärpät, yli 5,5 maalia 2,05

Perjantai-iltana kohtaavat Liigassa kaksi eniten maaleja tehnyttä joukkuetta. Kärpät ja Sport ovat omilla lukemillaan, kun katsotaan tehtyjen maalien määrää, sillä kolmanneksi eniten osunut HIFK on tehnyt 15 maalia vähemmän kuin Sport.

Varsinkaan Sportin kohdalla ei voi puhua tahdin hiipumisesta, sillä viimeisen kuukauden aikana pelatuissa 13 ottelussa peräti yhdeksässä on ylittynyt kuuden maalin rajapyykki. Vastaavalla jaksolla pelatuissa Sportin otteluissa on tehty 7,5 maalia, joten odotusarvo on korkealla myös perjantaina.

Maaliodottamaa ei laske myöskään Kärppien hyökkäyskalusto suhteessa Sportin puolustuspelin ongelmiin. Jos Sport on tehnyt toiseksi eniten maaleja, on joukkue päästänyt vieläkin enemmän - eniten koko Liigassa. Kärppien hyökkäyskalusto on puolestaan laaja ja tasokas. Kauden kankeasti aloittanut Ville Leskinen on tehnyt tasaista nousua kohti pistepörssin kärkisijoja ollen jo kärjen vanavedessä kolmantena.

Ennakkosuosikkia ottelusta ei tarvitse hakea, mutta Kärppien kerroin 1,65 ei houkuta pelaamaan. Mikäli pelikohteeksi valikoituu Kärppien voitto, vähintään kahden maalin voitto kertoimella 2,13 on kokeilemisen arvoinen.

HIFK - HPK, yli 5,5 maalia 1,95

HIFK:n ja HPK:n välisessä kamppailussa on edellytykset suuriin maalimääriin. Tällä kertaa valinta kohdistui vähintään kuuteen maaliin, mutta myös yli 6,5 maalia kertoimella 2,95 houkuttaa pelaamaan.

HPK:n takalinjat rakoilivat jo ennen Emil Larmin loukkaantumista, mutta ykkösvahdin poissaolo luo lisää epävarmuustekijöitä hämeenlinnalaisten pelaamiseen. Viimeisessä kymmenessä ottelussa HPK:n verkkoa on pöllytetty 32 kertaa, viidenneksi eniten vastaavalla jaksolla. Myös HIFK:n maalivahtipeli on ollut kauden aikana ailahtelevaa.

Kummallakin joukkueella on myös rutkasti hyökkäysvoimaa. HPK on kiekonhallintatilastojen kärkijoukkue, ja hämeenlinnalaiset ovat laukoneet tasaviisikoin eniten kohti vastustajan maalia. HPK:n hyökkäyspeliä johtaa pistepörssin toisena viilettävä Teemu Turunen, joka on saanut viime otteluissa tukea ketjukavereiltaan Philippe Cornetilta sekä Niclas Luceniukselta.

Tulivoimassa HIFK ei kalpene vastustajilleen. Ajoittain viimeistelyn kanssa tuskaillut joukkue saa rutkasti lisäapua kahdesta tärkeästä palasesta. Iikka Kangasniemi on loukkaantumisensa jälkeen jälleen pelikuntoinen ja Ässistä saapunut Sakari Salminen kuuluu Liigan taitavimpiin pelaajiin. Kangasniemi on ollut läpi kauden tehokas ja nostanut koko ketjunsa tasoa ja Salmisen myötä HIFK:lla on mahdollisuus rakentaa kokoonpanostaan astetta leveämpi.

Ilves -1, 2,00

Ässien kauden tarina on jo kaikille tuttu. Hetken aikaa tunnelin päässä pilkotti valo, mutta nyt joukkue on ajautunut neljän ottelun tappioputkeen.

Patapaitojen suurimmat ongelmat ovat vahvasti liitoksissa viimeistelyyn. Puolustus- ja maalivahtipeli ovat ajoittain toimineet vähintäänkin välttävästi, mutta ratkaisijoiden kapea rintama on aiheuttanut huolta. Tilannetta vaikeuttaa entisestään Salmisen siirtyminen HIFK:n riveihin.

Salmisen poistuminen tarkoittaa hyökkäyspelin vastuun siirtymistä entistä enemmän Jarno Kärjen harteille. Kärjen jälkeen seuraava Ässien pelaaja löytyy pistepörssin sijalta 142.

Ilveksellä on joukkueista huomattavasti laajempi kokoonpano ja kauden pahin suvantovaihe kuuden ottelun tappioputkineen ohi. Viime otteluissa tupsukorvat ovat jälleen kiristäneet tahtia. Erityisesti kotikentällä, jossa joukkue on kuuden ottelun pisteputkessa.

Ässien lähes olematon hyökkäyskalusto ja Ilveksen piristyneet otteet kääntävät vaakakupin selvästi tamperelaisten suuntaan, joten voiton pelaaminen tasoituksella on suosituksella. Illan teeman mukaan pelikohteeksi voi suositella myös Ässien alle 1,5 maalia kertoimella 2,25.

» Lähetä palautetta toimitukselle