Vetovinkit: Luokkaretki Minskiin ja syöksyvät kotkapaidat

MAAJOUKKUE / Artikkeli
TPS kohtasi Junost Minskin vierasottelussa keskiviikkona.
Kuva © Timo Savela
Mikä neuvoksi Vaasassa, kun omissa soi alati? TPS teki luokkaretken Minskiin, joka voi osaltaan vaikuttaa perjantai-illan suorituksiin.

Sport-SaiPa, SaiPa yli 2,5 1,85

Vaasan kotkapaidat ovat olleet muutaman pelin ajan vahvassa syöksylaskussa. Kuuden ottelun pisteputki on kääntynyt kolmen ottelun tappioputkeksi, ja näissä otteluissa Sport on kunnostautunut puolustusvirheissä. Tuloksena kolme tappiota varsinaisella peliajalla ja 18 päästettyä maalia.

Sport väisti ensimmäisen luodin viime viikon keskiviikkona, kun se onnistui kaatamaan HPK:n vieraissa lukemin 3-1. Sen ottelun voitosta kotkapaidat voivat kumartaa pitkälti maalivahtiaan Sami Aittokalliota, joka venyi erinomaisesti kiekon tielle. Torjuntoja kertyikin kaikkiaan 42 kappaletta. Philippe Cornet pilasi Aittokallion nollapelihaaveet vain 37 sekuntia ennen päätössummeria.

Viimeisen kahdeksan ottelun aikana Sport on päästänyt alle kolme maalia ainoastaan kaksi kertaa: HPK ottelun lisäksi Tappara jäi vierasottelussaan Vaasassa kahteen maaliin, vaikka voittikin ottelun jatkoajalla lukemin 3-2.

SaiPa ei ole missään nimessä sarjan maaliahnein joukkue, mutta se on viimeistellyt melko hyvällä prosentilla tilaisuuksistaan. Viidellä viitta vastaan lappeenrantalaiset ovat toimittaneet kiekon maaliin joka kymmenennellä vedolla. SaiPan ylivoima on ollut sarjan tehokkaimpia, toimittaen limpun uuniin joka neljännellä yrittämällä.

Kun ottaa huomioon, että Sportin oman puolustusalueen pelaaminen on ollut viimeisten ottelun aikana heikon ja luokattoman välillä ja alivoimakaan ei lukeudu Liigan parhaimmistoon, pitäisi lappeenrantalaisvieraiden saada Kuparisaaressa aikaiseksi vähintään kolme osumaa ilman suurempia ongelmia.

Lisättäköön, että SaiPa pääsee liki viikon tauolta tuoreena otteluun. Sport kävi sen sijaan keskiviikkona häviämässä Raumalla Lukolle lukemin 5-1.

Pelicans-TPS, Pelicans 2,40

TPS kävi keskiviikkona CHL:n vierasottelussa Valko-Venäjän Minskissä. Ottelun panos oli se, että siinä ei ollut mitään panosta. Sekä kotijoukkue Junost Minsk että TPS olivat jo menettäneet jatkopelimahdollisuutensa, joten kamppailu käytiin kenties jonkinlaisesta kunniasta.

TPS oli luokkaretkellään Valko-Venäjällä reilulla kolmella kentällisellä, eivätkä kaikki avainpelaajat olleet mukana. Elämysmatkalta olivat jääneet kotiin esimerkiksi joukkueen parhaat pistemiehet Ilari Filppula ja Oula Palve.

Täysin juniorikokoonpanolla turkulaiset eivät kuitenkaan vierasreissulla olleet. Pelicansia vastaan turkulaisten terävin kärki pääsee siis levänneenä, mutta osalla pelaajista saattaa olla vielä hieman reissuväsymystä Valko-Venäjältä.

Täysin tuoreena otteluun marssii kuitenkin kotijoukkue Pelicans, jonka edellinen ottelu löytyy viime viikon lauantailta vieraista HPK:ta vastaan. Lahtelaiset eivät ole jääneet pisteittä kotijäällään kertaakaan kauden aikana, mutta se on hävinnyt jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa viimeisestä neljästä kotipelistään kolme.

Ailahtelevalle Pelicansille tarjoutuu nyt mainio paikka ottaa täysi pistepotti kotijäällään viime aikoina niin ikään ailahtelevasti Liiga-jäillä esiintyneestä TPS:stä. TPS:n reissu Minskiin sataa väistämättä Pelicansin laariin, vaikka se ei näkyisikään välttämättä terävimmän kärjen suorittamisessa.

HPK-Jukurit, HPK -1 2,18

HPK on pelannut viimeisten ottelujen aikana mainiosti. Se on voittanut viimeisestä viidestä pelaamastaan ottelusta neljä. Viiden ottelun voittoputken pilaa ainoastaan Sportin vierasvoitto Hämeenlinnasta, kun lähinnä mainion maalivahtipelinsä ansiosta kotkapaidat onnistuivat hakemaan kolme pistettä Vaasaan.

Sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue HPK saa perjantai-iltana vastaansa Jukurit, joka on suorittanut viime aikoina heikosti. Se onnistui voittamaan KooKoon kotonaan lukemin 5-2. Lukemat ovat melko suuret Jukureiden suuntaan, mutta mikkeliläiset saivat viimeistellä kaksi viidestä osumastaan tyhjään maaliin.

Jukurit ei ole kahteen otteluun kuitenkaan onnistunut kertaakaan maalinteossa. Se hävisi vieraissa Ilvekselle lukemin 1-0 ja kotijäällään kauden alisuorittajalle Ässille, joka otti samalla kauden ensimmäisen täyden pistepottinsa mikkeliläisten kustannuksella.

Viimeisten ottelujen hyvästä saldosta huolimatta HPK on ollut jopa tehoton. Viidellä viittä vastaan -pelissä hämeenlinnalaisnippu on keskimäärin hallinnut peliä melko selkeästikin, mutta viimeistely on jättänyt toivomisen varaa. Täydellä miehityksellä HPK on viimeistellyt vain kuuden prosentin tehokkuudella. Ylivoimallakin hämeenlinnalaiset ovat vasta Liigan 11. paras joukkue 18,18-prosenttisella ylivoimallaan.

Lähtöasetelmissa kaikki puhuu HPK:n voiton puolesta. Jukureita vastaan se pitäisi tulla hieman reilummallakin erolla, joten etumatkaa mikkeliläisille voi antaa yhden osuman verran.

» Lähetä palautetta toimitukselle