Vetovinkit: Lukon vieraspelaaminen luo vaikeuksia HIFK:lle

LIIGA / Artikkeli
Lukko-luotsi Pekka Virta on löytänyt vieraspeleihin viisasten kiven.
Kuva © Teemu Grönroos
Lukko ei juuri maaleja vieraissa päästä, vaikka ei se niitä juuri teekään. Helsingissä ilmassa on kevyt vähämaalisen ottelun tuoksu.

HIFK – Lukko, HIFK alle 2,5 2,35

HIFK on tällä hetkellä hyvässä vireessä ja on nostanut osakkeitaan sarjataulukossa heikomman loka-marraskuun jaksonsa jälkeen. Viimeisestä 12 ottelusta helsinkiläiset ovat hävinneet ainoastaan kolme kappaletta ja roikkuukin suorituksellaan kuntopuntarin kärkipäässä.
Lukkokin roikkui pitkään sarjan perällä, kunnes on parantanut otteitaan läpi alkutalven.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on raumalaisten vieraspelaaminen, jossa he ovat suoriutuneet erinomaisesti. Tällä hetkellä Lukko on neljänneksi paras vierasjoukkue ja on ottanut vieraissa enemmän pisteitä kuin kotipeleissään. Marraskuun alun jälkeen Lukko on hävinnyt vain kolme vieraspeliä ja voittanut neljä näistä yhdestätoista vierasottelustaan nollapelillä.

Raumalaiset eivät ole vierasotteluissaan lyöneet vastustajia maan rakoon, mutta avain voittoihin on ollut tiivis puolustuspää. Viimeisen kymmenen ottelun aikana kiekko on toimitettu raumalaisten verkkoon keskimäärin 1,9 kertaa ja 15 otteluun laajentaessakin keskiarvo on noin 2,4 maalia.

Viidellä viittä vastaan -pelissä Lukko pystyy keskimäärin hallitsemaan kiekkoa vähintään hienokseltaan ja pystyy pitämään vastustajan hallinnallaan pois maalintekopaikoilta. Vierasalivoimakin on ollut vertailun kestävää keskitasoa, joten siihenkään ottelut eivät ole kaatuneet.

Tällä kaudella Lukko on vieraillut kertaalleen Helsingissä ja tuon ottelun vierailevat raumalaiset voittivat 2-0-lukemin. Viidessä viimeisessä kotiottelussaan HIFK on onnistunut kahdesti ylittämään kolmen maalin rajan ja tämä tapahtui Kärppiä ja Tapparaa vastaan. JYP, HPK ja KalPa onnistuivat sen sijaan pitämään helsinkiläiset alle kolmessa maalissa.

Vaikka HIFK järjestää tasaisesti maalikarkeloita, tämä ottelu tuskin tulee sellainen olemaan. Vaikka HIFK ottelun voittaisikin, on ero luultavasti hyvin marginaalinen helsinkiläisten uusista kovista vahvistuksista huolimatta.

Ottelusta voi ennustaa vähämaalista näytöstä. Joko HIFK alle 2,5 tai vaihtoehtoisesti ottelun maalimäärä alle 4,5 ovat oivia pelikokeiluja HIFK:n ja Lukon kohtaamiseen.

HPK – SaiPa, HPK -1 2,20

Sarjan heikoin vierasjoukkue SaiPa onnistui voittamaan kaksi peräkkäistä vierasottelua viime viikolla, molemmat Satakunnassa, jossa Lukko ja Ässät kaatuivat lappeenrantalaisten käsittelyssä varsinaisen peliajan jälkeen lukemin 5-4. Kummassakin ottelussa SaiPa sai hyvän startin ja johti otteluita jo kolmella maalilla pelin ensimmäisellä puolikkaalla, mutta sulatti johtonsa kummallakin kertaa.

HPK:n otteet ovat ailahdelleet viime aikoina melko paljon: voittoa on seurannut usein tappio ja ottelut ovat venähtäneet normaalia enemmän jatkoajalle. Viime viikolla HPK kaatoi ensin vieraissa HIFK:n, mutta kaatui tämän jälkeen Ilveksen käsittelyssä kotijäällään.

HPK:n perussuoritus pitäisi kuitenkin riittää SaiPaa vastaan tässä kamppailussa. SaiPa on roikkunut pudotuspelikamppailuissa mukana erinomaisen kotisaldonsa ansiosta, mutta vieraissa sillä ei ole kulkenut missään vaiheessa.

Hämeenlinnalaisten voitto ei välttämättä tule järin suurella erolla, mutta HPK:n pitäisi pystyä repimään vähintään kahden maalin ero vieraileviin lappeenrantalaisiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle