Vetovinkit: Liigan huonoin maalivahtipeli avaa tilaisuuden suuriin maalimääriin

LIIGA / Artikkeli
KalPalla on ollut vaikeuksia sekä puolustus- että maalivahtipelissä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Perjantain pitkävetokierroksella kärkikohteeksi nousee Ilveksen ja KalPan välinen ottelu. KalPan maalivahti- ja puolustuspelaaminen on ollut vaikeuksissa läpi kauden. Turussa TPS pitää kiinni kakkospaikastaan murskaamalla Jukurit.

Ilves - KalPa, yli 5,5 maalia 2,00

Ilveksen ja KalPan välisessä ottelussa on eväät suuriin maalimääriin. Kymmenessä edellisessä Ilveksen pelissä on tehty keskimäärin 5,7 maalia, KalPan otteluissa vastaava lukema on vieläkin suurempi 6,3. Ilveksen peleissä on vastaavalla jaksolla tehty vähintään kuusi maalia viidesti, KalPan peleissä peräti seitsemän kertaa.

Kummallakin joukkueella on ollut vaikeuksia viisikkopelaamisessa, mutta kokonaisuutena suuremmissa ongelmissa on ollut KalPa, jonka maalivahtien torjuntaprosentti tasaviisikoin on koko Liigan huonoin. Kokonaisuutena kummankin KalPan maalivahdin torjuntaprosentti on alle 89, ja päävastuun kantanut Denis Godla on vähintään 15 peliä pelanneista maalivahdeista sekä torjuntaprosenteissa että päästettyjen maalien keskiarvossa vasta sijalla 20. 

Laukaisuprosentti lukeutuu myös heikoimpien joukkoon, mutta viimeistelyn heikoin jakso on jo kaukana takanapäin.

Myös Ilveksen maalivahtipeli on toiminut ailahtelevasti. Tshekeistä Ilvekseen siirtynyt nuori maalivahti Lukáš Dostál on tuonut vakautta petopaitojen maalin suulle, mutta viisikkopuolustaminen avaa edelleen vastustajille laadukkaita maalipaikkoja.

Maaliodottamaa nostaa myös erikoistilannepelaaminen. Kumpikin joukkueista on ollut ajoittaisissa vaikeuksissa alivoimalla. Molemmat lukeutuvat myös Liigan ylempään puoliskoon, kun puhutaan rangaistuspenkin kuluttamisesta, joten ylivoimamahdollisuuksia on luvassa myös perjantaina.

Mikäli haluaa hakea lapulle suurempaa kerrointa, maalimäärien lisäksi voi kokeilla Ilveksen voittoa niin, että ottelussa tehdään vähintään 5,5 maalia kertoimella 3,15.

TPS -1, 2,55

TPS on kärsinyt kolmessa edellisessä pelissä kaksi suurimaalista tappiota, mutta otteluissa on ollut vastassa runkosarjan voiton jo varmistanut Kärpät sekä nousuvirettä viime aikoina näyttänyt Pelicans. Kokonaisuutena TPS keikkuu kuitenkin edelleen sarjataulukon kärkisijoilla. Viimeisen kymmenen ottelun jaksolla TPS on kolmantena.

Jukurien keväkausi on ollut kokonaisuutena vaikea. Tämän vuoden puolella mikkeliläiset ovat pelanneet yhdeksäntoista ottelua, joista joukkue on voittanut vain kaksi varsinaisella peliajalla.

TPS:llä on myös vahva lenkki illan kiistakumppanistaan, sillä turkulaiset ovat voittaneet kaikki kolme kauden aiempaa kohtaamista. Jukurit ei ole voittanut sarjanousunsa jälkeen kertaakaan TPS:ää varsinaisella peliajalla. Tämän kauden keskinäisistä otteluista kaksi on päättynyt vähintään kahden maalin erolla ja materiaaliero joukkueiden välillä on vain kasvanut.

TPS on päässyt jälleen yhden loukkaantumisaallon yli ja joukkue on päässyt pelaamaan kaksi viimeistä otteluaan lähes parhaalla kokoonpanollaan, jos pitkäaikaispotilas Lauri Korpikoskea ei oteta huomioon. Vaikka TPS hävisi Pelicansille valonpilkahduksen toi kuuden ottelun maalittoman putkensa katkaisseen Oula Palven onnistuminen. TPS saa marssitettua kentälle kaksi loistavaa ja ratkaisuihin pystyvää kentällistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle