Vetovinkit: Lehterä jälleen Kiveä etevämpi

LIIGA / Artikkeli
Tero Lehterän viekkaus on todistettu Ilves-kohtaamisissa.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Tero Lehterän SaiPa tekee vierasvoitto-painotteisiin vinkkeihin poikkeuksen keskiviikon Liiga-kierroksella.

Pelicans, 3,25

Pelicans on voittanut kauden kolmesta TPS-kohtaamisesta kaksi. Eväät erityisesti TPS:n hyökkäyspelin kitkemiseen ovat näyttäneet löytyvän, sillä kohtaamisissa turkulaiset ovat iskeneet yhteensä viisi maalia.

Samaan aikaan Pelicans on pelannut tuttua iloista hyökkäyspeliään. Viimeisimmän kohtaamisen jälkeen lahtelaiset ovat lisänneet riveihinsä vielä Juhamatti Aaltosen, joka ei ainakaan vähennä vieraiden iskukykyä.

Turkulaisten pelaaminen on tällä kaudella monest elänyt nopeista onnistumisista, muuten ote pelistä on voinut karata. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, turkulaisten illasta voi odottaa haastavaa.

Pelicans on tällä kaudella ailahdellut paljon otteluiden välillä, mikä on saattanut vaikuttaa myös tämän illan kerroinasetelmaan. Rahojen saaminen yli kolminkertaisena takaisin Pelicansin voitolla kuulostaa liian houkuttelevalta sivuutettavaksi.

KooKoo ML, 2,90

KooKoo osoitti iskukykynsä viikonloppuna pitämällä JYPiä ahtaalla ja niistämällä pisteet Kärpiltä. Lähes panoksettomassa asemassa olevat kouvolalaiset ovat yllätysvalmiita vapautuneen pelaamisen myötä.

KalPan pelaaminen on ollut kaikkea muuta kuin vapautunutta. Isot satsaukset joukkueeseen siirtorajan kynnyksellä ovat osouttautumassa huonoksi liikkeeksi, sillä pudotuspeliviiva on karannut jo 11 pisteen päähän. Tämä pelin pakottaminen tulee näkymään myös KooKoota vastaan.

Iso kysymys pelin kannalta onkin, että mistä KalPa löytää kaipaamansa hyökkäystehot, jos pakottamisella pitäisi murtaa KooKoon tiivis trap-pelaaminen? Kouvolalaisten riveistä löytyy myös runsaasti vastaiskukykyä, jolla tulosta on tehtävissä heikossa tasapainossa ollutta KalPaa vastaan. 

SaiPa ja yli 4,5 maalia, 3,25

Tero Lehterä on kouluttanut SaiPan ja Ilveksen kohtaamisissa Karri Kiveä, sillä seitsemästä keskinäisestä kohtaamisesta kuusi on mennyt lappeenrantalaisten nimiin. 

Vaikka alla on kaksi selkäsaunaa kahdelta suurimmalta mestarisuosikilta, SaiPan ennakkosuosikin asema on hiuksenhieno. Näitä edeltäneet viisi voittoa olivat nostaneet SaiPan Ilveksen kantaan, mikä tuo entisestään lisäjännitystä kohtaamiseen. Eroa joukkueilla on vain yksi piste.

Vaikka kevään pudotuspelien lähestyessä puolustuspelaaminen korostuu, illalta voidaan odottaa myös maaleja. Molemmat joukkueet ovat useita kertoja osoittaneet hyökkäysvoimansa.

Seitsemän keskinäisen kohtaamisen aikana vain kerran on jääty alle viiden maalin, viimeisimmässä kohtaamisessa, jonka Ilves voittaa. Tämä on kannustanut Lehterää tuomaan jälleen uusia mausteita pelaamiseen tupsukorvia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle