Vetovinkit: Kovin vähän maaleja

LIIGA / Artikkeli
HIFK:n ja Kärppien taistelut jatkuvat vielä seitsemännessä ottelussa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK venyttää ottelusarjan Kärppiä vastaan seitsemänteen peliin. Hämeenlinnassa maalit ovat tänään harvinaista herkkua.

HIFK – Kärpät, HIFK ja alle 4,5

Kärpät käveli puolivälieristä Ilveksen yli välieriin suoraan otteluvoitoin 4-0. Ottelusarja ei kuitenkaan ollut niin yksipuolinen kuin voitot antavat ymmärtää. Ilves onnistui haastamaan ajoin melko hyvinkin runkosarjan selkeästi voittaneen Kärpät.

HIFK onkin onnistunut laittamaan kapuloita runkosarjavoittajan rattaisiin välierissä. Helsinkiläiset ovat olleet hyvin lähellä ottaa ryöstön Oulusta aiemmissa otteluissa, mutta käden ulottuvilla ollut voitto on karannut aina pienellä erolla oululaisille. Esimerkiksi ensimmäisessä ottelussa radikaali vaihtovirhe maksoi HIFK:lle pelin jatkoajalla ja edellisessä ottelussa tolpat olivat Kärppien apuna kolmesti.

HIFK on onnistunut omalla pelaamisellaan horjuttamaan oululaisten lähes konemaisesti läpi kauden toiminutta peliä. Helsinkiläisten karvauspelaaminen on tehnyt Kärppien hyökkäyksiinlähdöt sangen vaikeiksi läpi ottelusarjan, ja Kärppien hyökkäyskärjestä on puuttunut paras terä. Tämä onkin ollut Kärppien kompastuskivi ottelusarjassa, vaikka toisaalta Kärpät on onnistunut luomaan paljon ylivoimahyökkäyksiä. Niissä viimeistely on kuitenkin jättänyt usein toivomisen varaa.

Helsingissä kotijäällään HIFK paineistaa aktiivisemmin, mihin Oulun jäähallia muutaman pykälän pienempi kaukalo suo paremmat mahdollisuudet. Kärppien hyökkäyksen terän ollessa muutenkin hieman hukassa, ei oululaisten vieraspelistä tule tälläkään kertaa helppoa.

Katkaisupallo on tällä kertaa Kärpillä, mutta HIFK pystyy kotijäällään puurouttamaan Kärppien peliä ja venyttää ottelusarjan ratkaisun seitsemänteen otteluun Ouluun. Tasaisessa ottelusarjassa maalit ovat tiukassa, eikä mikään syy anna odottaa maalikarkeloita tälläkään kertaa etenkin, kun maalivahtipeli on pystynyt vähintään kohtalaisena puolin ja toisin.

HIFK nappaa ottelusta voiton pienellä erolla.

HPK – Tappara, alle 3,5

HPK onnistui nappaamaan ottelusarjan ensimmäisen vierasvoiton lauantaina Tampereelta. Tappara sai otteluun mainion alun, kun se siirtyi johtoon jo kolmannella peliminuutilla, mutta tämä oli lopulta laiha lohtu. Seuraavaksi tamperelaiset pupelsivat oikein urakalla ja avauserän puoliväliin mennessä HPK johti jo lukemin 3-1. Tappara tarjosi kuuteen minuuttiin kolme ylivoimaa hämeenlinnalaisille, joista vierailijat käyttivät jokaisen.

Maalivahti Christian Heljanko vaihtui kolmannen HPK-osuman jälkeen ja tilalle tullut Niklas Bäckström piti maalinsa puhtaana loput ottelusta. Tamperelaiset eivät kuitenkaan päässeet enää kuin maalin päähän.

On jonkinlainen ihme, että HPK onnistui kestämään Tapparan kirin yhdellä takaiskulla. Pelillisesti kirvesrinnat olivat ottelussa edellä etenkin kaksi viimeistä erää, mutta hämeenlinnalaiset jaksoivat taistella päätössummeriin asti.

Mikäli Tappara saisi samanlaisen peli-ilmeen päälle tänään Hämeenlinnassa heti alusta asti, jäisi HPK jalkoihin. Nyt hämeenlinnalaisilla on kuitenkin ottelusarjan ehdottomasti paras paikka lunastaa finaalipaikka kotijäällään.

HPK:lla on varaa parantaa peliesitystään paljonkin edellisestä ottelusta ja on odotettavissa, että kotijoukkue ei tällä kertaa ole samanlaisessa purjeessa kuin kaksi viimeistä erää Tampereella. Peli tulee olemaan todennäköisesti tarkkaa virheiden välttelyä, sillä panokset ovat suuret.

Tarkka pelaaminen johtaa siihen, että maalimäärä jää tällä kertaa pieneksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle