Vetovinkit: Kotkapaitojen täsmäisku Kuopioon

LIIGA / Artikkeli
Antti Kalapudas on tehoillut kotkapaidoista eniten; tällä hetkellä kasassa ovat tehot 6+11=17.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net
Sport on ollut poikkeuksellisen kovassa iskussa ja hyvät otteet jatkuvat Kuopiossa. TPS on unohtanut viikossa pienen notkahduksensa.

KalPa – Sport, Sport ml 2,10

Sport pelaa tällä hetkellä parempaa kiekkoa kuin koskaan aiemmin modernin Liiga-taipaleensa aikana. Aiempina vuosina kotkapaidat ovat ottaneet voiton sieltä ja toisen täältä, mutta suorittaminen ei ole koskaan ollut tasaista. Kaudella 2015-16, kun Sport nähtiin ensimmäistä kertaa Liigan pudotuspeleissä, mahtui kauteen silti perinteiseksi muodostunut yhdeksän ottelun tappioputki.

Sportin kokoonpano ei ole Liigan nimekkäin, mutta penkin takana toimiva seuran oma kasvatti Ari-Pekka Pajuluoma on saanut hieman yllättäenkin kotkapaidoista maksimitehon irti. Tästä mies palkittiinkin, sillä hän jatkaa myös ensi kaudella vaasalaisten peräsimessä, seuran käytettyä Pajuluoman sopimuksen option.

Kotkapaitojen hyvän suorituksen takana on ollut etenkin tasaisuus. Sport ei ole ollut yhden miehen tai kentällisen varassa, vaan myös hyökkäyspäässä on tullut onnistumisia laajemmallakin rintamalla. Tasakentällisin pelattaessa Sport hyödyntää laukauksensa tehokkaimmin ja ylivoimakin on sarjan kuudenneksi parasta.

KalPa on puolestaan ollut syöksylaskussa jo pitkän aikaa. Viimeisestä kymmenestä ottelusta kuopiolaiset eivät ole onnistuneet ottamaan yhtään voittoa varsinaisella peliajalla. Statistiikka kertoo jo kaiken olennaisen: KalPa on kymmenen ottelun haarukkaa tarkastellessa tehnyt vähiten maaleja ja päästänyt niitä eniten.

Sport on hävinnyt varsinaisella peliajalla kuluvan kauden aikana ainoastaan kuusi ottelua, mikä on kolmanneksi vähiten sarjassa heti kärkipäässä keikkuvien Kärppien ja TPS:n jälkeen. Usein vaasalaisten ottelut ovat kuitenkin venyneet jatkoajalle, ja vaasalaisten peleistä yhdeksän on ratkottu varsinaisen peliajan jälkeen.

Sportin hyvä vire saanee jatkoa Kuopiossa. Kuten aiemmin mainittua, Sportille jakoajat ovat tulleet kauden aikana tutuiksi, ja myös KalPa on kunnostautunut tasaisemmissa otteluissa viimeisten pelien aikana. Sportin voittoa kannattaakin hakea mieluummin jatkoaika ja voittomaalikilpailu mukaan lukien.

TPS – Ilves, TPS -1 2,35

Ilves on tällä hetkellä haasteiden keskellä. Alkukaudella mainiosti pelanneet tamperelaiset ovat valahtaneet hiljalleen tappioiden myötä sarjataulukossa alaspäin. Viimeisestä kymmenestä ottelusta Ilves on onnistunut voittamaan vain kolme, joista yhden vasta jatkoajalla.

TPS:lläkin on menossa heikompi jakso, joka alkoi ennen maajoukkuetaukoa 0-3-yllätystappiolla kotona Lukkoa vastaan. Tätä ennen turkulaiset olivat kuitenkin kuuden ottelun voittoputkessa, ja kaikki näistä voitoista tulivat varsinaisella peliajalla.

TPS näytti jo heräämisen merkkejä viime lauantaina Oulussa, kun se haastoi Liigan ylivoimaisen kärkijoukkueen Kärpät. Turkulaiset roikkuivat voitossa kiinni aina päätöserään saakka, mutta kolmannen erän kahdella pikamaalilla Kärpät käänsi pelin edukseen. Edellisessä ottelussaan Ilves puolestaan hävisi keskiviikkona kotonaan tylysti HPK:lle lukemin 4-0.

TPS on saanut perata syitä heikompiin otteisiin viikon verran ja tulee valmiina kotijäälleen kaatamaan heikosti pelanneen Ilveksen. TPS palaa tamperelaisia vastaan voittokantaan, ja tekee sen vähintään kahden maalin erolla.

Lukko – Ässät, Lukko ja alle 4,5 4,90

Satakunnan perjantaisaunassa on vain yksi voittajasuosikki ja se on kotijoukkue Lukko. Koko organisaation laajuista sekoilua viime aikoina harjoittanut porilaisseura ei ole esiintynyt sen paremmin kaukalossa kuin toimistollakaan.

Porilaisten tunnelin päässä näkyi pieni valonpilkahdus, kun Ässät onnistui kaatamaan heikossa vireessä olevat Ilveksen, HIFK:n ja KalPan. Tappara oli kuitenkin liian kova pala kotiluolassa heti näiden peräkkäisten voittojen jälkeen.

Satakunnan derbyt ovat usein tasaisia, eikä kummankaan joukkueen maalivire anna tällä hetkellä odottaa maalijuhlia. Näin ollen Lukon voitto ja alle 4,5 maalia ovat hyvä suuremman riskin kokeilu perjantai-illan vetotarjonnasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle