Vetovinkit: JYPin konkarit heräsivät, juhlaseremonia vei HIFK:n terää

LIIGA / Artikkeli
JYPin ketsuppipullo aukesi torstaina.
Kuva © Teemu Grönroos
Lauantain liigakierroksella seurataan sitä, saako JYPin nousukuntoisuus jatkoa. Myös Ilvekseltä odotetaan paluuta voittojen tielle, kun taas TPS:n voittokululle povataan jatkoa.

JYP -1, 2,65

JYPin ketsuppipullo näytti aukeavan Lukkoa vastaan, kun loppulukemat ottelusta olivat 7−2. Jyväskyläläisryhmä on viime aikoina taistellut pahojen maalinteko-ongelmien kanssa, kun itseluottamuksen puute on paistanut viimeistelytilanteissa.

Nyt tärkeitä onnistumisia saivat muun muassa David Tomasek, Eric Perrin, Jarkko Immonen ja Juha-Pekka Hytönen, jotka kaikki iskivät vähintään yhden maalin ja kolme tehopistettä. 

Vielä tulosta tärkeämpää JYPin kannalta oli se, että ensimmäistä kertaa pitkään aikaan joukkueesta huokui itseluottamusta onnistumisten jälkeen. Onnistumiset näyttivät pelin suuntaa, ja esimerkiksi kolmas erä oli JYPin paras päätöserä tällä kaudella.

Samaan aikaan Kuopiossa on ollut todella vaikeaa. Ensin katseet kääntyivät varsin kovaan loukkaantumissumaan, mutta niiden huolten hieman helpotettua viisikkopelaamiseen ei ole löytynyt yhtään enempää eheyttä. Kuopiolaisten pelikirja onkin viime aikoina ollut varsin sekaisin.

KalPalla on myös rasitteena edellisen päivän ottelu, kun taas JYP on saanut rauhassa valmistautua paikalliskamppailuun. 

Ilves -1, 2,50

Ilves hävisi TPS:lle torstaina, mutta esitti komean nousun takaisin voittokamppailuun. Tappiosta iso osa kulminoituikin Antti Lehtosen heikkoon iltapuhteeseen. Riku Helenius on noussut tällä kaudella varsin selväksi tupsukorvien ykkösvahdiksi.

Nuorelle tamperelaisryhmälle ailehtelevaisuus on ollut varsin tuttua. Esitykset ovat hieman heitelleet, mutta heikompaa esitystä on usein seurannut parempi peli. Ilveksen onneksi myös avainpelaajien itseluottamus on kunnossa, eikä uudelta puolustajalta Cam Barkerilta ole vielä nähty parasta antia.

Samainen ailahtelu on pätenyt myös Pelicansiin. Viime aikoina otteet ovat pääsääntöisesti olleet vahvoja, mutta myös merkkejä haavoittuvuudesta on näkynyt. Erityisesti puolustuskaluston loukkaantumiset ovat olleet iso takaisku.

Aggressiivinen vahvaan luisteluun nojaava pelityyli vaatii veronsa, kun pussinokat komennetaan askiin kahtena peräkkäisenä iltana. Kun muistetaan vielä Ilveksen luisteluvoima, lahtelaisten haaste on liian suuri.

TPS-HIFK 1, 1,78

TPS on viime aikoina ollut kovassa lennossa. Voittamisen kulttuuri huokuu joukkueesta, kun tiukat ottelut kääntyvät pääsääntöisesti turkulaisten eduksi. Vahva hyökkäyskalusto tekee tulosta laajalla rintamalla.

Nimekkään hyökkäyksen takaa unohtuu usein laadukas maalivahti-ja puolustuspelaaminen, jotka ovat antaneet hyökkäyksellä selkänojaa tuhontekoon. Kokonaisvaltainen vahvuus povaakin turkulaisille pitkää kautta.

HIFK:n päässä hyökkäyspäässä tulos on ollut vahvaa, mutta muuten vaikerointi on kuulunut kokonaiskuvaan. Tasakentällisin helsinkiläisten torjuntaprosentti on ollut vasta 11. paras, mikä kertoo parannuksen tarpeesta. Myös hyökkäyspään tehokkuudessa on tulkittavissa pientä ylisuorittamista.

Kimmo Kuhdan paidan jäädytyksen sisältänyt perjantainen ottelu saattoi myös viedä suurinta latausta helsinkiläisten otteista, minkä takia TPS lähtee otteluun ennakkosuosikkina.

» Lähetä palautetta toimitukselle