Vetovinkit: Kärppien peli myrkkyä tehottomalle Pelicansille

LIIGA / Artikkeli
Pelicansin koneesta ovat tehot hukassa.
Pelicans ei onnistu löytämään aseita Kärppien erinomaisen puolustusalueen pelaamisen murtamiseen. Ässät korjailee suuntaansa ja Sportin kanadalaissentteri painaa pussin.

Ässät – Ilves, Ässät -1 3,25

Ilveksellä on viime aikoina ollut monenlaisia murheita. Eilen se hävisi SaiPalle kotipelissään peräti 5-1-lukemin, vaikka SaiPa tuli otteluun hävittyään torstaina kotonaan Sportille. Ilves oli sen sijaan saanut pohtia kuvioitaan uusiksi liki viikon ennen perjantai-illan SaiPa-kohtaamista.

Tamperelaisvieraat ovat hävinneet ennen Ässät-peliä edelliset kuusi otteluaan, eikä tunnelin päässä näy oikein minkäänlaisia valonpilkahduksia. Ilveksen pelaaminen näyttää ajoittain hyvältä, mutta paketti ei pysy ehjänä läpi ottelun. Nukahdukset ovat maksaneet maaleja omiin ja toisaalta hyökkäyspäässäkään ei ole tullut tulosta, vaikka paikkoja joukkue saakin luotua.

Syyskauden sekoilustaan hiljalleen toipuva Ässät on viimeisten ottelujen aikana saanut kentälläkin tulosta aikaiseksi. Murskajaisia se ei ole ennättänyt viettämään, mutta viimeisestä seitsemästä ottelusta porilaiset ovat kaivaneet 11 sarjapistettä. Kuntopuntarissa tämä ei nosta Ässiä vielä järin korkealle, mutta kurssi on kääntymässä vähitellen oikeaan suuntaan.

Ilveksen tämänhetkinen vire tarjoaa Ässille oivan mahdollisuuden ottaa yksi napsu lisää voittosarakkeeseen. Porilaisilla on kaikki mahdollisuudet ottaa voitto kahden maalin erolla ja vierailijoille voidaankin tässä tarjota yksi maali eteen.

Pelicans – Kärpät, Pelicans alle 1,5 2,60

Kärpät on ollut läpi alkukauden sarjan paras joukkue puolustussuuntaan, kuten tietysti myös hyökkäyssuuntaan. Syyskauden otteluiden aikana oululaisten verkkoon on tehty yhteensä 35 maalia, mikä tarkoittaa keskimäärin 1,4 osumaa ottelua kohden.

Asiaa ovat luonnollisesti auttaneet joukkueen maalivahdit Veini Vehviläinen ja Jussi Rynnäs, jotka ovat pysäyttäneet kiekkoja erinomaisella prosentilla. Vehviläinen on tällä hetkellä kaikkia tilastoja tarkastellessa sarjan paras veräjänvartija.

Yksi lipsahdus kotijäällä HIFK:ta vastaan rumentaa hieman tätä oululaisten komeaa saldoa, sillä helsinkiläisvieraat onnistuivat viime viikolla latomaan kuusi kertaa kiekon Kärpät-maaliin. Muutoin vastustajat eivät ole Liiga-otteluissa onnistuneet viimeistelemään kertaakaan kauden aikana yli kahta maalia Kärppien verkoon.

Pelicansia on vaivannut viimeisten ottelujen aikana tehottomuus. Nyt kun Pelicansin pitäisi takoa maaleja sarjan vähiten omiin päästänyttä joukkuetta vastaan, jäänevät maalit korkeintaan yhteen.

Sport – JYP, Brody Sutter tekee maalin 4,00

Sport sai kallisarvoisen palasen joukkuetta pois telakalta, kun kanadalaissentteri Brody Sutter palasi joukkueen vahvuuteen torstain SaiPa-vierasottelussa loukkaantumisensa jälkeen. Kanadalainen oli ottelussa varsin hyvällä pelipäällä ja viimeisteli paluuottelussaan myös maalin.

Ennen loukkaantumistaan Sutter pelasi hyvää kiekkoa kumpaankin suuntaan kaukalossa. Kanadalaisen loukkaantuminen tapahtui juuri JYPiä vastaan vieraissa lokakuun lopussa, kun mies ei enää pystynyt kolmannessa erässä pelaamaan minuuttiakaan. Tuossa ottelussa Sutter oli ennättänyt koota kaksi syöttöpistettä.

Parhaimmillaan kanadalainen pystyy erinomaisiin suorituksiin ja hän pääsee kentälle myös ylivoimalla. Sutter jatkaa siitä mihin torstaina Lappeenrannassa jäi ja viimeistelee pussin toisessa peräkkäisessä ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle