Vetovinkit: Kärpät kiristää ruuviaan − Joko HIFK väsyy?

LIIGA / Artikkeli
Kärppien parasta ei ole vielä nähty.
Kuva © Saimi Airaksinen
Kärpät kaivoi välieräavauksesta voiton vaikean alun jälkeen. Molempien joukkueiden pitää parantaa, mutta Kärpillä tähän on varaa huomattavasti enemmän.

HIFK-Kärpät 2 ja alle 5,5 maalia, 2,90

Toisesta välierästäkään on vaikea odottaa maali-iloittelua, sillä molemmista päistä löytyy Liigan ehdottomaan eliittiin kuuluvat maalivahdit. Erityisesti HIFK:n kaksivaiheinen puolustuspelaaminen voi viedä pitkään tilaa Kärppien hyökkäyspelaamiselta, mikä pienentää maalimäärää.

Kärppien hyökkäyksestä löytyy kuitenkin enemmän leveyttä sekä maalintekovoimaa. Lisäksi itseluottamus on huomattavasti korkeampi, mikä tekee todennäköisemmäksi viimeistelyn vähemmistä paikoista.

HIFK on osoittanut vaarallisuutensa hyökkäysalueella, mutta myös Kärppien puolustusalueen puolustuspelaaminen on liki täydellistä. Irtokiekoille on harvoin asiaa ja hyökkäykset jäävät helposti ulkokaarella pyörimiseksi.

Kärpät -1, 2,95

Vaihtoehtoisesti lähes pakkovoittona kulkeva ottelu voi näkyä HIFK:n otteissa. Tällainen tilanne on omiaan lisäämään ensimmäisen välierän jatkoerän kaltaisia virheitä, joista Kärpät rankaisee kovalla prosentilla.

HIFK revittiin myös äärimmilleen Pelicansia vastaan erityisesti fyysisesti. Rohkea karvauspelaaminen ja karmea työmäärä on vetänyt veroja kevyemmän puolivälieräsarjan pelanneeseen Kärppiin verrattuna.

Jos Kärpät onnistuu olemaan aloitteellinen ja varioimaan omaa hyökkäyspeliään, HIFK:n viisikon repeäminen tulee todennäköisemmäksi. Tätä kautta hyökkäyskaluston luisteluvoimaisuus pääsee esiin, minkä seurauksena Kärpille aukeaa maalipaikkoja ja ylivoimia.

» Lähetä palautetta toimitukselle