Vetovinkit: Käkikellomaasta haetulla itseluottamuksella vähämaaliseen voittoon

LIIGA / Artikkeli
KalPa tuulettaa muutaman kerran perjantai-iltana ja voittaa SaiPan.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Perjantain päävihje keskittyy aprikoimaan KalPan ja SaiPan välistä kohtaamista, jossa odotusarvona on KalPan voitto ilman suurempia maalikarkeloita. Ilveksen voitto tarjoaa myös iloa perjantai-iltaan.

KalPa – SaiPa, 1 ja alle 5,5 3,15

KalPa kävi voittamassa vuodenvaihteessa Spengler Cupin Sveitsissä. Maailman vanhimman kutsuturnauksen voitosta kuopiolaisseura sai tukun kahisevaa ja varmasti lisää itseluottamusta. Finaalissa KalPa kohtasi Euroopassa pelaavista kanadalaisista kootun Kanadan maajoukkueen voittolaukauskilpailun päätteeksi lukemin 2-1.

KalPan marssi Spengler Cupin voittoon ei tapahtunut jättimäisten maalijuhlien kautta: kuopiolaiset kaatoivat tšekkiläisen Oceláři Třinecin lukemin 3-1, KHL-seura Metallurg Magnitogorskin lukemin 1-0 jatkoajalla, sveitsiläisseura Davosin lukemin 2-1 ja finaalissa Kanadan aiemmin mainituin lukemin. Näin ollen avauspelin "maalikarkeloissa" Třineciä vastaan syntyi korkein maalimäärä, eli neljä maalia.

SaiPan edelliset viisi Liiga-ottelua ovat noudatelleet hyvin samankaltaista kaavaa kuin KalPan suoritukset Sveitsissä. SaiPan edellisessä viidessä ottelussa on tehty korkeintaan kolme maalia. Näistä otteluista SaiPa on voittanut kaksi ja hävinnyt kolme. Jokainen näistä viidestä ottelusta päättyi varsinaisella peliajalla.

Edellisten ottelujen maalikeskiarvot puhuvat vahvasti alle 5,5 maalin pelin puolesta. KalPa on nostanut profiiliaan paljon sitten heikompien jaksojensa ja etenkin kotona kuopiolaiset ovat viime aikoina ottaneet hyvin pisteitä. SaiPa on toisaalta saanut alkukautta paremmin vieraspisteitä, mutta edelleen reissupeleissä lappeenrantalaisilla on haasteensa. Vaikka KalPa tahkoikin ennen vuodenvaihdetta neljä ottelua vitteen päivään, se tuskin vaikuttaa enää tähän otteluun merkittävästi, sillä kuopiolaisten viimeisin ottelu oli maanantaina. Myös SaiPa pelasi viime viikon aikana kolme ottelua.

KalPan viime aikojen kotivire ja tuore voitto reissuturnauksesta Sveitsistä puhuvat kotivoiton puolesta. Joukkueiden viimeisten ottelujen maalimäärät puhuvat puolestaan vähempimaalisesta pelistä.

KalPan voitto ja alle 5,5 maalia vaikuttaa ennakkoasetelmissa hyvältä valinnalta tähän taistelupariin.

Ilves – KooKoo, Ilves -1 2,40

Ilves on pelannut hyvää kiekkoa viimeisten ottelujen aikana. Edellisessä kotiottelussa keskiviikkona Ilvekselle tosin tapahtui kömmähdys, kun Sport onnistui kirimään kolmen maalin takaa-ajoaseman tasatulokseen viimeisellä viidellä minuutilla ja voitti ottelun jatkoajalla. Tätä ottelua ennen Ilves oli kuitenkin neljän ottelun kotivoittoputkessa.

KooKoo pysytteli uskottavasti mukana pudotuspelikamppailuissa aina marraskuun lopulle saakka, roikkuen säälipudotuspeliviivan tuntumassa. Marraskuun lopun jälkeen kouvolalaiset ovat kuitenkin onnistuneet voittamaan ainoastaan kaksi peliä ja käkättimeen on tullut samana aikana peräti kymmenen kertaa. KooKoo onkin tällä hetkellä Liigan selkeästi heikkovireisin joukkue ja Ilves on puolestaan kääntänyt kurssiaan selkeästi parempaan suuntaan.

KooKoo on hävinnyt varsinaisella peliajalla viimeiset seitsemän vieraspeliään ja niistä otteluista ainoastaan kahdessa kouvolalaiset ovat onnistuneet roikkumaan maalin päässä. Nykyisillä esityksillään Ilveksen pitäisi pystyä kaatamaan KooKoo kotonaan vähintään kahden maalin erolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle