Vetovinkit: JYP-traktori esittelee perävalojaan Vaasassa

LIIGA / Artikkeli
JYP tuuletti kuudesti Pelicansia vastaan keskiviikkona.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Perjantai-illan kohtaaminen Vaasassa Sportin ja JYPin välillä on kliseinen kuuden pisteen ottelu. JYP onnistuu tässä pelissä kampeamaan Sportin kanveesiin.

Sport – JYP, JYP -1 2,90

JYPin traktorin käynnistymisvaikeudet kestivät tällä kaudella tammikuun loppuun saakka. Risto Dufvan kiivettyä koppiin ja tartuttua jyväskyläläisten dieselpöntön rattiin, on tilanne vihdoin muuttunut. Puolen vuoden vaikeudet näyttävät olevan nyt takanapäin ja JYP puksuttelee tasaisen varmasti kohti pudotuspelejä.

Pahimmillaan Liigan toiseksi viimeisellä sijalla pyörähtäneen JYPin kokoonpano on vahva, joskin konkareihin nojaava. Dufva on löytänyt keinot saada tämän porukan pelaamaan yhteen ja tulos on luettavissa viimeisten ottelujen saldosta. Kymmenen ottelun haarukalla JYP on sarjan neljänneksi kovavireisin joukkue.

Dufvan ensimmäiset ottelut JYPin peräsimessä eivät tuottaneet mitään hienouksia hyökkäyssuuntaan, mutta toisaalta jyväskyläläisten verkkoon ei juuri maaleja tehty. Dufvan valmentamien ottelujen aikana JYP on päästänyt omiin kolme maalia ottelussa vain kertaalleen, ja muutoin vastustajat ovat jääneet joko yhteen tai kahteen maaliin. Kaksi kertaa JYPin vastustajat ovat jääneet myös nollille, kun JYP voitti HPK:n ja Jukurit lukemin 1-0.

Keskiviikkona JYP sai vihdoin enemmän onnistumisia myös hyökkäyssuuntaan, kun se pieksi Pelicansin kotijäällään 6-2-lukemin. Onnistumiset ruokkinevat tulevissa peleissä myös hyökkäyspään tehoja.

Sport roikkui kiinni paikassa kuuden parhaan joukkoon vielä kuukausi sitten, mutta vaasalaiskelkka on kääntynyt väkevään alamäkeen. Nyt Sport on sijalla 11 ja edellä majailee kovaa nousua tekevä JYP. Ottelu on siis joukkueiden loppukauden kannalta poikkeuksellisen merkityksellinen. Kolmen pisteen potilla JYPin ero Sportiin on jo seitsemän pistettä ja toisaalta Sportin voittaessa eroa on vain piste.

Viimeisestä yhdeksästä pelistään vain yhden voittaneen Sportin tilanne on tällä hetkellä tukala. Sport-kultakypärä Antti Kalaputaan maajoukkuekomennus ja Aleksi Ainalin keskiviikkoinen loukkaantuminen vievät terää pois hyökkäyksestä ja etenkin ylivoimalta. Puolustuspäästä on loppukauden sivussa kanadalaispuolustaja Colby Robak, eikä kotkapaidoilta löydy vastaavaa peruspuolustajaa paikkaajaksi.

Karmaisevan määrän maaleja omiinsa päästäneen Sportin puolustusongelmat eivät näytä olevan helpottumaan päin. 167 päästettyä maalia 48:n runkosarjaottelun aikana on valtava määrä. JYP pystyy takomaan Sportia vastaan riittävän määrän maaleja, eikä Sportin varsin hyvin läpi kauden toiminut hyökkäyspelaaminen ole tällä hetkellä parhaassa terässään. Se ei helpota vaasalaisia JYPin puolustusta vastaan.

JYP-traktori töräyttää dieselkömyt Kuparisaaren perjantaisaunaan ja poistuu voittajana vähintään kahden maalin erolla isäntäjoukkue Sportiin. Vaasalaisten rooli on ihmetellä jyväskyläläisten perävaloja.

Jukurit – Ässät, Jukurit ja alle 4,5 3,90

Sarjan hännänhuiput kohtaavat Mikkelissä perjantai-illan ratoksi. Ässillä kausi on ollut paketissa jo pidemmän aikaa, eikä Jukureillakaan ole enää asiaa pudotuspeleihin. Siinä missä Ässät on lähes järjestään hävinnyt jokaisen pelinsä, on Jukurit ottanut pisteen sieltä ja toisen täältä.

Kummankin joukkueen pelejä yhdistää se, että niissä ei juuri maaleja tehdä. Tyypillinen maalimäärä joukkueiden otteluissa on ollut noin viisi maalia koko kautta tarkastellen ja viimeisten ottelujen aikana vielä tämän alle.

Tässä panoksettomassa ottelussa Jukurit haluaa tarjota edes jotain kotiyleisölleen ja nappaa voiton. Maalimäärä jää vähäiseksi joukkueiden aiempia otteluita peilaten. Jukureiden voitto matalalla maalimäärällä on hyvä kokeilu tähän otteluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle