Vetovinkit: Ilves ottaa yhden askeleen kohti pudotuspelejä

LIIGA / Artikkeli
Ilves kaatoi viime viikon perjantaina Tampereen derbyssä Tapparan.
Kuva © Saana Hakala
Keskiviikkoiltana Tampereella Ilves saa vastaansa Sportin. Kotkapaitojen kone on hyytymään päin ja Ilves käyttää tilaisuutensa hyväksi.

Ilves – Sport, Ilves -1 2,60

Runkosarjaa alkaa kääntyä kohti viimeistä kuudennestaan ja joukkueilla on jäljellä reilu kymmenen peliä. Ilves oli jo pullahtaa pudotuspelien ulkopuolelle, mutta on pystynyt vääntämään tärkeitä voittoja vuodenvaihteen jälkeen.

Sportin tilanne on puolestaan päinvastainen, sillä vaasalaiset taistelivat uskottavasti suorasta pudotuspelipaikasta vielä vuodenvaihteessa, mutta vuoden ensimmäisten pelien jälkeen kotkapaidoilla on ollut vaikeaa. Viimeisestä kymmenestä pelistä Sport on voittanut vain kaksi ja on tällä hetkellä sarjan heikkovireisin joukkue.

Kotkapaitojen pudotuspelihaaveet nojasivat pitkään erittäin tehokkaaseen hyökkäykseen. Sport on edelleen Liigassa toiseksi eniten maaleja tehnyt joukkue, mutta omissa on soinut aivan liikaa. Sport on päästänyt 163 maalia, mikä on peräti 14 kihausta enemmän kuin toiseksi eniten maaleja päästäneen KooKoon lukema. Sportin verkko laulaa keskimäärin 3,5 kertaa ottelussa.

Toinen avain vaasalaisten menestykseen olivat hämmästyttävät nousut otteluiden lopuilla sekä jatkoaikaotteluiden kääntäminen eduksi. Sport on noussut kauden aikana lukemattomia kertoja päätöserässä ohi ja voittoon, jopa täyteen pistepottiin. Tällaiset ihmeteot ovat loistaneet tovin poissaolollaan ja nyt Sport on tarjonnut niitä vastustajille. Viimeisimpänä KalPa kävi hakemassa itselleen tärkeät pisteet Vaasasta, kun se käänsi viime viikolla päätöserässä 3-0-tappioaseman 4-3-voitoksi varsinaisella peliajalla.

Vaasalaisten puolustuspään haasteita ei helpota se, että vastikään vahvistettiin tieto, että Sportin puolustusalueen herra Colby Robak on sivussa kauden loppuun saakka. Viimeisten ottelujen aikana Sport on saanut kolhuja joutunut pelaamaan otteluita pahimmillaan viidellä puolustajalla, kun miehiä on tippunut kesken ottelun.

Ilvekselle sattui lauantaina heikko ottelu Jukureita vastaan, kun mikkeliläiset hakivat 4-3-jatkoaikavoiton Tampereelta. Ilves kuitenkin oli läpi ottelun niskan päällä ja tappiota voidaan pitää työtapaturmana. Keskiviikon kohtaamisessa Sportia vastaan Ilves on ennakkosuosikki.

Ottaen huomioon, että Sportin ottelut ovat tyypillisesti maalikarkeloita, päättynee ottelu Ilveksen eduksi vähintään kahdella maalilla. Myös Ilveksen yli 3,5 maalia on varsin varteenotettava haku. Sportin viime aikojen suorituksia tulkiten neljä päästettyä on enemmän sääntö kuin poikkeus.

JYP – Pelicans, Pelicans 3,45

Risto Dufvan astuttua JYPin peräsimeen, on jyväskyläläisten juna kääntynyt kohti pudotuspelejä. Dufva on saanut konkarit pelaamaan jälleen yhteen ja joukkueen peli toimii. Jyväskyläläisten pelaaminen ei ole välttämättä yleisöönmenevää kiekkoviihdettä, mutta se toimii. Viimeiseen kahteen otteluun JYP ei ole päästänyt maaliakaan, mutta se ei ole tehnytkään kuin yhden kummassakin. Voittoja nämäkin, yhtä kaikki.

Pelicans oli täysin pysäyttämätön joukkue joulukuun puolivälistä tammikuun puoliväliin saakka, mutta viimeisten ottelujen aikana tahti on hieman hyytynyt. Viime perjantaina Pelicans hävisi HPK:lle vieraissa ja joukkueen päävalmentaja Ville Nieminen käräytti päreensä totaalisesti ottelun aikana. Liekö tämä toiminut jonkinlaisena herätyksenä, mutta heti perään lauantaina lahtelaiset myöhensivät Tapparan kotijäällään tylyin 7-1-lukemin.

JYPiä on arvioitu tässä ottelussa kertoimien puolesta melko selkeäksi ennakkosuosikiksi, mutta Pelicansilla on kaikki eväät kaataa jyväskyläiset vieraissa varsinaisella peliajalla. Pelicansille tarjottu 3,45 kerroin on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle