Vetovinkit: HPK aloittaa nousukiidon avainpelaajiensa johdolla

LIIGA / Artikkeli
HPK nappasi tärkeän voiton lauantaina.
Keskiviikon liigakierroksella jännitys kohdistuu erityisesti Hämeenlinnaan. Tampereella seurataan, jatkuuko Jukurien ailahtelu pelin sisällä.

HPK-1, 2,45

HPK on jo hetken aikaa pelannut paremmin kuin tulokset ovat saattaneet antaa ymmärtää. Erityisesti hyökkäyspelillisesti rakenne on ollut laadukas, mutta viimeistely on ollut heikkoa. Hanat alkoivat aueta onnekkaastikin Kouvolassa, mikä lupaa hyvää hämeenlinnalaisille.

Esimerkiksi Teemu Turusen kauden seitsemästä pisteestä kolme syntyi viime viikonlopun aikana, mikä antaa odottaa kiihtyvää pistetahtia taiturimaiselle hyökkääjälle. Muutenkin HPK:n kärkihyökkääjät ovat heräilleet viime kierrosten aikana ja täten leveyttä on ollut aiempaa enemmän.

Myös Sport on osoittanut osaavansa tehdä maaleja. Tehokkuuden jatkuvuuteen liittyy kuitenkin isoja kysymysmerkkejä, sillä esimerkiksi Viktor Westermarck on yllätten äitynyt hurjaan maalitehtailuun. Tasakentällisin Sportin laukaisuprosentti on liigan toiseksi korkein, minkä takia tehokkuuden voi odottaa hiipuvan.

Vaasalaisilla on ollut todella vaikeaa HPK:ta vastaan. Edellinen voitto liigassa on maaliskuulta 2016, jonka jälkeen HPK on vienyt kahdeksan peräkkäistä kohtaamista. Näistäkin voitoista viisi on tullut yli yhden maalin erolla.

Ilves-Jukurit X, 4,30

Ilves on osoittanut kauden aikana yllätysvalmiuttaan esimerkiksi HIFK:ta vastaan. Ailahtelu otteluiden välillä on kuitenkin vaivannut tupsukorvia, eikä lähtökohtia ole aina ollut helppo ennakoida. Nuoren joukkueen pelaamisessa näkyy peli-ilo, mikä näkyy näyttävinä maaleina, mutta myös pahoina virheinä.

Joukkueet löytyvät edistyneissä tilastoissa sarjan kärkipäästä varsin erilaisilla aseilla. Ilves kuuluu vahvimpiin pelin virtauksen määrittäjiin, kun taas Jukurit suurimpiin altavastaajiin. Mikkeliläisten hyökkäyspelin jatkuva ylisuorittaminen on alkanut pienentyä, mutta vastaavasti puolustuspelaamista on saatu parempiin uomiin.

Otteita voittavasta jääkiekosta on ollut nähtävillä Jukurien otteissa, mutta myös syyt tappioihin ovat selvät. Jänne ei kestä koko 60-minuuttista riittävällä tasolla, jotta maalin tappiot kääntyisivät maalin voitoiksi.

Ilveksen voikin odottaa olevan hallitsevampi osapuoli, mutta se ei välttämättä käänny tehoiksi. Jukurien pelityyli on luotu juuri tällaiseen otteluun, jossa se voi onnistua roikkumaan mukana. Kauden kymmenestä ottelusta kuudesti mikkeliläiset ovat edenneet yliajalle, eikä sama yllättäisi nytkään.

Ässät-Pelicans alle 4,5 maalia, 2,30

Ässien viime ajat ovat menneet todella ailahtelevasti. Viikonloppuna tilille tuli jälleen kaksi tappiota, eikä ensimmäistä kolmen pisteen voittoa ole tullut vieläkään. Kaukalon ulkopuolella joukkue teki kaksi täsmähankintaa Lauri Tukosen ja Jyri Marttisen muodossa.

Pelillisesti yksi ainoita valopilkkuja Porissa on ollut maalivahtipelaaminen, joka toi pisteitä esimerkiksi TPS:ää vastaan. Hyökkäyspelin tehokkuudessa on varaa parantaa kosolti. Ässät on huonoin joukkue myös sekä yli- että alivoimalla. 

Pelicansinkaan erikoistilannepelaamisessa ei ole suuremmin kehuttavaa, sillä molemmilla saroilla joukkue kuuluu pohjakastiin. Myös viisi vastaan viisi-pelissä sekä maalinteon tehokkuus että maalivahtipelaaminen eivät ole häikäisseet.

Marttisen voi odottaa tuovan piristysruiskeen porilaisten puolustuspelaamiseen. Kun samaan aikaan kumpikaan ei ole loistanut hyökkäyssuuntaan, Porin iltaan voidaan odottaa myös pienempää maalimäärää.

» Lähetä palautetta toimitukselle