Vetovinkit: HIFK:n alamäki jatkuu, tamperelaiset eivät maaleilla mässäile

LIIGA / Artikkeli
Kova loukkaantumissuma on harventanut HIFK:n rivejä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Perjantain liigakierroksella katseet kiinnittyvät Tampereelle, Raumalle ja Kouvolaan. Kaikilla paikkakunnilla on omaa tuskaansa aistittavissa.

KooKoo-HIFK, 1 ja yli 4,5 maalia, 3,20

KooKoo nappasi edellisestä ottelustaan voiton Ässistä hikisen iltapuhteen jälkeen. Voitto oli edelliseen kuuteen otteluun kouvolalaisille jo viides.

Puolustuspelaamiseen on löytynyt komeasti terävyyttä, eikä hyökkäyksen kärkiyksilöiden vauhti ole juuri hiipunut. Suurimpia yksittäisiä palasia on kuitenkin ollut Juha Järvenpää oranssimustien maalin suulla.

HIFK:n puolella kova loukkaantumissuma on osaltaan verottanut esityksiä. Samaan aikaan tilastollisesti ylitehokkaasti alkukaudesta suorittanut hyökkäys on alkanut hyytyä. Viisikkotasolla peli on rakoillut pahasti, mikä on näkynyt runsaana vastustajan maalipaikkamääränä.

KooKoo ei ole liigataipaleensa aikana onnistunut kertaakaan nappaamaan kolmea pistettä HIFK:ta vastaan. Nyt se on mahdollisesti lähempänä kuin koskaan. Isännille tulee aukeamaan maalipaikkoja, jotka kuumat yksilöt hyödyntävät vierailijoita tehokkaammin.

Ilves-Ässät, Alle 4,5 maalia, 2,90

Ässien heikosta alkukaudesta on kerrottu jo käytännössä kaikki mahdollinen, eikä valoa juuri ole nähtävillä tunnelin päässä. Oman mausteensa ovat tuoneet vielä loukkaantumishuolet.

Ässien oljenkorsi pisteiden napsimiseen tuntuukin nojaavan jopa nihilistiseen puolustuspelaamiseen ja hyvään maalivahtipeliin. Suurta maaliodottamaa porilaisten pelaamisella on vaikea odottaa.

Isäntien leirissä lähtökohdat ovat täysin päinvastaiset. Aktiivinen pelityyli on nostanut tupsukorvat sarjan kärkikahinoihin, ja pelitapa luo maalipaikkoja sekä omaan että vastustajan päähän. Viimeisimmillä kierroksilla tamperelaisten otteissa on nähty ailahtelevaisuutta. Hurjan tehokas viimeistely on ollut enää muiston tasolla.

Kumpikaan joukkue ei ole erikoistilannepelaamisessa loistanut, mikä entisestään pienentää maaliodottamaa otteluun. Ilveksen ailahtelevat otteet nostavat kysymyksiä lataustasosta sarjan heittopussia vastaan, joten maalimäärän jääminen pieneksi ei yllättäisi.

Tappara alle 2,5 maalia, 1,95

Lukko on jälleen vajonnut tappioputkeen, kun peräkkäisiä tappioita on neljä kappaletta. Hyökkäyspelillisesti tehot ovat tyrehtyneet, minkä takia pisteet ovat karttaneet raumalaisia. Esimerkiksi JYP-ottelu antaa kuitenkin vääristymää Lukon iskukyvystä, sillä Lukko taisteli pitkään tasapäisesti pisteitä ennen lopun repsahdusta.

Tappara on viimeisen reilun viikon aikana päässyt tosissaan mittaamaan itseään, sillä peräkkäin vastaan ovat asettuneet Kärpät, HIFK ja TPS. Näissä kolmessa ottelussa kirvesrinnat ovat jääneet kahdesti maaleitta ja samaan aikaan päästäneet yhdeksän osumaa omaan verkkoonsa.

Maaliton putki kirvesrintojen leirissä on kasvanut 130 minuuttia ja 45 sekuntia pitkäksi. Pientä paniikkia Tampereella onkin ollut, sillä joukkue on viettänyt kriisipalaveria.

Parilla edellä kaudella Tappara on kärsinyt yllättävän suurista maalinteko-ongelmista pitkin runkosarjaa. Joukkueelle on syntynyt pitkiä putkia, joiden aikana maalinteko on tervanjuontia, ja nyt näyttäisi jälleen olevan yksi sellainen kausi meneillään.

» Lähetä palautetta toimitukselle