Vetovinkit: Ennakkosuosikit vahvoilla MM-kisojen puolivälierissä

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Kanada etenee MM-kisojen mitalipeleihin.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Jääkiekon MM-kisojen mitalipelipaikkojen kohtalo ratkotaan tänään Slovakiassa. Monivedossa on tarjolla koko puolivälieräkierros turbokertoimilla.

Supermoniveto 4: Venäjä-USA: Kanada-Sveitsi: Suomi-Ruotsi: Tšekki-Saksa

Kanada 4,5 - Sveitsi 2,3

Kanadan tähtisikermän peli on alkanut kulkemaan turnauksen edetessä. Vaahteranlehtien ainoa tappio alkulohkossa tuli Suomea vastaan heti turnauksen ensimmäisessä pelissä.

Vielä kolmannessa pelissä kisaisäntä Slovakiaa vastaan kanadalaisilla oli hieman haasteita, mutta tämän jälkeen kanadalaisten peli on toiminut hyvin. Tähän ei vaikuttanut edes se, että ykkössentteriksi kaavailtu John Tavares jäi pois turnauksesta kalkkiviivoilla loukkaantumisen vuoksi.

Sveitsi on noussut viimeisten vuosien aikana uskottavaksi haastajaksi MM-turnauksissa ja tänäkin vuonna käkikellomaa on saanut jalkeille väkevän kärjen joukkueeseensa. Kanadan kokoonpano on kokonaisuutena kuitenkin niin hyvä, että Sveitsin tie tämän vuoden kisoissa päättyy puolivälieriin.

Kanada on kuitenkin lujilla, eikä maaliero kasva kovin suureksi.

Venäjä 5,6 - Yhdysvallat 1,2

Venäjän rosteri on turnauksen kovin. Yhdysvalloiltakin löytyy kuitenkin yksilöitä, jotka voisivat nousta ratkaisevaan rooliin puolivälierässä.

Ennen Venäjä kompuroi MM-turnauksissa yksilöihin, jotka eivät osanneet toteuttaa yhteistä peliä. Viimeisten vuosien aikana Venäjä on kuitenkin löytänyt yhteisen sävelen myös maajoukkuetasolla ja tulos on ollut ajoittain hurjaa. Melkoinen hauiksennäyttö venäläisiltä oli esimerkiksi toinen erä Ruotsia vastaan viimeisessä alkulohkopelissä, jonka venäläiset veivät nimiinsä 6-0-lukemin.

Yhdysvallat ei ollut viimeisessä alkulohkopelissä Kanadaa vastaan lainkaan vakuutava ja vastus Venäjä-pelissä ei helpotu yhtään. Venäläiset marssivat tästä otteluparista jatkoon ja maalierokin voi repsahtaa isoksi.

Suomi 1, 2, 3 - Ruotsi 2,3

Materiaaliltaan Leijonat on varsin keskinkertainen joukkue. Suomi onnistui turnauksen avausottelussa yllättämään vähällä valmistautumisella otteluun tulleen Kanadan NHL-pelaajien tähdittämän kokoonpanoon. Leijonien peli jaksoi kantaa haastavimmat ensimmäiset pelit, mutta alkulohkon loppua kohden suhdanne oli laskeva.

Ruotsin kokoonpanosta löytyy merkittävästi enemmän yksilötaitoa kuin Leijonilta, mutta Tre Kronor on osoittanut alkulohko-otteluiden aikana haavoittuvaisuutensa. Ajoittaisia uinahduksia ruotsalaisillekin on tapahtunut.

Suomen merkittävin ase Ruotsia vastaan on tiivis ja ehjä viisikkopeli. Tämän lisäksi erikoistilanteiden täytyy jauhaa hyvällä tehokkuudella. Ruotsin taitotaso kuitenkin riittänee Suomea vastaa, mutta joukkueiden välinen maaliero jää pieneksi.

Tšekki 3,4 - Saksa 1,2

Saksa pelasi Toni Söderholmin komennossa erittäin hyvän alkulohkon. Se onnistui kaatamaan sekä Suomen että isäntämaa Slovakian, joita vastaan sen ennakkoasetelmissa piti hävitä. Ottelut heikoimpia joukkueita vastaan saksalaiset hoitivat tyylipuuhtaasti.

Söderholm on saanut Saksan pelin toimimaan mallikkaasti. Saksa on pystynyt haastamaan myös pelaajamateriaaliltaan parempia joukkueita, ja pystynee laittamaan lujille myös ennakkoon vahvemman Tšekin.

Tšekin tämän MM-turnauksen kokoonpanosta löytyy kuitenkin sen verran laatua, että sillä Saksa kaatuu puolivälieräottelussa. Tšekkiläisten voittomarginaali ei kuitenkaan kasvane kovin suureksi.

Supermoniveto 4
384 riviä, panos 0,05€
19,20€

» Lähetä palautetta toimitukselle