Vetovinkit: Altavastaajina vieraspeleihin lähteville luvassa kylmää kyytiä

LIIGA / Artikkeli
Tappara on ollut viime aikoina vahvassa vireessä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Perjantain Liiga-kierroksella katseet kohdistetaan tällä kertaa supermonivedon pariin. Tampereella sekä Raumalla altavastaajina otteluihin lähtevät Ilves ja Ässät saavat valmistautua kylmään kyytiin.

SuperMoniveto 4: Tappara - Ilves: TPS - HIFK: Lukko - Ässät: HPK - Pelicans

Tappara 4,5,6 - Ilves 1,2

Perjantaina pelataan kauden viides Tampereen paikalliskamppailu. Tähän mennessä kumpikin on voittanut otteluista kaksi, mutta Tapparalla on enemmän pisteitä joukkueen hävittyä viimeksi vasta jatkoajalla.

Ottelun ennakkosuosikki on selvä. Tappara on viimeisen kymmenen ottelun kuntopuntarin ylivoimainen kärki. Vastaavalla jaksolla Tappara on myös tehnyt eniten maaleja. Joukkueen nimimiehetkin ovat vertyneet talven synkimpien hetkien jäätyä taakse. Kristian Kuusela on noussut pistepörssin kärkitaistoon ja Niko Ojamäki keikkuu vain kahden osuman päässä maalipörssin kärkipaikkaa pitävästä Ville Leskisestä.

Ilveksen tilanne on päinvastainen. Kuudesta viime ottelusta tupsukorvat ovat voittaneet varsinaisella peliajalla vain yhden. Kymmenen ottelun kuntopuntarissa Ilves kuitenkin rypistelee seitsemäntenä. Toisaalta ratkaisuvastuu on kasaantunut entistä enemmän Arttu Ruotsalaisen johtaman ketjun ympärille. Ilveksen suurempi ongelma on kuitenkin puolustus- sekä maalivahtipeli, sillä kymmenen ottelun otannalla joukkue on päästänyt kolmanneksi eniten maaleja.

Tapparan vahvan vireen sekä laajan ratkaisuvoiman perusteella kirvesrinnat ovat selviä ennakkosuosikkeja otteluun. Vastaavasti Ilveksen ongelmat puolustussuuntaan houkuttelevat pelaamaan Tapparan suurimaalisempaa voittoa.

TPS 3,4 - HIFK 1,2

Kauden molemmat keskinäiset kohtaamiset vienyt TPS haluaa jatkaa voittoputkeaan HIFK:sta. Turkulaisten riveissä on ollut jatkuvaa liikehdintää sairastuvalle tai sieltä pois. Viimeisimpinä muutoksina Kaapo Kakon paluu kentille ja Ilari Filppulan siirtyminen sairastuvalle.

Kokonaisuutena TPS pääsee paremmista lähtökohdista otteluun. HIFK pelasi torstaina kotihallissaan, TPS sai levätä. Kummallakin joukkueella on myös omat loukkaantumishuolensa, mutta HIFK:n tilanne on astetta haastavampi, osin juuri edellispäivän pelin vuoksi.

Torstaina sairastuvalla olleet Iikka Kangasniemi sekä Erik Thorell jättivät ammottavan aukon helsinkiläisten kiekolliseen pelaamiseen. TPS:n puolustuspelaaminen on ollut viime aikoina KooKoo-ottelua lukuun ottamatta vahvaa, joten maalimäärät eivät todennäköisesti nouse päätä huimaaviksi kumpaankaan suuntaan, mutta TPS on ennakkosuosikki.

Lukko 4,5 - Ässät 0,1

Ässät on ollut tällä kaudella Lukolle yllättävän vaikea vastustaja. Porilaiset ovat voittaneet neljästä aiemmasta kohtaamisesta kolme. Voimasuhteet ovat kuitenkin muuttuneet viime aikoina, eikä Lukko varmasti lähde otteluun takki auki.

Ässien kohdalla maalimäärät pysyvät todennäköisesti maltillisina. Ässät on pelannut joulun jälkeen 11 ottelua, joissa se on tehnyt 17 maalia. Noista seitsemässä porilaiset ovat tehneet maksimissaan yhden maalin. Lukko on puolestaan saanut kauden aikana tiivistettyä omaa puolustuspelaamistaan, joten Ässien jääminen alle kahteen tehtyyn maaliin on todennäköistä.

Lukolla on eväät iskeä suuriakin maalimääriä, vaikka viime otteluissa on ollut tukkoista. Lukon kolme ja neljä tehtyä maalia on pelatuin yhdistelmä, joten lisäkerrointa voi hakea nostamalla raumalaisten maalimäärää. Lukko pääsee otteluun ilman merkittäviä loukkaantumisia ja joukkueessa riittää ratkaisupotentiaalia useampaan ketjuun. Ässät on myös päästänyt runsaasti maaleja, joten ero saattaa hyvinkin repsahtaa.

HPK 2,3 - Pelicans 1,2

HPK:n ja Pelicansin välinen ottelu on ennalta yksi kierroksen tasaisemmista. Koska supermonivedossa on niin monta ottelua, jokaiseen otteluun ei tarvitse hakea suurempien kertoimien toivossa isoja yllätyksiä ja tämä ottelu pelataan ilman suuria kommervenkkejä. HPK on ottelussa ennakkosuosikki, mutta maaliodottama ei ole kovinkaan suuri.

Pelicansin kuumin vire on ainakin toistaiseksi takana. Osittain vireen laskuun vaikuttaa ainakin lahtelaisten takalinjojen poissaolot. Avainpuolustajista pisimpään sivussa on ollut Casimir Jürgens. Lisäksi edellisestä ottelusta oli sivussa Mikko Kousa. Kaksikko on pelannut keskimäärin Pelicansista eniten ja koko Liigan peliaikakeskiarvoja vertaillessa sekä Jürgens että Kousa mahtuvat kärkikolmikkon. Toisaalta tilannetta tasoittaa Jussi Olkinuoran huippuvire.

HPK on taittanut lyhyen notkahduksensa ja palannut voittojen tielle. Tammikuun yhdeksästä pelistä HPK on voittanut kuusi. Mukaan on kuitenkin mahtunut useita tiukkoja pelejä, joten myös perjantaina on odotettavissa tiukka koitos. 

Kokonaisuutena kierroksella ei haeta yhtään superyllätystä, vaan piirun suurempia kertoimia etsitään vahvojen joukkueiden vahvan vireen jatkumisella sekä maalimäärien nousulla. 

SuperMoniveto 4
384 riviä, panos 0,05€
19,20€

» Lähetä palautetta toimitukselle