Vetovinkit: Aaltosen paluu siiviittää Pelicansin jatkamaan KooKoon vieraskirousta

LIIGA / Artikkeli
Pelicans juhlii myös perjantain kierroksella.
Kuva © Topi Lainio
Liigaa pelataan perjantaina neljällä paikkakunnalla. Jokainen peli löytyy Veikkauksen SuperMonivedon kohteista, jossa jättipottia haetaan Pelicansin suurimaalisen voiton johdolla. Juhamatti Aaltonen palaa Pelicansin riveihin ja on mukana jatkamassa KooKoon pitkän vierastappioputken jatkumista.

SuperMoniveto10: Tappara - TPS: Pelicans - KooKoo: SaiPa - Sport: KalPa - Jukurit

Tappara 1,2 - TPS 2,3

Tappara ja TPS kamppailevat runkosarjan kakkospaikasta, joten odotettavissa on pudotuspelihenkinen kamppailu, jossa ei mässäillä maaleilla. 

Viimeaikaisten esitysten perusteella TPS on vahvemmassa vireessä kerättyään pisteitä seitsemästä peräkkäisestä ottelusta. Tappara on puolestaan hävinnyt kolme neljästä edellistä pelistä, mukaan mahtuu myös murskatappio Pelicansille lukemin 7-1.

Toisaalta kotikentällään Tappara on ollut vahvassa vireessä kauden alun haparointien jälkeen. TPS:llä on vastaavasti ollut pienoisia vaikeuksia vieraspelaamisessaan, kun neljään otteluun joukkue on voittanut vain kerran. 

TPS on saanut vakiinnutettua tehtyjen maalien määränsä hyvälle tasolle. Seitsemän ottelun pisteputkensa aikana joukkue on tehnyt jokaisessa ottelussa vähintään kolme maalia. Kun Tapparalla on ollut pienoisia vaikeuksia puolustuspelaamisensa kanssa, voi TPS:n vierasvoitoilla hakea pientä lisäkerrointa riviin.

Pelicans 4,5,6 - KooKoo 1,2

Pelicansilla on menossa tuloksellisesti heikompi jakso, mutta toisaalta joukkueen vahvuudesta on viime otteluissa puuttunut rutkasti pelaajia. Esimerkiksi puolustuksen tukipilarit Mikko Kousa, Casimir Jürgens ja Oliwer Kaski olivat viime pelissä kaikki kokoonpanossa ensimmäistä kertaa sitten tammikuun 12. päivän. Myös tuolloin vastassa oli KooKoo ja ottelu päättyi Pelicansin 5-0-voittoon.

Juhamatti Aaltosen liittyminen joukkueeseen ei ainakaan vähennä Pelicansin hyökkäysvoimaa. Vaisu kausi SHL:ssä ei kerro koko kuvaa Aaltosen nykykunnosta, sillä hyökkääjä ajautui sivuraiteelle. Erityisesti Aaltonen täyttää Hynek Zohornan loukkaantumisen jättämää taitovajetta.

Pelicans on kompastellut edellisissä otteluissaan, mutta kotikentällä jälki on ollut tehokasta. Viimeisestä kymmenestä kotiottelusta tilillä on kahdeksan voittoa, joista kuusi varsinaisella peliajalla. Edellisessä kotiottelussaan Pelicans möyhensi Tapparan tylysti 7-1.

Jos Pelicans on vahva kotonaan, samaa ei voi sanoa KooKoon vieraspelaamisesta. Edellinen varsinaisen peliajan vierasvoitto on marraskuun lopulta. Sen jälkeisissä 12 vierasottelussa pistetili on karttunut vain kahdella pisteellä. KooKoon otteluissa on myös läpi kauden tehty paljon maaleja ja otteluissa on ollut suuria maalieroja.

SaiPa 3,4 - Sport 1,2

SaiPa on palannut pitkän vaikean jakson takaisin voittojen tielle. Kolme edellistä ottelua on päättynyt lappeenrantalaisten voittoon ja viimeisestä kahdeksasta ottelusta SaiPa on hävinnyt vain kaksi. Sport on puolestaan voittanut vain kaksi viimeisestä yhdestätoista ottelustaan, samalla vaasalaiset ovat pudonneet pudotuspelipaikan ulkopuolelle.

Vaikka SaiPan kohdalla puhuttiin pitkään ongelmista, on joukkue edelleen Liigan toiseksi paras kotijoukkue Kärppien jälkeen. Sputnikit ovat keränneet kotikentällään pisteitä yli kahden keskiarvolla. Sportin edellisestä vierasvoitosta on ehtinyt kulua jo seitsemän ottelua.

Sport on hakenut tasoituksia otteluiden loppuhetkillä aktiivisesti ilman maalivahtia. Esimerkiksi HIFK:ta vastaan Pajuluoma otti Mika Järvisen pois maalilta jo kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Edellisen kerran Sport haki tasoitusta ilman maalivahtia Ilvestä vastaan, tuolloin Järvinen luisteli vaihtoon yli kaksi minuuttia ennen loppua.

Kokonaisuutena Sportin otteluiden maaliodottama on Liigan keskiarvoa suurempi. Vaasalaiset ovat päästäneet koko kauden aikana keskimäärin 3,46 maalia, Liigan eniten. Myös SaiPalla on mahdollisuus avata tukkoisia maalihanoja. 

KalPa 2,3 - Jukurit 1,2

Sekä KalPa että Jukurit ovat pelanneet useita runsasmaalisia otteluita, mutta perjantaille voi laittaa kokeiluun maltillisempia maalimääriä. Kumpikin joukkueista lukeutuu vähiten tasaviisikoin laukovien joukkoon. Esimerkiksi eniten laukonut HPK on kiusannut vastustajan maalivahtia yli 300 kertaa useammin kuin Jukurit.

Myös erikoistilanteissa erityisesti Jukurit on jumiutunut sarjan peräpäähän. Edellisestä ylivoimamaalista on kulunut jo 14 ottelua. Vuoden ensimmäisessä pelissä Jesper Piitulainen onnistui ylivoimalla Tapparaa vastaan.

Alivoimalla mikkeliläiset ovat onnistuneet loistavasti, sillä viimeisen kymmenen pelin otannalla Jukurien alivoima on Liigan viidenneksi parasta. Lisäksi Jukurit on ottanut koko Liigan vähiten jäähyjä, joten KalPa saa tuskin perjantainakaan montaa mahdollisuutta.

KalPa jahtaa edelleen pudotuspelipaikkaa ollen sarjataulukossa kahdentenatoista, viisi pistettä kymmenennellä sijalla olevaa ja yhden pelin enemmän pelannutta JYPiä perässä. Vaikka hyökkäysmateriaali on vastustajia laadukkaampi, KalPa tuskin haluaa lähteä maalintekokilpailuun.

SuperMoniveto 10
384 riviä, panos 0,05€
19,20€

» Lähetä palautetta toimitukselle