Vetovinkit: Aaltonen rankaisee helsinkiläisiä, Kärpät maalailee hillitymmin

LIIGA / Artikkeli
Juhamatti Aaltonen on tarjoillut herkkua ketjukavereilleen kahden ensimmäisen pelin ajan.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Liigan puolivälierät ovat edenneet kolmansiin otteluihin. Tänään Juhamatti Aaltonenkin laittaa vihdoin kiekon maaliin itse ja Kärpät ottaa rutiinivoiton Ilveksestä kotonaan.

Kärpät ja alle 5,5 maalia 2,10

Ilves on aloittanut puolivälierät melko hyvin selkeää ennakkosuosikkia Kärppiä vastaan. Ilves oli ryöstää kotiedun oululaisilta ensimmäisessä pelissä, kun se johti ottelua vielä viimeisellä minuutilla. Kärpät sai kuitenkin aikaiseksi lopulta videokelailujen jälkeen hyväksytyn maalin ja korjasi voiton jatkoajalla.

Toisessa ottelussa tamperelaiset pystyivät hyvin kärryillä päätöserän saakka, mutta viimeisen kaksikymmenminuuttisen aikana Kärpät toimitti kiekon pussiin neljästi. Ilves jäi tuossa otteluissa maaleitta, mutta paikkansa silläkin oli peli voittaa.

Tampereen ottelu repsahti vasta päätöserässä ja ensimmäisessä ottelussa Oulussa valtaosa maaleista iskettiin puolestaan heti ensimmäisessä erässä. Kummallakin joukkueelta on kuitenkin nähty kelvollista maalivahti- ja puolustuspeliä.

Ilveksen tehoalku tuskin onnistuu Oulussa toistamiseen ja tässä ottelussa Kärpät ottaa kolmannen kiinnityksensä välieriin. Maalimäärä ottelussa ei nouse todennäköisesti kovin suureksi, jos peli pysyy ehjänä puolin ja toisin. Alle 5,5 maalia ja Kärppien voitto on kokeilemisen arvoinen yhdistelmä nostamaan Kärppien voittokerrointa.

Juhamatti Aaltonen tekee maaliin 2,30

Ruotsissa alkukauden pelannut taiteilijasielu Juhamatti Aaltonen liittyi Pelicansin matkaan helmikuun puolivälin paikkeilla. Alkukauden 35 ottelua Skellefteåssa tuottivat ainoastaan yhdeksän tehopistettä, mutta Pelicansissa mies on tehnyt hyvää jälkeä. 11 viimeisen runkosarjaottelun aikana Aaltonen painoi yhdeksän maalia ja antoi neljä maalisyöttöä.

Jokaisella suomalaisella on jonkinlainen mielipide Aaltosen pelaamisesta, ja hän onkin kerännyt osin aiheellistakin kritiikkiä esimerkiksi maajoukkuesuorituksistaan vuosien varrella. Pelivireen löytyessä hän lukeutuu silti Liigan parhaimpiin hyökkäyssuunnan pelaajiin.

Pudotuspelien alkuun on syntynyt neljä syöttöpistettä. Niitä voisi olla enemmänkin, sillä Aaltonen on herkutellut vielä vetopaikoistakin ketjukavereilleen takatolpille, jotka eivät näyttäneet aina edes odottaneen näitä herkutteluja. Usein edessä olisi ollut täysin tyhjä maali.

Aaltonen on kuitenkin osoittanut, että pystyy edelleen tekemään kovaa tulosta Liigassa. Runkosarjan lopulla syntyi myös ripakopallinen maaleja ja paikkoja niihin olisi ollut kahden ensimmäisen puolivälieräottelunkin aikana. Kolmannen pelin kunniaksi myös Aaltonen toimittaa pikkumustan vähintään kerran HIFK-rysään.

TPS -1 3,40

Runkosarjassa pitkään kärkisijojen tuntumassa keikkunut TPS valahti lopulta neljänneksi ja sai vastaansa HPK:n. Kaksi ensimmäistä koitosta on mennyt HPK:n nimiin ja näin ollen turkulaiset ovat tänään lähes pakkovoiton edessä kotijäällään.

TPS:n joukkueesta löytyy kyllä eväät mennä pitkälle kevääseen, mutta jostain syystä läpi kauden turkulaisten tielle on sattunut kuoppia. Välillä taas voittoja on tullut reilu määrä putkeen huolimatta siitä, ketä vastaan TPS on tämän voittoputkensa aikana pelannut.

Turkulaisittain huolestuttavaa on tietysti se, että runkosarja mukaan lukien TPS on voittanut viimeisestä kymmenestä pelistään varsinaisella peliajalla ainoastaan yhden ja jatkoajalla yhden. Muut se on hävinnyt jo 60 ensimmäisen peliminuutin aikana.

Nyt turkulaisilla on viimeinen hetki herätä tähän kauteen, tai TPS voi alkaa pakata kesälomareissunsa laukkuja. Kaksi ensimmäistä tappiota toiminevat herätyksenä turkulaisille ja TPS onnistuu kaapimaan pudotuspelikevään ensimmäisen voittonsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle